گیاه توله چیست؟
با گیاه توله (پنیرک گل ریز) و خواص درمانی آن آشنا شوید
گیاه توله یا پنیرک گل ریز (Malva parviflora) نام گیاهی علفی از خانواده پنیرکیان (Malvaceae) و سرده پنیرک (Malva sylvestris ) است. این گیاه در مناطق جنوبی ایران از جمله خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، کرمانشاه، فارس، شوشتر و اندیمشک به صورت علفی خودرو در مزارع پنبه، چغندر قند و سبزی و صیفی می روید و به عنوان سبزی در غذاها مصرف می شود. اگرچه گیاه توله با پنیرک های معمولی به لحاظ ظاهری متفاوت هستند، اما از لحاظ دارویی، خواص یکسانی دارند. در ادامه با گیاه توله و خواص درمانی آن آشنا شوید.
گیاه توله چیست؟
مشخصات ظاهری گیاه توله (پنیرک گل ریز)
گیاه توله، گیاهی زمستانی، علفی، یک یا دو ساله است که به صورت خودرو در در زمین های زراعی، بایر و حتی آبروها می روید. برگ های این گیاه بزرگ دمبرگ دار، ساده تا قلبی شکل و دارای حاشیه دندانه ای است و به طور متناوب بر روی ساقه های استوانه ای قرار گرفته اند. گل های آن کوچک تر از نوع پنیرک معمولی است. و رنگ آن معمولا سفید تا صورتی و در نمونه خشک شده آن کمی متمایل به بنفش است.
اندام مصرفی و موارد استفاده از گیاه توله (پنیرک گل ریز)
اندام مصرفی گیاه توله شامل گل، برگ، ساقه و ریشه آن می باشد. بهترین زمان جمع آوری برگ های آن بهار و گل های آن اوایل تابستان است. این گیاه در مناطق جنوبی و جنوب غربی ایران به صورت خام و یا پخته مصرف می شود. اگرچه در ایران گل پنیرک به عنوان یک داروی گیاهی شناخته شده است، اما گل و برگ این گیاه خواص مشابهی دارند، با این تفاوت که اثرات گل آن بیشتر و کامل تر است. از نظر طب سنتی، گیاه توله معتدل و طبع آن تا حدودی سرد و تر است. این گیاه به صورت خام (سبزی) یا پخته (بورانی توله) استفاده می کنند.
ما خوزستانیا از توله به عنوان یک وعده غذایی استفاده میکنیم…البته بعداز پختن و سرخ کردن داخل پیاز و اضافه کردن سیر ونارنج ..
عرض ادب و احترام،
از ثبت نظر محترم شما سپاسگزاریم.
شاد و تندرست باشید.
عالی برای اگزمای پوست
سلام
آیا جوشانده برگ سبزتوله خوبه یاباید بصورت دمنوش استفاده بشه؟؟
معده ام اسیدیه ورفلاکس دارم ورودهام هم تبل شدن توله روپیشنهاد کردن با تمرهند استفاده کردم واقعا خوب شدم
طرز درست کردن سوپ توله رو بگم
اول توله هارو خرد می کنید وداخل قابلمه با آب می پزید بعد یک لیوان برنج شکسته روش میریزید وبعد یک استکان آب تمر هند ویک لیمو عمانی ورب گوجه وپیاز پخته شده رو هم اضافه می کنید نزدیک به یک ساعت روی شعله کم بزارید تاخوب بپزه بخورید نوشجانتون واقعا معرکست
درود بر شما
از ثبت تجربه و نظرتان سپاسگزاریم
شاد و پیروز باشید
ما طرفای مرودشت رامجرد،نوسنجان تمام بدنمون عفونت گرفته بود با دم کرده توله که داخل زمین های کشاورزی محلمون سبز میشه رفع شده و حتی شنیدیم سرطان هم خوب کرده!!!!!!
بسیار مفید و عالی
سالم و عرض ادب
متشکرم بابت به اشتراک گذاری این مقاله ی بسیار عالی و مفید البته من هیچگونه شناختی در مورد این گیاه نداشتم و برای اولین باره که میشنوم
چه گیاه پر فایده و نابی
سپاس از پروردگار مهربان و توانایی که این همه نعمت به ما ارزانی داشتند
امیدوارم منم بتونم این گیاه رو فراهم کنم و از فوایدش بهرهمند بشم
باز هم تشکر میکنم از شما عزیزان
موفق و پایدار باشید
ما خوزستانیا توله رو خرد میکنیم با قارا و سیر و… سرخ میکنیم .خیلی هم خوش مزه است ????
دمنوش چنه????