8 خاصیت شگفت انگیز و مغذی باقلا

1356 بازدید
20 فروردین 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 20 فروردین 1402

8 خاصیت شگفت انگیز و مغذی باقلا

باقلا چیست؟

باقالی که با نام های دیگری مانند لوبیا پهن، باقلا نیز شناخته می شود از خانواده نخود و لوبیا می باشد. آنها در اشکال و انواع مختلفی از جمله به صورت غلاف، خشک شده، کنسرو شده و منجمد وجود دارند. آنها بخش محبوبی از رژیم غذایی خاورمیانه بوده اند، عمدتاً به دلیل محتوای پروتئین غنی آنها. اما به دلیل طعم کمی شیرین و خاکی خود و البته فواید سلامتی که در ادامه به تفصیل با آنها آشنا خواهیم شد، توجه گسترده ای را در سراسر جهان به خود جلب کرده اند.

باقلا منبع خوبی از انرژی است و یک وعده 100 گرمی آن 110 کیلو کالری انرژی دارد. طبق پایگاه داده مواد مغذی USDA، آنها سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و فیبر هستند. این لوبیا حاوی سطوح کمی قند است که طعم شیرین آنها را می دهد. وقتی صحبت از مواد معدنی به میان می آید، باقلا دارای کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است. آنها همچنین حاوی ویتامین های مختلفی از جمله ویتامین C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، فولات و ویتامین A، E و K هستند که آنها را به یک مکمل مغذی و خوشمزه برای رژیم غذایی شما تبدیل می کند.

فواید باقلا

باقلا با توجه به مواد مغذی غنی که دارد فواید زیادی مانند درمان بیماری پارکینسون، جلوگیری از نقایص مادرزادی، بهبود سلامت استخوان ها و مبارزه با کم خونی دارد. بیایید نگاهی دقیق به آنها در زیر بیندازیم.

  1. علایم پارکینسون را درمان کنید

بر اساس مطالعه ای که در سال 2013 منتشر شد، باقلا با توجه به محتوای غنی L-dopa و C-dopa آن، با افزایش سطح دوپامین خون، به بهبود عملکرد حرکتی در افرادی که از بیماری پارکینسون رنج می برند، کمک می کند.

مطالعه دیگری نشان داد که وقتی بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون 250 گرم یا 1.5 فنجان باقلا در روز تغذیه می‌شدند، سطح دوپامین خون آنها افزایش مثبتی مشابه اثرات داروهای L-dopa نشان داد. این لوبیاها همچنین می توانند با سایر داروهای بیماری پارکینسون مانند کاربیدوپا برای بهبود علائم ترکیب شوند.

با این حال، مهم است که داروهای تجویز شده پزشکی خود را برای بیماری پارکینسون با باقلا جایگزین نکنید، زیرا تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع هنوز مورد نیاز است.

  1. ممکن است از نقایص مادرزادی جلوگیری کند

با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، باقلا دارای مقدار زیادی فولات است که 106 درصد از نیاز روزانه توصیه شده در هر وعده 100 گرمی را دارد. فولات یکی از مهمترین مواد مغذی برای رشد جنین است. به ساخت سلول ها و اندام های جنین کمک می کند و در نتیجه از خطر نقص لوله عصبی جلوگیری می کند. مطالعه‌ای که در دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون انجام شد، نشان داد که زنانی که در ماه‌های اول بارداری‌شان مقدار کافی فولات دریافت می‌کنند، به‌طور قابل‌توجهی در معرض خطر ابتلا به مشکلات نخاعی و مغزی در نوزادان خود قرار دارند، در نتیجه باقلا را به یک رژیم غذایی خوب تبدیل می‌کنند.

8 خاصیت شگفت انگیز و مغذی باقلا

8 خاصیت شگفت انگیز و مغذی باقلا

  1. بهبود سلامت استخوان

باقلا، سرشار از منگنز، مس، روی و کلسیم است که به بهبود سلامت استخوان کمک می کند. طبق تحقیقات، یک فنجان به همراه 100 گرم باقلا حاوی 43 میلی گرم منگنز است. منگنز به کاهش کمبود کلسیم در بدن کمک می کند و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با استخوان مانند پوکی استخوان و تحلیل استخوان در زنان مسن را کاهش می دهد.

