خواص ویتامین ب 2 و منابع غذایی آن
با خواص ویتامین ب 2 و منابع غذایی آن آشنا شوید
این ویتامین مانند بقیه ویتامین های گروه ب قابل حل در آب بوده و مازاد آن از طریق ادرار دفع می گردد. این ویتامین به رشد و داشتن پوست، مو و ناخن سالم و بهبود زخم های دهان و لب کمک نموده و کمبود آن می تواند منجر به زخم های دهان، لب و پوست گردد. نور، محیط قلیایی، حرارت پخت و پز، استروژن و الکل از جمله عوامل از بین برنده این ویتامین هستند.
ویتامین ب 2 یا همان ریبوفلاوین احتمالا هرگز مانند ویتامین ث، منیزیم و ویتامین ای مورد توجه مستقیم متخصصان تغذیه قرار نداشته است. با این حال همین آگاهی اندک دانشمندان نشان می دهد اکنون زمان آن فرا رسیده است که ما به این ماده مغذی که به عنوان ویتامین ب 2 معروف است همسنگ جایگاه واقعی آن ارج نهیم.
ریبوفلاوین می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند و در نتیجه توانایی کمک به محافظت بدن در برابر سرطان و کنترل ساخت کلسترول از طریق بی ضرر کردن رادیکال های آزاد زیانبخش را دارد. رادیکال های آزاد مولکول های تغییر روش داده ای هستند که به طور طبیعی ایجاد می شوند و از طریق دزیدن الکترون ها برای متعادل کردن خودشان به مولکول های سالم بدن صدمه می زنند. آنتی اکسیدان ها با بخشیدن الکترون های خود به رادیکال های آزاد، آن ها را خنثی می کند و بدین ترتیب از مولکول های سالم بدن در برابر آسیب محافظت می کنند.
اسید آمینه توسط ریبوفلاوین به ناقلین عصبی، موادی که برای تفکر و حافظه ضروری هستند تبدیل می شوند. کوتاه شدن عمر گویچه های سرخ خون که موجب علائمی نظیر کم خونی می شود، در برخی موارد مربوط به فقدان ریبوفلاوین است.
خواص ویتامین ب 2 و منابع غذایی آن
عوارض کمبود ویتامین ب 2 در بدن
کمبود ریبوفلاوین می تواند بینایی را تحت تاثیر قرار دهد و موجب شود که چشم های شما نسبت به نور حساس شده و زود خسته شوند. علایم دیگر کمبود ریبوفلاوین شامل تاری دید و خارش، رطوبت، درد و قرمزی چشم ها است. درماتیت شدید یکی دیگر از بارزترین علایم کمبود ریبوفلاوین است. تقویت غلات و آردها با ریبوفلاوین در طی جنگ جهانی دوم زمانی آغاز شد که گوشت و لبنیات از میان بهترین منابع غذایی جیره بندی شده بودند. با این حال امروزه افرادی که مصرف لبنیات و گوشت را با میل خود محدود کرده اند ممکن است هنوز هم در معرض خطر کمبود ریبوفلاوین باشند. افرادی که به طور منظم ورزش می کنند ممکن است ریبوفلاوین کافی به دست نیاورند چرا که به نظر می رسد فعالیت سرعت حذف این ویتامین را از بدن افزایش می دهد.
بهتر بود در مورد منابع ویتامین ب2 بیشتر می نوشتید