سوالاتی در باب رژیم غذایی و سرطان قسمت اول
در این مطلب پاسخ سوالاتی در باب رژیم غذایی و سرطان داده خواهد شد.
آیا غذاهای خاصی که عامل ایجاد سرطان باشند شناخته شده اند؟!
غذاهای خاصی که کارسینوژن باشند، شناخته نشده اند و تنها برخی از ترکیبات شیمیایی، آفت کش ها و افزودنی های غذایی به عنوان عوامل پر خطر شناخته شده اند که انجمن غذا و دارو کنترل های شدیدی در مورد آن ها اعمال کرده است. در مناطقی که به مقدار زیاد از غذاهای نمک سود و غذاهای حاوی نیترات استفاده می شود شیوع سرطان های مری و معده بیشتر است. مصرف زیاد نمک و نیترات از عوامل خطر بروز این سرطان ها می باشند اما اطلاعات کمی در مورد نحوه سرطان زایی آن ها در دست است. استعمال سیگار نیز از عوامل دیگر بروز این سرطان ها شناخته شده است. به نظر می رسد چاقی و زندگی بدون تحرک و مصرف کم سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، ماهی و گوشت پرندگان با بروز سرطان های پستان و روده بزرگ ارتباط داشته باشد.
سوالاتی در باب رژیم غذایی و سرطان
علی رغم انجام مطالعات اپیدمیولوژیکی – پوند – تلف به نظر می رسد که در این موارد اتفاق نظر وجود دارد. ولی در هر حال دقیقا نمی دانیم که کدامیک از عادات غذایی (مانند مصرف میوه ها و سبزیجات) از سرطان پیشگیری و کدامیک از عادات غذایی (چربی بالا، مصرف زیاد غذاهای فرآینده شده و گوشت قرمز) باعث ایجاد سرطان می شوند. در این مورد اطلاعات بیشتری گزارش نشده است.
آیا برخی از غذاها از بروز سرطان پیشگیری می کنند ؟!
آنتی اکسیدان ها که از اجزا، منابع مختلف غذایی هستند احتمالا در پیشگیری از سرطان موثرند. رادیکال های آزاد، اتم ها با مولکول های شیمیایی با یک یا بیش از یک، الکترون غیر جفتی می باشند که عمر کوتاهی دارند ولی بسیار فعال هستند. مواد اکسیدانی که منشا درونی دارند به طور طبیعی از قسمت های زیر منشا می گیرند. زنجیره تنفس طبیعی، فاگوسیتوز، سیستم اسیتوکروم پ 450 و پروکسی زوم ها، اکسیداسیون اسید چرب باعث آزاد شدن بروکسی زومه می شود که خاصیت اکسید کنندگی دارند.