آشنایی با گیاه گون کتیرا و خواص صمغ کتیرا
با گیاه گون کتیرا و خواص صمغ کتیرا آشنا شوید
صمغ کتیرا در واقع از ترشحات هیدروکلوئیدی (صمغ یا شیره) گیاه گون کتیرا یا گون کتیراده بدست می آید. جنس گون Astragalus حدود 800 گونه دارد که اغلب آن ها گونه های انحصاری ایران هستند. از آنجایی که این جنس بسیار بزرگ و تعداد گونه های آن متعدد است و شناسایی آن ها دشواری زیادی در پی دارد. برای سهولت رده بندی، آن ها را در هشت زیر جنس و حدود 85 بخش قرار می دهند. یکی از با ارزش ترین زیر جنس های گون، subgenus tragacanth است که گونه های تیغی و کتیراده را در بر می گیرد. این گونه ها با نام های فارسی گون پنبه، گون زرد، گون سفید، گل پنبه، گومر و پنبه قوچو مشخص می شوند و نام های علمی متعددی از آن ها گزارش شده است. در ادامه این مطلب با گیاه گون کتیرا و خواص صمغ کتیرا آشنا شوید.

آشنایی با گیاه گون کتیرا و خواص صمغ کتیرا
مشخصات ظاهری گیاه گون کتیرا
گون ها گیاهانی علفی از خانواده نخودیان یا باقلائیان (Fabaceae) هستند که به صورت بوته هایی خاردار یا بدون خار دیده می شوند. این گیاهان عموما برگ هایی مرکب از برگچه های متعدد دارند ولی در بین آن ها بندرت گیاهانی با برگ های ساده نیز یافت می شود. گل های آن ها به رنگ های صورتی، قرمز، آبی، بنفش، زرد و سفید دیده می شود و مجتمع به صورت گل آذین های مختلف خوشه یا سنبله می روید. بعضی از آن ها نیز گل هایی واقع در محور ساقه دارند. بوته های تیغی گون به صورت کوسنی شکل در نقاط مختلف ایران گسترش فراوان دارد و همراه با درمنه پوشش گیاهی بخش عظیمی از ایران را تشکیل می دهد.
همچنین بخوانید: مزایا و عوارض گیاه گون