topNotif

10 ماده غذایی مفید برای کم کاری تیروئید

638 بازدید
23 آبان 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 23 آبان 1402

10 ماده غذایی مفید برای کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید چیست؟

کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می افتد که غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید نمی سازد. به این وضعیت کم کاری تیروئید نیز می گویند. کم کاری تیروئید ممکن است در مراحل اولیه علائم قابل توجهی ایجاد نکند. با گذشت زمان، کم کاری تیروئید که درمان نمی شود می تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی، مانند کلسترول بالا و مشکلات قلبی شود.

برای تشخیص کم کاری تیروئید از آزمایش خون استفاده می شود. درمان با داروهای هورمون تیروئید معمولاً زمانی ساده، ایمن و مؤثر است که شما و پزشکتان دوز مناسب را برای خود پیدا کنید.

فعالیت این غده کوچک پروانه ای شکل که در پایه گردن شما قرار دارد بر انواع سیستم های بدن تأثیر می گذارد. هورمون های تولید شده توسط این غده (TSH، T3 و T4) برای رشد، ترمیم و متابولیسم بدن ضروری هستند و خلق و خو، سطح انرژی، دمای بدن، ضربان قلب و فشار خون را تنظیم می کنند.

هنگامی که این هورمون ها به دلیل عملکرد پایین تر از سطح تیروئید کمبود دارند، اندام های بدن انرژی کافی برای حفظ عملکرد آنها را در سطح مطلوب دریافت نمی کنند و در نتیجه عملکردهای مختلف بدن شروع به کند شدن می کنند.

علائم کم کاری تیروئید

علائم کم کاری تیروئید به شدت بیماری بستگی دارد. مشکلات معمولاً به آرامی و اغلب در طی چندین سال ایجاد می شوند.

در ابتدا، ممکن است به سختی متوجه علائم کم کاری تیروئید، مانند خستگی و افزایش وزن شوید. یا ممکن است فکر کنید آنها فقط بخشی از پیر شدن هستند. اما همانطور که متابولیسم شما به کندی ادامه می دهد، ممکن است مشکلات آشکارتری ایجاد کنید.

علائم کم کاری تیروئید ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خستگی.
  • حساسیت بیشتر به سرما.
  • یبوست.
  • پوست خشک.
  • افزایش وزن.
  • صورت پف کرده.
  • صدای خشن.
  • ضعف عضلانی.
  • درد عضلانی، حساسیت و سفتی.
  • سیکل های قاعدگی سنگین تر از حد معمول یا نامنظم هستند.
  • نازک شدن مو.
  • کاهش ضربان قلب که برادی کاردی نیز نامیده می شود.
  • افسردگی.
  • مشکلات حافظه

غذاهایی که به درمان کم کاری تیروئید کمک می کنند

در اینجا 10 ماده غذایی برای بهبود تیروئید کم کار آورده شده است.

  1. یک مشت بادام برزیلی

سلنیوم یک ماده معدنی مهم برای عملکرد مناسب تیروئید است. از تیروئید در برابر محصولات جانبی التهابی تولید هورمون محافظت می کند. همچنین برای تبدیل مناسب هورمون تیروئید فعال ضروری است.

سلنیوم همچنین دارای فواید آنتی اکسیدانی است، زیرا از غده تیروئید در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند.

یک مطالعه در سال 2015 که در مجله بالینی غدد درون ریز و متابولیسم منتشر شد، اشاره می کند که مصرف کم سلنیوم با افزایش خطر بیماری تیروئید مرتبط است. برعکس، افزایش مصرف سلنیوم ممکن است شانس ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

بهترین منبع سلنیوم بادام برزیلی است. مطالعه‌ای در سال 2008 که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، بیان می‌کند که خوردن تنها دو عدد بادام برزیلی در روز به طور منظم می‌تواند به طور قابل توجهی وضعیت کلی سلنیوم شما را بهبود بخشد.

علاوه بر این، صرفاً گنجاندن این غذای سرشار از سلنیوم در رژیم غذایی می تواند از نیاز به تقویت بیشتر یا مکمل سلنیوم جلوگیری کند. با این واقعیت که بادام برزیلی منبع غنی اسید آمینه ال آرژنین است که می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند، این امر بیشتر تشدید می شود.

نحوه مصرف:

  • می توانید یک مشت بادام برزیلی را به عنوان یک میان وعده سالم میل کنید یا مقدار کمی آن را به سالاد یا سیب زمینی سرخ کرده اضافه و میل کنید.
10 ماده غذایی مفید برای کم کاری تیروئید

10 ماده غذایی مفید برای کم کاری تیروئید

  1. از روغن نارگیل برای پخت و پز استفاده کنید

روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب سالم با زنجیره متوسط است که با مدیریت علائم مرتبط با آن، از جمله افزایش وزن، به افراد مبتلا به کم کاری تیروئید کمک می کند. این اسیدهای چرب تولید هورمون تیروئید را تحریک می کنند و در نتیجه عملکرد طبیعی غده تیروئید را حفظ می کنند.

