طرز تهیه 3 نوع خورش کرفس بدون گوشت
طرز تهیه 3 نوع خورش کرفس بدون گوشت مخصوص گیاهخواران
مگر خورش کرفس بدون گوشت می شود؟!! شاید تا چند ماه گذشته، تصور درست کردن غذاهای سنتی و خورش هایی مانند خورش کرفس و خورش قرمه سبزی بدون گوشت برای خود من هم غیر قابل باور بود، اما بعد پخت چندین خورش خوشمزه بدون گوشت متوجه شدم که نه تنها این امر امکان پذیر است، بلکه به جرات می توان گفت برخی از این غذاها بدون گوشت طعم و مزه ای متفاوت و خوشمزه ای دارند. بسیاری از متخصصان تغذیه بر این باورند که مصرف گوشت فراوان به ویژه گوشت قرمز می تواند اثرات مخربی برای بدن داشته باشد و شما می توانید پروتئین مورد نیاز خود را از سایر مواد غذایی مانند حبوبات تامین کنید. این غذاها نه تنها برای افراد گیاهخوار، بلکه برای افرادی که ممنوعیت مصرف گوشت قرمز دارند نیز مناسب است. لذا، در این مقاله با طرز تهیه 3 نوع خورش کرفس بدون گوشت، همراه ما باشید.
فواید کرفس
کرفس جز سبزیجات مغذی است که به دلیل ارزش غذایی بالا، به حفظ سلامت بدن کمک کرده و خواص فراوانی مانند قاعده آور، اشتها آور، مدر، آرام بخش، خنک کننده، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد چاقی و محرک دارد. علاوه بر این به درمان بیماری هایی نظیر دل پیچه و درد شکم، سوء هاضمه، دفع گاز های روده و معده، آسم، برونشیت، بیماری های مفصلی (مانند نقرس، رماتیسم های مفصلی و آرتروز)، گرفتگی ها و انسداد کبد و طحال، درد کمر و سیاتیک و همچنین بیماری استسقا کمک می کند.
طرز تهیه 3 نوع خورش کرفس بدون گوشت مخصوص گیاهخواران
طرز تهیه خورش کرفس با لوبیا عروس (یا لوبیا چیتی)
مواد لازم:
- کرفس خرد شده 4 تا 5 لیوان
- سبزی خرد شده (نعنا، جعفری و اسفناج) یک کیلو
- لوبیا عروس (یا لوبیا چیتی) یک لیوان
- گوجه فرنگی یک عدد
- پیاز یک عدد (متوسط)
- روغن زیتون بدون بو 7 قاشق غذاخوری
- زردچوبه نصف قاشق چای خوری
- زعفران نصف قاشق چای خوری
- زیره نصف قاشق چای خوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- آبغوره یا گرد غوره به میزان دلخواه
نکته: این مقدار غذا برای 4 تا 5 نفر کافی است.
طرز تهیه: لوبیاهای چیتی (یا لوبیا عروس) را از شب قبل در آب خیس کنید و روز بعد آن را بپزید تا حدی که آب آن تمام شود. سپس، پیازها را خرد کرده و با کمی روغن تفت داده تا حدی که طلایی شود. در این مرحله کرفس و سبزی ها را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. سپس، گوجه فرنگی را رنده کرده و به همراه نمک، فلفل، زردچوبه و زیره به مخلوط کرفس و پیاز بیافزایید. حال، تمامی این مواد را با لوبیاهای پخته شده مخلوط کرده و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بپزد. پس از آنکه خورش کرفس کمی پخته شد، زعفران و آبغوره یا گرد غوره را به آن افزوده و اجازه دهید خورش جابیفتد.
همچنین بخوانید: دستور پخت عدسی خوشمزه و آسان
طرز تهیه خورش کرفس با قارچ
مواد لازم:
- کرفس متوسط 3 عدد
- قارچ 100 گرم
- جعفری خرد شده 100 گرم
- نعنا خرد شده 100 گرم (یا یک قاشق غذاخوری نعنا خشک)
- پیاز بزرگ یک عدد
- زرچوبه نصف قاشق چای خوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن آبغوره یا آبلیمو به میزان لازم
- زعفران یک قاشق چای خوری
نکته: این مقدار غذا برای 4 تا 5 نفر کافی است.
طرز تهیه: ابتدا کرفس ها را خرد کرده و با سبزی ها کمی تفت دهید. سپس، در ظرفی جداگانه پیاز را خرد کرده با کمی روغن سرخ می کنید به حدی که طلایی شود. در این مرحله کرفس ها و پیازها را با هم مخلوط کرده و به آن نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. حال 5 تا 6 لیوان آب به غذا افزوده و اجازه دهید غذا روی حرارت ملایم بپزد. در اواخر پخت قارچ ها را با کمی روغن تفت داده و به همراه زعفران و آبلیمو یا آبغوره به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش خوب جا بیفتد.
نکته:
- اگر از سبزی خشک استفاده می کنید، آن را با کمی زردچوبه و روغن تفت داده و به کرفس ها اضافه کنید.
- قارچ ها را در انتهای پخت اضافه کنید تا شکل ظاهری خود را حفظ کنند.
- شما می توانید بسته به سلیقه خود، در این خورش از انواع لوبیاها و همچنین، سویا استفاده نمایید.
طرز تهیه خورش کرفس با لپه
مواد لازم:
- کرفس خرد شده 4 تا 5 لیوان
- سبزی خرد شده (نعنا، جعفری و اسفناج) یک کیلو
- لپه یک و نیم لیوان
- گوجه فرنگی یک عدد
- پیاز یک عدد (متوسط)
- روغن به میزان لازم
- زردچوبه نصف قاشق چای خوری
- زعفران نصف قاشق چای خوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- لیمو عمانی 3 تا 4 عدد
نکته: این مقدار غذا برای 4 تا 5 نفر کافی است.
طرز تهیه: ابتدا کرفس ها را با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود، سپس سبزی خرد شده را به آن افزوده و تفت دهید. سپس، پیازها را خرد کرده و در ظرفی جداگانه با کمی روغن تفت داده تا حدی که طلایی شود. در این مرحله لپه های خیس خورده را به پیاز افزوده و کمی تفت دهید. در این مرحله کرفس و سبزی های سرخ شده را به پیاز و لپه اضافه کرده و تفت دهید. سپس، گوجه فرنگی را رنده کرده و به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به مخلوط کرفس، پیاز و لپه بیافزایید. حال به مواد آب اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بپزد. لیموهای عمانی را در آب به مدت یک ساعت خیس کنید تا تلخی آن از بین رود، سپس در نیم ساعت آخر پخت آن را به خورش اضافه کنید (البته می توانید گرد غوره یا گرد لیمو عمانی را جایگزین کنید). در انتهای پخت زعفران را هم اضافه کنید. این خورش کرفس مزه ای متفاوت دارد و بسیار خوش خوراک است.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
لوبیا عروس را بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.