معرفی بهترین روغن های گیاهی برای تسکین درد

205 بازدید
25 اردیبهشت 03
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 26 اردیبهشت 1403

معرفی بهترین روغن های گیاهی برای تسکین درد

صدها سال است که مردم از روغن ها، گیاهان دارویی و درمان های جایگزین به عنوان مسکن های طبیعی استفاده می کنند. محققان این گزینه ها را به طور کامل بررسی نکرده اند، اما برخی شواهد نشان می دهند که در زمینه های خاصی می توانند مفید باشند. در این مقاله به معرفی روغن های گیاهی برای تسکین درد اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • روغن اسطوخدوس

روغن اسطوخودوس می تواند به طور طبیعی به تسکین درد کمک کند. از این روغن، برای تسکین درد، کمک به خواب و کاهش اضطراب استفاده می شود. مطالعه ای در مقیاس کوچک در سال ۲۰۱۲ نشان داد که استنشاق روغن اسطوخودوس در تسکین درد مرتبط با سردردهای میگرنی اثرگذار بوده است.

برخی تحقیقات هم نشان می دهند که روغن اسطوخودوس دارای اثرات ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی در حیوانات است. یادتان باشد که سازمان های مطرح در حوزه تأیید داروها (مانند سازمان غذا و داروی آمریکا)، استفاده از چنین مواردی را تأیید نکرده اند. بنابراین، بهتر است که در استفاده از آنها حتما دقت داشته باشید و با پزشکان مشورت کنید.

همیشه از مصرف خوراکی روغن های گیاهی هم خودداری کنید چون امکان دارد که سمی باشند یا مصرف خوراکی شان با عوارض ناخوشایندی همراه باشد. اگر روغن را به صورت موضعی استفاده می کنید، همیشه آن را رقیق کنید.

  • رزماری

رزماری داروی گیاهی ضد درد دیگری است که در کاهش دردهای مختلف اثر می گذارد. این گیاه در درمان سردرد، دردهای عضلانی و استخوانی و تشنج هم بی تأثیر نیست. رزماری می تواند التهاب را کاهش دهد، عضلات منقبض را شل و حافظه را تقویت کند.

برای مصرف روغن رزماری باید آن را رقیق کنید. محققان می گویند که این گیاه روی گیرنده هایی در مغز به نام گیرنده های مواد افیونی اثر می گذارد. گیرنده های مذکور در شکل گیری احساس درد نقش دارند. نتیجه یک کارآزمایی بالینی در سال ۲۰۱۳ هم نشان داد که روغن رزماری در کم کردن از درد افرادِ در حال ترک تریاک اثرگذار است.

 

rosemary attarak

 

  • نعناع فلفلی

برخی از تحقیقات نشان می دهند که گیاه نعناع دارای اثرات ضدالتهابی، ضدمیکروبی و تسکین دهنده درد است. ترکیبات فعال روغن نعناع شامل کارواکرول (carvacrol)، منتول (menthol) و لیمونن (limonene) است.

از روغن نعنافلفلی رقیق برای مصرف موضعی استفاده می شود، یعنی روغن رقیق شده را در ناحیه ای می مالند که احساس درد وجود دارد. استفاده از روغن نعناع روی شقیقه ها و پیشانی می تواند سردرد را هم تسکین بدهد.

از قرار دادن روغن نعناع روی پوست ترک خورده خودداری کنید چون امکان ایجاد واکنش های حساسیت زا وجود دارد. بهتر است که پیش از استفاده از روغن نعناع فلفلی در ناحیه درد، آن را در نقطه ای از پوست امتحان کنید. در ضمن، این روغن ها برای مصرف کودکان مناسب نیستند.

