ماه ششم بارداری / علائم طبیعی ، بایدها و نبایدها
ماه ششم بارداری / علائم طبیعی ، بایدها و نبایدها
ماه ششم بارداری هفته های 23 تا 27 بارداری بوده و میل شدید به غذا و تغییرات بدن در این ماه، نشانگر رشد جنین و نزدیک شدن به زمان زایمان می باشد. ورود به ماه ششم بارداری با تغییرات فیزیکی و بدنی زیادی در مادر و جنین همراه است. این مقاله درمورد ماه ششم بارداری ، علائم طبیعی ، بایدها و نبایدها می باشد، پس با ما همراه باشید؛
علائم طبیعی در ماه ششم بارداری
خطوط تیره رنگ روی شکم یا نیگرا در ماه ششم بارداری
این خطوط ناشی از کشیده شدن عضله نگهدارنده شکم می باشد و بعد از زایمان خود به خود از بین می رود.
آکنه
آکنه ها به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شوند و بعد از بارداری از بین می روند.
بواسیر
علایم بواسـیر عبارت اند از: احساس درد، زخم و خارش مقعد و بعضی مواقع خون ریزی بعد از دفع مدفوع. فشار و زور زدن به هنگام دفع مدفوع، بر روی رگ های خونی فشار مضاعفی می آورد که باعث بزرگ شدن و یا بیرون زدن آن ها از مقعد و خون ریزی و خارش می شود. ولی در اکثر مواقع بعد از زایمان از بین می رود.
توصیه هایی برای درمان بواسیر در در ماه ششم بارداری
- از یخ استفاده شود.
- منطقه مقعد را باید پاکیزه نگاه دارید.
- از نشستن به مدت طولانی پرهیز کنید.
در ماه ششم بارداری چه کارهایی باید انجام دهیم:
خواب کافی
با ورود ماه ششم بارداری، خانم های باردار شاهد الگوهای ناسالم خواب خواهند بود، ممکن است دیر بخوابند و بدون خواب کافی بیدار شوند و این می تواند به یک برنامه روزمره تبدیل شود. برای جلوگیری از این کار می توان کار های زیر را انجام داد:
- دوش آب گرم بگیرید.
- قبل از خواب یک لیوان شیر بنوشید.
- به موسیقی آرام گوش دهید.
آزمایش گلوکز در ماه ششم بارداری
برای بررسی دیابت بارداری ممکن است به آزمایش گلوکز بین هفته 24 و 28 بارداری نیاز باشد. این آزمایش با نوشیدن مقداری محلول گلوکز و انجام آزمایش خون بعد از یک ساعت انجام می شود. در صورت تشخیص دیابت، خانم های باردار تحت یک رژیم غذایی خاص قرار می گیرند، با این حال، این بدان معنا نیست که دیابت مادام العمر ادامه خواهد داشت، زیرا معمولا پس از تولد نوزاد به سرعت از بین می رود.
همچنین بخوانید: دیابت دوران بارداری را جدی بگیرید
کمر درد در ماه ششم بارداری
در ابتدای ماه ششم، خانم های باردار شاهد افزایش کمر درد در نتیجه افزایش فشار ناشی از بارداری خواهند بود. بهتر است برای کاهش این درد برخی از نکات را رعایت کنند:
- ماساژ دادن کمر
- خم شدن زانوها و صاف نگه داشتن کمر هنگام برداشتن وسایل از زمین
- پرهیز از بلند کردن وسایل خیلی سنگین
- صاف نشستن و استفاده از بالش برای حمایت از کمر
- خانم های شاغل باید از داشتن میز و صندلی استاندارد و مناسب برای جلوگیری از خم شدن کمر اطمینان حاصل کنند.
ورزش در ماه ششم بارداری
گرم کردن بدن قبل از ورزش و سرد کردن بدن در پایان ورزش را هرگز فراموش نکنید. زیرا این کار علاوه بر کاهش احتمال بروز صدمه به بدن، باعث می شود که تنفس و ضربان قلب نیز به آرامی تند و کند شود. چند حرکت سریع و راحت مانند چرخاندن دست ها به حالت دایره ای بزرگ و یا درجا راه رفتن، را می توانید انجام دهید.
مصرف مواد مغذی در ماه ششم بارداری
برای اطمینان از اینکه تمام مواد مغذی مورد نیاز در دوران بارداری مصرف می شود، به خانم های باردار توصیه می شود یک رژیم متعادل و متنوع را همانطور که قبلا ذکر شد دنبال کنند و وعده های غذایی خود را در طول روز به شش وعده اصلی تقسیم کنند.
فیبر
باید در این دوره از بارداری به دریافت غذاهای غنی از فیبر ادامه دهید تا از یبوست جلوگیری شود. از خوردن پنیر نرم، شیر غیر پاستوریزه، گوشت یخچالی، سوشی و شیر تازه و غیرپاستوریزه خودداری کنید.
کلسیم
به طور کلی، در سه ماهه دوم بارداری، خوردن غذاهای غنی از کلسیم، منیزیم و ویتامین دی بسیار مهم است و به کودک در رشد و تشکیل استخوان ها و دندان های محکم کمک می کند.
