کاهش خطر ابتلا به زوال عقل با مواد غذایی طبیعی
کاهش خطر ابتلا به زوال عقل با مواد غذایی طبیعی
زوال عقل یا دمانس (dementia) نام یک بیماری خاص نیست، بلکه نام گروهی از علائم است که مربوط به آسیب مغزی است. از آنجایی که ما برای تمام کارهایمان وابسته به مغزمان هستیم، افراد مبتلا به زوال عقل نمی توانند کار روزانه خود را درست انجام دهند. آنها معمولا در محاسبات روزمره و کارهای بانکی دچار مشکل می شوند. همچنین، این بیماری بر صحبت کردن و خلق و خوی افراد تاثیر می گذارد. بسیاری از محققان درمان قطعی برای این بیماری نیافته اند. اما، بهترین درمان به توصیه پزشکان، پیشگیری از این بیماری است. برخی از مواد غذایی طبیعی هستند که علاوه بر تامین نیازهای روزانه بدن باعث جلوگیری از برخی بیماری ها از جمله زوال عقل می شود. بنابراین بهتر است در ادامه، کاهش خطر ابتلا به زوال عقل با مواد غذایی طبیعی را بشناسید.
کاهش خطر ابتلا به زوال عقل با مواد غذایی طبیعی
زوال عقل
زوال عقل یا دمانس به مجموعه ای از اختلالات مزمن روانی اطلاق می شود که بر حافظه، داوری و قدرت تفکر فرد تاثیر می گذارد. بسیاری از افراد به اشتباه آلزایمر را همان زوال عقل می دانند در حالی که بیماری آلزایمر شایع ترین نوع دمانس است. دیگر انواع دمانس عبارتند از: آلزایمر عروقی (دمانس ریوی / عروقی)، دمانس ناشی از اختلالات طبی عمومی (سکته مغزی، پارکینسون، ایدز، هانتینگتون) و زوال عقل ناشی از مصرف مواد مخدر. خطر ابتلا به این بیماری بعد از 60 سالگی بیشتر است، البته لازم به ذکر است که زوال عقل تنها به سالمندان محدود نمی شود بلکه در افراد جوان نیز با درصد بسیار کمی اتفاق می افتد.
علل بیماری زوال عقل
عوامل بسیاری در بدن شناسایی شده است که می تواند سبب انواع بیماری های زوال عقل به ویژه آلزایمر شود از جمله: تجمع پروتئین های آمیلوئیدی در مغز، نقص در ژنهای E۴ چندگانه، کاهش برخی پیام رسان های عصبی (مانند استیل کولین و نوراپینفرین) و مسمومیت با فلزات (مانند آلومینیوم). به علاوه، طی تحقیقات جدید، خطر ابتلا به دمانس عروقی در افرادی که کلسترول خون بالایی دارند، بیشتر است که سبب مشکل خون رسانی به مغز می شود.