سوالاتی درباره رژیم غذایی و سرطان قسمت دوم
در این مطلب به سوالاتی درباره رژیم غذایی و سرطان پاسخ داده خواهد شد.
آیا فیبر در کاهش خطر بروز سرطان نقش دارد ؟!
رژیم های پرخطر بروز سرطان، به ویژه سرطان کولورکتال را کاهش می دهند. رژیم های گیاهی کالری کمی را از چربی تامین می کنند و علاوه بر اینکه فیبر زیادی دارند از نظر حبوبات، غلات کامل، سبزیجات و میوه ها بسیار غنی می باشند و مطالعات ثابت کرده اند که تمام این عوامل باعث کاهش بروز سرطان دیواره رحم می شوند. فیبر زمان عبور مواد دفعی را از روده کاهش می دهد و با این عمل مواد زاید زمان کمتری را تحت اثر فلور روده که باعث تولید مواد کارسینوژن می شود قرار می گیرند و علاوه بر این کارسینوژن ها فرصت نمی یابند که بر سلول های روده اثر کنند. همچنین فیبر با اتصال به اسیدهای صفراوی مدفوع که شدید خاصیت کارسینوژنی دارند اثر ضد کارسینوژنی خود را ایفا می کنند.
سوالاتی درباره رژیم غذایی و سرطان
فیبرهای غذایی به دو گروه محلول و غیر محلول تقسیم می شوند، فیبرهای محلول شامل صمغ ها، پکتین ها، موسیلاژ ها و برخی از هموسلولزها و فیبرهای نامحلول شامل سلولز، لینگنین و برخی از همی سلولزها می باشند. توصیه می شود که هر فرد روزانه 35 – 20 گرم فیبر دریافت کند و نسبت به فیبر محلول نامحلول 3 به 1 باشد که این همان نسبتی است که در غذاهای گیاهی یافت می شود. غذاهای پر فیبر شامل کرارکرها و نان های تهیه شده از غلات کامل، آرد غلات کامل و سبزیجاتی مانند هویج، ذرت، نخود و لوبیا می باشند. همچنین میوه هایی مانند هلو، انجیر، کشمش، سیب، توت ها و زرد آلو فیبر بالایی دارند. سبوس گندم و جو نیز فیبر بالایی دارند. مصرف 6 – 11 سهم از گروه غلات و 5 – 9 سهم از گروه میوه ها و سبزیجات می تواند مقدار توصیه شده مصرف روزانه فیبر را تامین کند.