خواص درمانی ریشه گیاه خیار وحشی

5056 بازدید
08 اردیبهشت 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 27 آذر 1400

خواص درمانی ریشه گیاه خیار وحشی

خیار وحشی با نام علمی Ecballium elaterium و نام های دیگر خر خیار، خیار دشتی، خیار وحشی، سماهنک، کموزسگی، کموزکول، قثاالحمار، مشط الذئب شناخته می شود. گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه های آن نسبتا ضخیم، خوابیده و پوشیده از کرک های زبر و خشن است. برگ های آن متناوب، پهن، دارای بریدگی های کم عمق با دمبرگ دراز، پوشیده از کرک و پیچک می باشد. گل های آن کوچک و زرد است که نر و ماده جداگانه روی یک پایه قرار دارند.

میوه آن شبیه بلوط دراز است و پس از رسیدن رنگ آن سبز مایل به زرد پوشیده از تارهای زبر و طعم آن بسیار تلخ می باشد. دانه های داخل میوه قهوه ای تیره است و پس از رسیدن میوه سوراخی در محل اتصال میوه به دم گل ایجاد شده و تخم ها با سرعت و شدت و با صدا به خارج پرتاب می شوند. ریشه ی آن بزرگ و سفید است. این گیاه در هرزویل در ارتفاعات هفتصد متری و در ارسباران در جنگل حسن بگلو دیده می شود.

خواص میوه خیار خر (خیار وحشی):

دارای طبیعت گرم و خشک است، پاک کننده دماغ است، مسهل قوی و مسهل صفرا، بلغم خام و زردآب می باشد، برای درمان لقوه، فلج، سل، کزاز، سردرد، درد مفاصل، نقرس، سیاتیک، سرفه سرد، تنگی نفس، گازها و بادهای غلیظ، استسقا، یرقان سیاه و بواسیر مفید است، سنگ کلیه و مثانه را خرد می کند، قاعده آور و ادرار آور می باشد.

تذکر : برای اشخاص گرم مزاج مضر است و عکس العمل شدید ایجاد می کند.

خواص درمانی ریشه گیاه خیار وحشی

خواص درمانی ریشه گیاه خیار وحشی

 

طرز تهیه عصاره خیار وحشی :

خیار وحشی کاملا رسیده را بریده و روی تورهای سیمی یا الک یا پارچه ای ریخته و با فشار عصاره ی آن را از صافی بگذرانید، بعد آب شیرین زلال و خالص روی آن ریخته، بگذارید ته نشین شود، بعد آب روی آن را دور بریزید و این کار را دوباره انجام دهید، ته نشین مرحله دوم عصاره آن است.

خواص عصاره خیار وحشی :

تازه ی آن را با عسل یا روغن زیتون مخلوط کنید و به صورت قطره استفاده نمایید. برای درمان ورم های حنجره و دیفتری نافع است. عصاره تازه را با روغن زیتون یا روغن زنبق مخلوط کرده و به وسیله ی پر مرغ تمیز شده آن را بر انتهای زبان و اطراف آن بمالید قی آور است، اگر اثر نکرد سرکه رقیق بخورید و در آب سرد بنشینید و آب سرد هم بر سر بریزید و مجددا مالیدن آن را تکرار کنید تا نتیجه بدهد، اگر قی بسیار شدید شد، برای جلوگیری و تسکین آن روغن زیتون بخورید. تازه آن را با شیر مادر دختر دار مخلوط کرده و در بینی بچکانید سردرد تمام سر و سردردهای مزمن را تسکین می دهد.

تذکر :

این عصاره را هیچ وقت تنها مصرف نکنید، همیشه موقع مصرف آن صمغ عربی یا نشاسته ضمیمه نمایید، اگر به تنهایی مصرف شود عکس العمل شدید ایجاد می کند و باعث دلپیچه و دل درد می شود. برای اشخاص گرم مزاج مضر است و عکس العمل شدید ایجاد می کند.

 

 

همچنین بخوانید:  آشنایی با انواع خیار  

 

 

خواص درمانی ریشه خیار خر :

  • یک تا یک و نیم گرم از آب افشرده ی ریشه آن را بخورید، مسکن درد است، برای درمان استسقا و یرقان سیاه موثر می باشد.
  • پنج گرم از آن را نیم کوب کرده و دم کنید، آب صاف کرده آن را بنوشید، برای درمان جذام نافع است.
  • یکصد گرم از کوبیده شده ی آن را که بسیار نرم شده باشد با هفتصد گرم آب انگور مخلوط کنید و آن مقدار را چهار قسمت کرده و هر روز یک قسمت از آن را به هم زده و ناشتا بخورید، برای درمان استسقا بسیار نافع است.
  • پنج گرم از گرد شده ی آن را بخورید، مسهل بلغم خام و صفرا و زردآب می باشد، بدون اینکه به معده ضرر برساند.
  • ضماد پخته ی آن با سرکه یا آب انگور برای تسکین درد پشت و نقرس سرد نافع است.
  • با آب دم کرده آن تنقیه کنید برای درمان سیاتیک بسیار نافع است.

تذکر :

برای اشخاص گرم مزاج مضر است و همچنین مصرف زیاد آن باعث عکس العمل شدید می شود و ایجاد دلپیچه و دل درد می شود. مصلح آن قنطوریون رقیق، مرمکی، زعفران، سنبل الطیب، دارچین، انیسون، تخم کرفس، جاوشیر، سکنجبین، ترب، حب بلسان، نشاسته، صمغ عربی یا آب و عسل است.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

عرق خارشتر را با خواص دافع سنگ هاي کليه و مثانه، شستشو دهنده کليه ها، مفيد جهت سياه سرفه و سلامتي کليه ها، تقويت اعمال کليه، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

13
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0