8 خواص باورنکردنی دانه نیلوفر آبی

1413 بازدید
14 خرداد 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 13 خرداد 1402

8 خواص باورنکردنی دانه نیلوفر آبی

دانه نیلوفر آبی که مدت‌ها در طب سنتی و آشپزی چینی استفاده می‌شود، فواید بالقوه زیادی برای سلامتی دارد. آنها معمولا به صورت خشک و پوسته شده فروخته می شوند.

دانه نیلوفر آبی چیست؟

دانه نیلوفر آبی که به آن آجیل نیلوفر آبی یا پسته دریایی نیز می گویند، پس از تشکیل کامل دانه ها، یا زمانی که سر هنوز سبز است یا زمانی که شروع به رسیدن می کند، از سر گل برداشت می شود. در حالی که معمولاً در چین و ژاپن در دسترس هستند، در سایر نقاط جهان به سختی می توان آنها را خارج از بازارهای تخصصی آسیایی پیدا کرد.

ارزش غذایی دانه نیلوفر آبی

بر اساس پایگاه داده ملی مواد مغذی USDA، دانه‌های نیلوفر از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند، زیرا حاوی مقدار مناسبی پروتئین و فیبر و همچنین بسیاری از ریز مغذی‌ها مانند منیزیم، پتاسیم، روی، فسفر و آهن هستند.

تهیه و استفاده از دانه نیلوفر آبی

روش های مختلفی برای تهیه دانه های نیلوفر آبی وجود دارد.

  • دانه های خشک نیلوفر آبی قبل از استفاده باید به مدت 8 ساعت یا یک شب خیس شوند، در حالی که نوع تازه آن پس از جدا شدن از سر دانه و جدا شدن جوانه و غشای آن آماده مصرف یا طبخ است.
  • در آشپزی چینی، دانه های نیلوفر آبی را گاهی به صورت خام می خورند، یا در سوپ های مختلف پخته می شوند و همچنین در فرنی برنج، کنجی قرار می دهند.
  • خمیر دانه نیلوفر آبی یک رویه دسر محبوب در چین و ژاپن است که از آن به عنوان نوعی فراستینگ روی کیک استفاده می شود.
  • ماخانا، نوع هندی، اغلب به صورت پف کرده، به عنوان میان وعده ای شبیه ذرت بو داده فروخته می شود، یا می توان آن را به خورش ها و کاری اضافه کرد.

فواید دانه نیلوفر آبی

پزشکان طب سنتی چینی هزاران سال است که از دانه‌های نیلوفر آبی استفاده می‌کنند و فواید بالقوه زیادی برای سلامتی این داروی باستانی وجود دارد.

8 خواص باورنکردنی دانه نیلوفرآبی

8 خواص باورنکردنی دانه نیلوفرآبی

  1. طب یین

دانه نیلوفر آبی توسط پزشکان سنتی چینی به عنوان “داروی یین” طبقه بندی می شود. به این معنی که برای خون، بافت و سایر سیستم های مایع بدن مفید است و برای کاهش “گرمای” اضافی، به ویژه در بدن استفاده می شود.

  1. ضد پیری

طبق مطالعه پروفسورگروه علوم غذایی، دانشگاه ملی چانگ هسینگ، تایوان، آجیل نیلوفر آبی حاوی آنزیمی به نام L-isoaspartyl methyltransferase است که گفته می شود خواص ضد پیری دارد. به همین دلیل، گاهی اوقات آن را در لوازم آرایشی مانند کرم های ضد پیری مخلوط می کنند، اگرچه می توان از فواید آن با خوردن دانه نیز بهره برد.

  1. ضد اسهال

استفاده سنتی از دانه نیلوفر آبی برای کاهش اسهال است. همچنین گفته می شود که آنها سلامت طحال را بهبود می بخشند و می توانند مدفوع شل را سفت کنند. به لطف اثرات ضد التهابی این دانه‌ها، می‌تواند به تسکین هموروئیدی نیز کمک کند.

  1. ضد التهاب

ماده شیمیایی طبیعی کامفرول در این دانه های قدرتمند یافت می شود که به تسکین التهاب بافت ها کمک می کند. دانه نیلوفر آبی اغلب به طور خاص برای درمان التهاب لثه استفاده می شود.

 

همچنین بخوانید: 7 مزیت شگفت انگیز ریشه نیلوفر آبی

 

  1. آرام بخش

دانه‌های نیلوفر آبی اثر آرام‌بخش بر بدن دارند که می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند و همچنین برای کسانی که برای داشتن یک خواب کامل تلاش می‌کنند، بی‌خوابی را درمان می‌کند.

  1. کنترل وزن

اضافه وزن در بدن به دلیل سلول های چربی است. مطالعه ای در سال 2011 نشان داد که دانه های نیلوفر آبی ممکن است از تشکیل سلول های چربی جلوگیری کند و وزن بافت های چربی را کاهش دهد. علاوه بر این، پلی فنول‌های موجود در دانه‌های نیلوفر آبی ممکن است پروفایل لیپید را در بدن بهبود بخشد. بنابراین قبل از هر گونه تغییر در رژیم غذایی باید با متخصص تغذیه خود مشورت کنید.

  1. آلزایمر

بیماری آلزایمر یک اختلال عصبی است که منجر به از دست دادن حافظه و سایر اختلالات ذهنی می شود. دانه های نیلوفر آبی می تواند اثرات محافظتی عصبی داشته باشند، یعنی ممکن است مانند بیماری آلزایمر از سلول های عصبی در برابر آسیب محافظت کنند. مطالعه ای توسط دکترکیم در سال 2014 نشان داد که پروانتوسیانیدین موجود در دانه های نیلوفر آبی ممکن است پیری مغز و اختلالات شناختی را کاهش دهد. بعلاوه، دانه‌های نیلوفر آبی ممکن است با کاهش رادیکال‌های آزاد مضر و تجمع کلسیم غیرضروری، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهند.

8 خواص باورنکردنی دانه نیلوفر آبی

8 خواص باورنکردنی دانه نیلوفر آبی

  1. افسردگی

ترکیبات زیست فعال مانند ساپونین ها، فلاونوئیدها، آلکالوئیدها و تانن ها می توانند به کاهش اضطراب و افسردگی کمک کنند. آلکالوئیدهای موجود در دانه های نیلوفر آبی زمان خواب را افزایش می دهند. خواب خوب ممکن است به مدیریت افسردگی کمک کند.

عوارض جانبی دانه نیلوفر آبی

مصرف بیش از حد دانه نیلوفر آبی ممکن است باعث عوارض زیر شود:

  • اگر به آجیل و دانه ها حساسیت دارید، ممکن است به دانه های نیلوفر آبی نیز حساسیت داشته باشید.
  • دانه های نیلوفر آبی ممکن است باعث یبوست، نفخ شوند

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

دانه نیلوفر را با خواص رفع استرس، رفع مشکلات معده، ضد استفراغ، کاهش فشار خون، تسکین در مفاصل، تقویت سیستم ایمنی بدن و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0