نحوه استفاده:

  • روغن آشپزی معمولی خود را با روغن نارگیل فوق بکر جایگزین کنید.
  • در پخت می توانید به جای کره از روغن نارگیل استفاده کنید.
  • همچنین می توانید روزانه 1 تا 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل فوق بکر را با اضافه کردن آن به شیر، چای، شکلات داغ یا اسموتی خود مصرف کنید.
  1. غذاهای غنی شده با ویتامین D بخورید

کمبود ویتامین D اغلب با بیماری هاشیموتو، یکی از شایع ترین علل کم کاری تیروئید مرتبط است. اکثر مردم تمایل به کمبود ویتامین D دارند، زیرا دریافت مقادیر کافی از این ماده مغذی ضروری به تنهایی از غذاها بسیار دشوار است.

یک مطالعه در سال 2013 گزارش می دهد که کمبود ویتامین D نقش بالقوه ای در ایجاد بیماری هاشیموتو و یا پیشرفت آن به کم کاری تیروئید دارد.

شیر غنی شده با ویتامین D سرشار از کلسیم، پروتئین و ید همراه با ویتامین D افزوده شده است که برای تیروئید و همچنین سلامت کلی شما مفید است.

یکی دیگر از نمونه های عالی از مواد غذایی غنی شده با ویتامین D ماست است. ماست پروبیوتیک نه تنها دوزهای مورد نیاز ویتامین D را فراهم می کند، بلکه به حفظ تعادل “باکتری های خوب” در روده نیز کمک می کند. بنابراین، در کاهش برخی از علائم گوارشی مرتبط با بیماری هاشیموتو، مانند سوزش سر دل، مفید است.

نحوه مصرف:

  • سعی کنید روزانه حداقل 1 فنجان ماست یا سایر غذاهای غنی شده با ویتامین D مانند 1 فنجان آب پرتقال کم قند بخورید.
  1. ماهی سالمون را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

سالمون یکی از بهترین ماهی هایی است که می توانید برای سلامت تیروئید و متابولیسم خود مصرف کنید. به دلیل محتوای اسید چرب امگا 3 سرشار از خواص ضد التهابی قابل توجهی است. مطالعات متعددی فواید سالمون را برای سلامتی نشان می دهد.

یک مطالعه در سال 2010 منتشر شده در مجله بیوشیمی تغذیه نشان می دهد که اسیدهای چرب سیگنال می دهند و سلول های تیروئید در کبد را تحریک می کنند تا چربی بیشتری بسوزانند.

یک مطالعه در سال 2014 گزارش می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 می توانند به عنوان یک عامل محافظت کننده عصبی در برابر اختلالات شناختی ناشی از کم کاری تیروئید مفید باشند.

علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا 3 با مدیریت سطح LDL یا کلسترول بد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند که یکی دیگر از عوارض جانبی کم کاری تیروئید مدیریت نشده است.

نحوه مصرف:

  • آن را حداقل دو بار در هفته بخورید.
10 ماده غذایی مفید برای کم کاری تیروئید

10 ماده غذایی مفید برای کم کاری تیروئید

  1. جلبک دریایی را در رژیم غذایی خود بگنجانید

برای کمک به عملکرد صحیح غده تیروئید، ید بسیار ضروری است. ید با اتصال خود به اسید آمینه تیروزین برای تشکیل تیروکسین که برای عملکرد صحیح تیروئید شما ضروری است، از تولید هورمون های تیروئیدی جلوگیری می کند.

اگرچه بدن برای عملکرد بهینه غده تیروئید تنها به ردپایی از این ماده معدنی نیاز دارد، اما سطح ناکافی آن می تواند به طور قابل توجهی از تولید هورمون های تیروئیدی تنظیم کننده متابولیسم جلوگیری کند.

برای دریافت دوز روزانه ید بدون افزایش مصرف نمک، جلبک دریایی یکی از بهترین گزینه های شما است. این سبزی دریایی همچنین حاوی مواد مغذی دیگری از جمله کلسیم، فیبر، پروتئین، فسفر، منیزیم، سلنیوم، منگنز، آهن و ویتامین‌های A، B، C، E و K است.

نحوه مصرف:

  • می توانید از جلبک دریایی در سوشی، سوپ و سالاد استفاده کنید.
  • تنقلات جلبک دریایی نیز در بازار موجود است که به عنوان یک جایگزین سالم و کم چرب برای چیپس عمل می کند.

 

همچنین بخوانید: 12 روغن ضروری برای داشتن تیروئید سالم

 

  1. برنج قهوه ای بخورید

افرادی که کم کاری تیروئید دارند اغلب بیشتر از سایر انواع غذاها کربوهیدرات میل می کنند. این به دلیل کاهش در انتقال دهنده عصبی سروتونین اتفاق می افتد. کربوهیدرات ها به افزایش سطح سروتونین کمک می کنند.

علاوه بر این، کربوهیدرات ها تأثیر مستقیمی بر عملکرد تیروئید دارند زیرا انسولین برای تبدیل هورمون غیرفعال T4 به هورمون فعال T3 مورد نیاز است. انسولین در بین افرادی که از رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدرات پیروی می کنند بسیار پایین است.