  • اکالیپتوس

استفاده از اکالیپتوس نیز برای تسکین درد مؤثر است و باعث کاهش تورم و التهاب بدن می شود. مطالعه ای در سال ۲۰۱۳ نشان داد که استنشاق روغن اکالیپتوس در مقایسه با روغن بادام درد را بیشتر تسکین می دهد. شرکت کنندگان در این پژوهش، روغن اکالیپتوس را به مدت ۳۰ دقیقه در روز به مدت ۳ روز استنشاق کردند. همه آنها در وضعیت نقاهت پس از جراحی تعویض مفصل زانو بودند.

مصرف روغن اکالیپتوس برای حیوانات و کودکان مناسب نیست. اکالیپتوس می تواند باعث بروز آسم هم بشود. امکان بروز عوارض جانبی در استفاده از انواع داروی گیاهی ضد درد وجود دارد. بنابراین، همیشه در مصرف چنین چیزهایی دقت و با متخصصان مشورت کنید. در ضمن، مطمئن شوید که پوستتان نسبت به روغن این گیاه حساس نیست و هرگز از آن استفاده خوراکی نکنید.

  • میخک

به طور سنتی از میخک در نقش داروی گیاهی ضد درد برای تسکین درد دندان استفاده می شده است. مطالعه ای در سال ۲۰۰۶ نشان داد که ژل میخک به اندازه ژل بنزوکائین (benzocaine) موثر است؛ همای ژل موضعی که دندانپزشکان اغلب برای کاهش درد تزریق در فرایند دندانپزشکی استفاده می کنند.

تحقیقات گسترده تری درباره اثرگذاری میخک در تسکین دردهای مختلف نیاز است. بااین حال، محققان می گویند که این داروی گیاهی می تواند اثرات ضدالتهابی، ضدقارچی و ضدویروسی داشته باشد.

 

همچنین بخوانید: درمان خانگی میگرن

 

  • کپسایسین

از کپسایسین موجود در فلفل چیلی برای تسکین درد طبیعی استفاده می شود. مصرف موضعی این ماده می تواند باعث سوزش پوست شود. مطالعه ای در سال ۲۰۱۱ نشان داد که کپسایسین به تسکین درد کمک می کند.

محققان هنوز مطمئن نیستند که چرا کپسایسین می تواند درد را تسکین بدهد، اما برخی معتقدند که با اثرگذاری روی الیاف گیرنده درد، حساسیت پوست به درد را کاهش می دهد.

  • زنجبیل

بنا به شواهد، زنجبیل باعث کاهش درد عضلانی ناشی از ورزش مقاومتی و دویدن می شود. البته برای اثرگذاری باید مصرف آن را دست کم در چند روز ادامه بدهید. التهابات ناشی از آسیب های ورزشی هم با زنجبیل کم می شوند.

با اضافه کردن زنجبیل خام به اسموتی ها یا چای، این ماده را در رژیم غذایی خود بگنجانید. مصرف مکمل های این ماده تحت نظارت پزشک هم ایده بدی نیست. این را هم بدانید که مصرف ماده تازه و طبیعی زنجبیل بیشتر توصیه می شود.

باز هم تأکید می کنیم که مکمل های غذایی می توانند عوارض جانبی داشته باشند و با داروهای مصرفی دیگر شما تداخل پیدا کنند. پس هیچ گاه به امید اینکه مکمل های گیاهی بی خطر هستند از آنها استفاده نکنید.

  • زردچوبه

کورکوما (Curcuma) ماده فعال ادویه زردچوبه، دارای خواص تسکین دهنده درد است. مطالعه ای محدود و کوچک در سال ۲۰۱۴ نشان داد که عصاره کورکوما به اندازه ایبوپروفن برای مدیریت درد در درمان استئوآرتریت زانو (osteoarthritis) موثر است.

زردچوبه داروی گیاهی ضد درد رایج برای کاهش التهاب است. بهتر است که مصرف این ماده مقوی و اثرگذار در کاهش درد را در رژیم غذایی تان جدی بگیرید.