اسیدهای چرب امگا 3
مصرف غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 و روغن های طبیعی که یکی از مهمترین مواد غذایی برای رشد مغز جنین در ماه ششم بارداری به شمار می رود، بسیار توصیه می شود.
کالری بیشتر
در طی سه ماهه دوم و سوم بارداری، نیاز خانم های باردار به کالری افزایش می یابد و به آن ها توصیه می شود 300 کالری بیشتر از نیاز معمول خود مصرف کنند و از مصرف مقادیر توصیه شده انواع گروه ها و عناصر غذایی اطمینان حاصل کنند.
میزان مصرف روزانه مواد غذایی
به خانم های باردار در سه ماهه دوم بارداری توصیه می شود موارد زیر را روزانه مصرف کنند:
- دو وعده پروتئین
- نه وعده بیشتر از غلات سبوس دار
- هفت وعده میوه و سبزیجات
- چهار وعده یا بیشتر از محصولات لبنی
- غذاهای غنی از چربی های اساسی بخورند.
- غذاهای کم چربی، کم شکر و کم سدیم بخورند.
- مکمل های غذایی را از قبل از تولد تا پایان بارداری مصرف کنند.
تغذیه مناسب در ماه ششم بارداری
برخی غذاها در ماه ششم به خانم های باردار پیشنهاد می شود برای اطمینان از اینکه مادر باردار و جنین او تغذیه مناسب و کافی را دارند، از جمله موارد زیر:
شیر کم چرب
شیر کم چرب حاوی کلسیم، منیزیم و ویتامین دی است و مصرف آن در مرحله دوم بارداری بسیار مهم است.
مصرف مغز ها
دانه های آفتابگردان و تخمه کدو تنبل، کلسیم، آهن و اسیدهای چرب امگا 3 بدن را تامین می کنند و می توانند به تنهایی خورده شوند و یا به سالاد و سوپ اضافه شوند.
میوه های خشک
میوه های خشک مانند، زردآلو خشک و خرما حاوی کلسیم و آهن هستند.
ساندویچ پنیر با نان قهوه ای
این ساندویچ حاوی کلسیم، منیزیم و ویتامین دی است که در مرحله دوم بارداری همانطور که قبلا ذکر شد بسیار مهم است و ویتامین دی به جذب کلسیم کمک می کند.
سیب زمینی و لوبیا
سیب زمینی و لوبیا آهن بدن مادر باردار را تامین می کند و برای تشکیل گلبول های قرمز خون مهم می باشد. در آن فیبر و منیزیم وجود دارد که برای رشد استخوان ها مهم است و به بدن در تبدیل غذا به انرژی کمک می کند.
همچنین بخوانید: مصرف میوه در بارداری / 7 میوه مفید برای زنان باردار
انواع و اقسام سبزیجات
مصرف انواع سبزیجات به ویژه آن هایی که حاوی منیزیم و کلسیم هستند، مانند گل کلم، لوبیا سبز، کلم، بامیه و هویج و طبخ آن ها با بخار برای حفظ مواد مغذی توصیه می شود.
شکلات تلخ
مصرف شکلات تلخ به دلیل داشتن پتاسیم، منیزیم، آهن و مقداری محتوای کلسیم، توصیه می شود.
برنج و قارچ
که منیزیم، فیبر، کلسیم و ویتامین دی بدن را تامین می کنند.
مکمل های غذایی
برای اطمینان از سلامت مادر و جنین از مکمل های غذایی مانند آهن و اسیدفولیک استفاده شود. قبل از بارداری اطمینان حاصل کنید که بدن به اندازه کافی از این مواد مغذی دریافت می کند.
نوشیدن آب
در آخر به خانم هایان باردار توصیه می شود روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشند.
غذاهایی که خانم های باردار در ماه ششم بارداری باید از آن ها اجتناب کنند:
چند ماده غذایی وجود دارد که به خانم هایان باردار توصیه می شود در دوران بارداری از آن ها اجتناب کنند، از جمله موارد زیر:
ماهی های بزرگی مانند شمشیر ماهی و کوسه: به دلیل اینکه حاوی مقادیر زیادی جیوه هستند، ماهی هایی را که جیوه نسبتا کمی دارند مانند ماهی قزل آلا، گربه ماهی، میگو و کنسرو تن ماهی سبک جایگزین آن ها کنید.
شیر و محصولات لبنی غیرپاستوریزه: پنیرهای نرم مانند فتا و پنیر آبی حاوی باکتری هایی هستند که ممکن است باعث عفونت شوند.
قهوه و مواد محرک: بیش از دو فنجان در روز نباید مصرف شوند.
الکل: زیرا باعث نقایص مادرزادی در جنین و بسیاری از عوارض دیگر در سلامتی می شود.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
عرق نعنا دوآتیشه را با خواص تقویت کننده دستگاه گوارش، ضد اسهال، بادشکن، برطرف کننده ناراحتی معده، رفع دل درد و دلپیچه، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.