نکاتی مفید از زعفران که نمیدانستیم
نکاتی مفید از زعفران که نمیدانستیم !
زعفـران ، این طلای سرخ پرارزش، نه تنها به دلیل رنگ و طعم بینظیرش در آشپزی شناخته شده است، بلکه خواص درمانی و بهداشتی فراوانی نیز دارد که شاید بسیاری از ما از آنها بیخبر باشیم. از زمانهای دور، زعفران به عنوان یک ماده دارویی در طب سنتی مورد استفاده قرار میگرفت و امروزه نیز تحقیقات علمی بسیاری، فواید متعدد آن را به اثبات رساندهاند. در این مقاله، به نکاتی مفید و شگفتانگیز از زعفران میپردازیم که شاید کمتر شنیده باشید.
شناخت گیاه زعفران
زعفران، گیاهی چند ساله و ارزشمند از خانواده زنبق است که به خاطر غده پیاز مانند و برگهایش به ارتفاع حدود بیست سانتیمتر، در بسیاری از نقاط جهان پرورش داده میشود. این گیاه زیبا با گلهای خیرهکنندهاش، کلاله مادگی گل را به صورت سه شاخه در خود جای داده است که همان زعفران پرارزش است. زعفران از روی گلها جمعآوری شده و به بازار عرضه میشود.
زعفران دارای خواص دارویی بسیار مفید و یک ماده رنگی شیمیایی به نام کروسین است. اسانس زعفران با بوی قوی و معطر و طعمی تند و مایل به تلخ، حاصل وجود گلوکوزیدی به نام پیکروکروزینوزید است. علاوه بر این، زعفران دارای ترکیبات دیگری است که هر یک اثرات درمانی خاص خود را دارند. برگهای زعفران شبیه به برگهای یاسمن و پیاز آن شبیه به پیاز نرگس است. این گیاه ارزشمند بومی نواحی آسیا، به ویژه جنوب غربی آسیا، جنوب اروپا و جنوب اسپانیا است، اما امروزه در بسیاری از نقاط دیگر جهان نیز کشت و برداشت میشود.
نکاتی مفید از زعفران که نمیدانستیم