  • بابونه

بابونه یکی دیگر از گیاهان درمانی است که قرن ها به دلیل خواص درمانی و مغذی اش مورد استفاده قرار گرفته و می گیرد. در گذشته، پزشکان قدیمی از بابونه برای کاهش درد و التهاب و رفع مشکلات گوارشی استفاده می کردند.

مطالعات نشان می دهند که به دلیل خواص ضد التهابی بابونه، برای مواردی مانند استئوآرتریت (osteoarthritis)، اختلالات گوارشی و کولیت اولسراتیو (ulcerative colitis) مفید است.

  • جعفری

جعفری فقط یک چاشنی و سبزی خوش عطری برای مصرف درون و در کنار غذا نیست، بلکه گیاهی دارویی با ترکیبات فعال موثر، از جمله ترکیبات فنلی، فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی، کاروتنوئیدها و اسید اسکوربیک است.

تحقیقات نشان می دهند که این گیاه با پیشگیری از بیماری های مرتبط با استرس اکسیداتیو به سلامتی کمک می کند و سابقه استفاده از آن برای کاهش التهاب در طب سنتی وجود دارد.

 

بهترین روغن های گیاهی برای تسکین درد

بهترین روغن های گیاهی برای تسکین درد

 

  • عروس چمنزار

این گیاه خواص ضدسرطانی، آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی و ضدالتهابی دارد. باید بدانید که این گیاه دارویی هم مانند موارد متنوع دیگر از این دسته از نظر علمی و پزشکی تأیید نشده است.

بنابراین، اگر قصد استفاده از چنین داروهای گیاهی را دارید، باید منتظر باشید که شاید عواقب و عوارضی هم گریبان گیرتان شود. بی اجازه پزشک هرگز به سراغ این موارد نروید.

  • آرنیکا

آرنیکا به صورت موضعی برای طیف وسیعی از بیماری ها از جمله کبودی، رگ به رگ شدن، درد عضلانی، بهبود زخم، درد مفاصل، التهاب ناشی از نیش حشرات و تورم ناشی از شکستگی استخوان ها استفاده می شود. مطالعات جدیدتر نشان می دهند که ممکن است در درمان سوختگی هم مفید باشد.

  • سرو کوهی

بنا به گفته ها، این داروی گیاهی ضد درد هم دارای خواص ضدالتهابی است و احتمالاً می تواند اثرات ضدمیکروبیایی هم داشته باشد. سروکوهی دارای خاصیت ضدقارچ هم هست و از این روی می تواند محافظ خوبی برای بدن در مقابل تهدیدها باشد.

  • سیاه دانه

سیاه دانه در بهبود وضعیت های مختلفی از جمله سوء هاضمه، بی اشتهایی، اسهال و درمان جوش های پوستی مفید است. این مورد هم از سوی پزشکان و دانشمندان پرشمار تایید رسمی و علمی نشده است.

شیوه مصرف انواع داروی گیاهی ضد درد چیست؟

بسیای از داروهای ضددرد گیاهی به اشکال مختلف در دسترس هستند. برای مثال، با پرسش از داروخانه و کمی جست وجو می توانید آنها را در قالب موارد زیر پیدا کنید:

  • کپسول/قرص
  • تزریق
  • چای و دمنوش
  • گیاه خشک / آسیاب شده
  • سبزی تازه
  • محصولات موضعی (کرم، مومیایی کننده و ژل)

هر محصول گیاهی متفاوت است، بنابراین حتما برچسب توضیحات و برگه دستورالعملش را به دقت بخوانید و توصیه ها درباره دوز مصرفی را دنبال کنید. داروی خانگی گوش درد، داروهای درد مفاصل، قلب و…، دارای کارکردهای متفاوت و دستورالعمل مصرف مخصوص به خود هستند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

روغن خشخاش را با خواص مسکن درد، مخدر، آرام کننده، دافع سرفه، قابض، ضد اسهال ساده و ضد اسهال خونی، ضد التهاب پوست، ضد سرطان و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0