  1. ممکن است به مبارزه با کم خونی کمک کند

باقلا به دلیل داشتن آهن زیاد، به مبارزه با علائم کم خونی مانند خستگی، ضعف، تنگی نفس و غیره کمک می کند. آهن باعث تولید هموگلوبین در بدن می شود که به حمل اکسیژن به سلول های شما کمک می کند. از این رو، مصرف منظم باقلا ممکن است به پیشگیری از کم خونی نیز کمک کند.

اگرچه نکته مهمی که در اینجا باید به آن توجه کرد این است که کسانی که از کمبود G6PD رنج می برند، نباید این دانه ها را مصرف کنند زیرا ممکن است منجر به اختلال خونی دیگری به نام کم خونی همولیتیک شود.

 

همچنین بخوانید: 5 گیاه دارویی برای درمان خانگی کم خونی

 

  1. فشار خون را مدیریت کنید

با توجه به محتوای بالای منگنز و پتاسیم موجود در باقلا، آنها می توانند به مدیریت فشار خون شما کمک کنند. بر اساس مطالعات منتشر شده در رژیم غذایی DASH، غذاهای سرشار از منگنز و پتاسیم شناخته شده است که رگ های خونی را شل می کند و فشار خون بالا را کاهش می دهد و همچنین خطر حمله قلبی یا سکته را کاهش می دهد.

  1. ممکن است باعث کاهش وزن شود

یک فنجان یا 170 گرم باقلا حاوی حدود 180 کالری است که آن را به گزینه غذایی خوبی برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند تبدیل می کند. طبق تحقیقات انجام شده در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن، آنها همچنین دارای منبع غنی پروتئین و فیبر هستند که به بهبود احساس سیری در معده کمک می کند و در نتیجه نیاز یا تمایل به خوردن بیشتر را کاهش می دهد.

  1. به کاهش سطح کلسترول کمک کنید

باقلا سرشار از فیبر محلول است که به جذب و حذف کلسترول از بدن شما کمک می کند. یک مطالعه همچنین نشان می دهد که چگونه فیبر محلول به کاهش کلسترول LDL و سطح گلوکز در بدن کمک می کند.

  1. تقویت ایمنی

باقلا منبع غنی مس است که یک ماده معدنی مهم برای تنظیم تولید و رشد سلول های خونی سالم است. مس همچنین عملکرد گلبول‌های سفید را که پاتوژن‌های بیماری‌زا را در بدن از بین می‌برند، تقویت می‌کند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که چگونه لوبیا می تواند توانایی های آنتی اکسیدانی یا مبارزه با رادیکال های آزاد را در افراد با افزایش سن افزایش دهد.

8 خاصیت شگفت انگیز و مغذی باقلا

8 خاصیت شگفت انگیز و مغذی باقلا

اثرات جانبی

رعایت اعتدال در مصرف باقلا مهم است زیرا زیاده روی در آن می تواند عوارض جانبی داشته باشد.

  • کمبود ویتامین B6: باقلا در صورت مصرف بیش از حد می تواند باعث افسردگی شود. این به دلیل وجود L-dopa در آنها است که اگرچه برای سلامتی مفید است، اما بیش از حد می تواند باعث کمبود ویتامین B6 شود.
  • تداخلات دارویی: آنها همچنین ممکن است تداخل دارویی داشته باشند، بنابراین اگر داروهای افسردگی مصرف می کنید، بهتر است قبل از افزودن این لوبیا به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید.
  • کمبود G6PD: نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که همانطور که در بالا ذکر شد در صورت کمبود G6PD نباید این دانه ها را مصرف کرد.
  • آلرژی: لوبیا پخته نیز می تواند در برخی افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند، بنابراین هنگام افزودن آنها به رژیم غذایی خود احتیاط کنید.

در حالی که عوارض جانبی این لوبیا نادر است، بسیار امکان پذیر است، بنابراین اگر بعد از خوردن آنها احساس ناراحتی کردید، لطفاً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

باقلای مصری را با خواص کمک به کاهش وزن، افزایش سیستم ایمنی بدن، تقویت استخوان ها، کاهش بیماری های قلبی، کاهش فشار خون، بهبود دستگاه گوارش، پیشگیری از یبوست، کاهش ابتلا به کم خونی و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

1
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0