خوردن کربوهیدرات های سالم مانند برنج قهوه ای مهم است. برنج قهوه ای غنی از کربوهیدرات های پیچیده است و به هضم غذا کمک می کند و حرکات روده را بهبود می بخشد و مشکلات رایج گوارشی را که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید با آن مواجه هستند، کاهش می دهد.

همچنین به افزایش سطح انرژی کمک می کند و در عین حال سطح قند خون را کاهش و نرمال می کند.

  1. لوبیا بخورید

خوردن لوبیا، به ویژه لوبیا قرمز، ممکن است به تقویت عملکرد تیروئید شما کمک کند.

لوبیا قرمز حاوی مقدار مناسبی از ید معدنی همراه با سایر مواد مغذی ضروری مانند پروتئین، مس، پتاسیم، کلسیم و فولات است که به حفظ سلامت تیروئید و افزایش تولید هورمون کمک می کند.

لوبیا همچنین به عنوان یک انتخاب غذایی ارزان قیمت عمل می کند که به شما انرژی پایدار می دهد. لوبیا به عنوان منابع غنی فیبر در کاهش یبوست موثر است که در بین افرادی که کم کاری تیروئید دارند رایج است.

نحوه مصرف:

  • نصف فنجان لوبیا را 3 یا 4 بار در هفته با اضافه کردن آنها به سوپ، سالاد یا خورش میل کنید.
  • لوبیا را همیشه یک شب در آب خیس کنید و قبل از پختن آب آن را بریزید.
  1. تخم مرغ را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید

تخم مرغ منبع خوبی از سه مورد از مهمترین مواد مغذی است که غده تیروئید برای عملکرد صحیح به آنها نیاز دارد – تیروزین، ید و سلنیوم. کمبود هر یک از این مواد مغذی می تواند باعث مشکلات تیروئید شود.

تخم مرغ همچنین منبع خوبی از پروتئین است. بدون پروتئین کافی، تیروئید نمی تواند به درستی عمل کند، حتی اگر از داروهای تیروئید استفاده می کنید.

این غذای همه کاره و سالم همچنین ویتامین های A و D، روی، کلسیم، آنتی اکسیدان ها و غیره را برای بدن تامین می کند.

نحوه مصرف:

  • روزانه 1 تا 2 عدد تخم مرغ بخورید.
  • می توانید آنها را به عنوان املت، آب پز مصرف کنید
  1. صدف مصرف کنید

صدف یکی از بهترین منابع غذایی روی، ماده معدنی مورد نیاز برای عملکرد سالم تیروئید است. روی به تبدیل T4 به T3 در افراد با سطح T3 پایین کمک می کند و به عادی سازی سطح TSH کمک می کند.

مطالعه ای در سال 2013 که در مجله بین المللی تریکولوژی منتشر شد، اشاره می کند که کمبود روی ممکن است به طور قابل توجهی در ایجاد کم کاری تیروئید نقش داشته باشد.

علاوه بر این، علائمی مانند افسردگی، از دست دادن اشتها، ضایعات پوستی و ریزش مو می تواند با مکمل روی بهبود یابد.

صدف ها همچنین سرشار از ویتامین D هستند، یکی دیگر از مواد مغذی که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید با کمبود آن مواجه هستند.

نحوه مصرف:

  • صدف ها را می توان به صورت خام، دودی، آب پز، بو داده، کنسرو شده، بخارپز یا آب پز مصرف کرد.
  • در مصرف صدف خام باید احتیاط کرد، زیرا ممکن است حاوی باکتری باشد.
10 ماده غذایی مفید برای کم کاری تیروئید

10 ماده غذایی مفید برای کم کاری تیروئید

  1. مرغ برای تیروئید سالم

مرغ می تواند منبع خوبی از پروتئین برای افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می برند باشد. این منبع پروتئین حیوانی حاوی مقدار خوبی از اسیدهای آمینه به ویژه تیروزین است که بلوک سازنده هورمون های تیروئید است.

بعلاوه، ویتامین A موجود در جگر مرغ، نقش کلیدی در تغذیه تیروئید تنبل به فعالیت و سلامت مطلوب دارد.

نحوه مصرف:

  • سینه مرغ ارگانیک را انتخاب کنید تا از منبع پروتئینی با کیفیت بالا اطمینان حاصل کنید.
  • سوپ مرغ یا مرغ کبابی یک شام یا ناهار سالم را می سازد.
  • حتی جگر مرغ تفت داده شده 2 یا 3 بار در هفته گزینه خوبی است.

سخن پایانی

به اندازه کافی بخوابید، به طور منظم ورزش کنید، به مواد مغذی که باید بیشتر بخورید و از آنها دوری کنید توجه کنید، اندازه وعده های غذایی خود را کنترل کنید و میوه و سبزیجات فراوان بخورید! اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی شما سرشار از ید، روی و سلنیوم است.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

برنج قهوه ای را با خواص کمک به هضم بهتر غذا، تقویت استخوان، تقویت اعصاب، مناسب برای قند خون، تنظیم کننده تیروئید، جلوگیری از سرطان روده، کاهش کلسترول، کنترل فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از سردردهای میگرنی و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0