طرز تهیه 5 نوع سالاد اسفناج خوشمزه و سالم
با طرز تهیه 5 نوع سالاد اسفناج خوشمزه و سالم آشنا شوید
اسفناج یکی از سبزیجات مفید برای بدن است و حاوی مواد مغذی فراوانی مانند آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی مانند آهن و فسفر می باشد. این سبزی پر خاصیت و خوشمزه به روش های مختلفی از جمله در تهیه انواع سوپ ها، سالادها، برنج ها و سایر غذاها استفاده می شود. سالاد اسفناج به دلیل تنوع و خواص فراوانی که دارد، یکی از مشهورترین انواع سالادهای جهان است. از طرفی استفاده از این سبزی، بسیار آسان بوده و در ترکیب با سایر سبزیجات و دانه های خوراکی طعم بی نظیری ایجاد می کند. حال تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با طرز تهیه 5 نوع سالاد اسفناج خوشمزه و سالم آشنا شوید.
فواید اسفناج
- از تومورهای سرطانی، به ویژه سرطان ریه، سرطان معده و سرطان پروستات جلوگیری می کند.
- کلسترول خون را کاهش می دهد و سبب پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مانند سکته مغزی و آترواسکلروز (تصلب شرایین) می شود.
- چشم را از بیماری ها به ویژه آب مروارید، محافظت می کند، زیرا حاوی میزان زیادی از ویتامین آ است.
- حاوی آنتی اکسیدان فراوانی است که سبب افزایش ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر عفونت ها می شود.
- بدن را از مواد سمی پاکسازی می کند.
- سرشار از کلسیم است، به همین دلیل استخوان ها و دندان ها را تقویت می کند.
- غنی از آهن است که از کم خونی پیشگیری می کند. همچنین، حاوی کلروفیل، منیزیم و ویتامین کا است که به تشکیل سلول های قرمز خون کمک می کند.
- ابتلا به بیماری های عصبی را کاهش می دهد.
- به دلیل وجود مقادیر بالایی فیر از یبوست جلوگیری می کند.
- به بهبود زخم ها کمک می کند.
- فشار خون را کاهش می دهد.
طرز تهیه 5 نوع سالاد اسفناج خوشمزه و سالم
1- سالاد اسفناج و گوجه فرنگی
مواد لازم:
- اسفناج تازه 250 گرم
- گوجه فرنگی تازه 2 عدد
- نمک یک قاشق چای خوری
- سرکه یک قاشق چای خوری
- آب لیمو یک قاشق غذاخوری
- سیر یک حبه
روش تهیه:
اسفناج را در ابعاد درشت تا متوسط (به دلخواه) خرد کنید. سپس، گوجه فرنگی را به شکل نگینی یا کمی درشت تر برش دهید و به اسفناج اضافه کنید. حال یک حبه سیر را رنده یا ریز خرد کرده و با نمک، سرکه و آب لیمو مخلوط کرده و به گوجه فرنگی و اسفناج اضافه کنید. جهت تزیین سالاد می توانید کمی پودر گردو و یا کنجد افزوده و سالاد را میل نمایید.
همچنین بخوانید: اسفناج با خواص فراوان
2- سالاد اسفناج و بلغور
مواد لازم:
- برگ اسفناج تازه یک کیلو (یا به میزان لازم)
- دانه انار یک لیوان
- بلغور پنجاه گرم (از قبل خیس شده)
- پیازچه سه عدد متوسط
- گردو ریز شده 50 گرم
- گوجه فرنگی یک عدد متوسط
مواد لازم برای تهیه سس:
- سس سویا یک قاشق غذاخوری
- سرکه بالزامیک2 قاشق غذاخوری
- رب انار 5 قاشق غذاخوری
- آب لیمو یک قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
- نمک دو قاشق چای خوری
روش تهیه:
ابتدا جهت تهیه سس سالاد اسفناج، سس سویا، سرکه بالزامیک، رب انار، آب لیمو، فلفل سیاه و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس، در ظرف دیگر اسفناج های شسته شده را خرد کرده و سپس، بلغور را که از شب قبل خیس خورده، به آن اضافه کنید. پس از این، پیازچه ها و گوجه فرنگی های خرد شده را به همراه دانه های انار به مخلوط اسفناج و بلغور بیافزایید. در نهایت سس تهیه شده را به کل سالاد افزوده و آن را نوش جان کنید.
3- سالاد اسفناج و بلوبری
- اسفناج تازه 400 گرم
- ریحان تازه 100 گرم
- آووکادو یک عدد
- بلوبری تازه یا خشک شده نصف لیوان
- خلال بادام خام یک فنجان
مواد لازم برای تهیه سس:
- سرکه بالزامیک شش قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه یک چهارم قاشق غذاخوری
- روغن زیتون چهار قاشق غذاخوری
ابتدا سرکه بالزامیک، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و در یخچال قرار دهید. سپس، در ظرفی دیگر اسفناج ها و ریحان ها را در اندازه های متوسط خرد کنید. حال آووکادو را به شکل نوارهای بلند و باریک برش دهید و به اسفناج و ریحان اضافه کنید. در نهایت بلوبری ها، خلال های بادام و سس را به سایر مواد افزوده و خوب هم بزنید.
نکته: شما می توانید به جای ریحان از سبزی های دیگری نظیر نعنا، جعفری، منداب و … استفاده کنید.
4- سالاد اسفناج و کاهو
مواد لازم:
- اسفناج 5 فنجان
- کاهو 2 فنجان
- نان سوخاری یا تست شده یک فنجان (مکعبی خرد شده)
- پنیر پارمزان برش خرده به میزان دلخواه
مواد لازم برای تهیه سس:
- آب لیمو دو قاشق غذاخوری
- روغن زیتون چهار قاشق غذاخوری
- سیر یک حبه (رنده شده)
- نمک به میزان لازم
- پنیر پارمزان 2 قاشق غذاخوری (رنده شده)
روش تهیه:
اسفناج ها و کاهو را به ابعاد دلخواه خرد کرده و نان سوخاری یا تست مکعبی خرد شده را به همراه پنیر پارمزان برش خرده به آن اضافه کنید. حال، در ظرفی دیگر، آب لیمو، روغن زیتون، پنیر پارمزان رنده شده، نمک و سیر رنده شده را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید. در نهایت سس را به سالاد افزوده و نوش جان کنید.
5- سالاد اسفناج و انار
مواد لازم:
- برگ تازه اسفناج دو فنجان
- پیاز یک عدد متوسط (خرد شده)
- انار ترش یا شیرین نصف فنجان
مواد لازم برای تهیه سس:
- رب انار یک و نیم قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- روغن زیتون دو و نیم قاشق غذاخوری
روش تهیه:
برگ های اسفناج را در ظرف ریخته، پیاز خرد شده و دانه های انار را به آن اضافه کنید. حال در ظرف دیگر رب انار، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کرده و به سالاد اضافه کنید. شما می توانید در صورت دلخواه از گردو خرد شده، دانه های کنجد و یا دانه های تخم آفتابگردان جهت تزیین سالاد استفاده نمایید.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
برگ اسفناج خشک را با خواص درمان آکنه و جوش صورت، جلوگیری از ریزش مو، پیشگیری از سرطان، درمان بیماری قلبی، درمان دیابت، لاغری و کاهش وزن، درمان کبد چرب، پیشگیری از پوکی استخوان، درمان کم خونی، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.