7 علت خونریزی بینی (خون دماغ) و راه های درمان و پیشگیری آن

2946 بازدید
07 آذر 97
بهاره
,
بروزرسانی شده در تاریخ 26 آذر 1400

7 علت خونریزی بینی (خون دماغ) و راه های درمان آن

خونریزی بینی

خون دماغ شدن نیز به عنوان خونریزی شناخته شده است. اگرچه خونریزی بینی در اکثر مواقع نگران کننده نیست، اما به ندرت نشان دهنده مشکلات جدی در سلامتی است. انواع مختلفی از عروق خونی در بینی ما وجود دارد. این رگ های خونی بسیار حساس هستند و با غشای نازک پوشانده شده اند. اغلب خونریزی ها در اثر آسیب به همین غشا نازک که ناشی از تمیز کردن بینی و یا آلرژی به دلیل سرما می باشد، اتفاق می افتد. در ادامه 7 علت خونریزی بینی (خون دماغ) و راه های درمان آن را بررسی خواهیم کرد.

 

7 علت خونریزی بینی و راه های درمان آن

7 علت خونریزی بینی و راه های درمان آن

 

خونریزی بینی در کودکان 3 تا 10 ساله بسیار رایج است. ممکن است دلایل زیادی برای خونریزی بینی وجود داشته باشد و نیازی به درمان پزشکی نبوده و درمان های ساده خانگی مفید واقع شود. اما اگر مشکل خونریزی بینی پس از آسیب فیزیکی چون ضربه، بیشتر از 10 دقیقه باشد و در هر روز خونریزی اتفاق بیفتد، باید با پزشک تماس بگیرید.

علت های خونریزی بینی (خون دماغ)

هوای خشک

یکی از شایعترین علل خونریزی بینی هوا خشک است. اگر در آب و هوای خشک و با استفاده از سیستم گرمایش مرکزی زندگی می کنید، ممکن است در معرض خطر خونریزی بینی باشید. با توجه به حرارت گردش خون در رگ های خونی گسترش می یابد. این دو عامل باعث می شود که غشای بینی خشک و حساس به جریان خون شوند. کاهش گرما و هوای خشک می تواند خطر خونریزی بینی را کاهش دهد. علاوه بر این، برای جلوگیری از خشکی بینی به مقدار کافی مایعات بنوشید.

قرار دادن انگشت در بینی

قرار دادن انگشت در بینی، اغلب شایع ترین علت خونریزی بینی در کودکان است. رگ های خونی که بخشی از غشاء بینی (قسمت میانی بین بینی ها) هستند، با وارد کردن دست یا هر شی دیگر سریع آسیب دیده و منجر به خونریزی می شوند. همچنین فین کردن شدید و یا کندن ترشحات خشک شده باعث خونریزی می شود. مشکل خونریزی مداوم در کودکان ممکن است نشانه ای از اختلال خونی چون هموفیلی باشد. هموفیلی یک بیماری است که روند لخته شدن خون را کند می کند. پس از آسیب، بیماران مبتلا به هموفیلی زمان بیشتری را نسبت به سایر بیماران خونریزی می کنند.

سینوزیت

سینوزیت، التهاب سینوسی است که باعث ایجاد خشکی بینی در غشای بینی می شود. این مشکل به دلیل عفونت ویروسی یا باکتریایی است. مشکل سینوزیت با گرد و غبار و خاک موجود در محیط افزایش می یابد. دو نوع سینوزیت وجود دارد.:

  • سینوزیت حاد
  • سینوزیت مزمن

هر دو شامل احتقان و ترشحات در بینی هستند. برای جلوگیری از این مشکلات، باید تورم غشاهای مخاطی کاهش دهید، که بدین منظور می توانید داروهای ضد احتقان استفاده کنید.

 

همچنین بخوانید: گیاهان دارویی خون ساز

 

آلرژی

آلرژی نیز ممکن است، یکی دیگر از مشکل خونریزی از بینی باشد. به نظر می رسد که پارگی عروق خونی در بینی در اثر علایم آلرژی چون خارش، آبریزش بینی و مالش بینی صورت می گیرد. بنابراین آلرژی خود را کنترل کنید تا از خونریزی جلوگیری شود.

داروهای آسپیرین و رقیق کننده خون

داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین (aspirin)، هپارین (Heparin) یا وارفارین (Warfarin) ممکن است باعث بروز خونریزی بینی شوند.

این مشکل در افرادی که از داروهای ضد انعقادی استفاده می کنند (مانند داروهای ضد خونریزی مانند آسپرین) رایج است. اگر شما داروهای دیگری برای پرفشاری خون (فشار خون بالا) یا اختلال لخته شدن خون مصرف می کنید، ممکن است این مشکل را داشته باشید. البته می توان با دارو ضد آلرژی خفیف این مشکل را برطرف کرد.

سرماخوردگی

سرماخوردگی زمستانی نیز یکی از علل خونریزی بینی می باشد. افزایش سرما باعث تحریک دیواره بینی شده و خطر ابتلا به خونریزی به میزان زیادی افزایش می یابد. آب و هوای سرد و خشک شرایط ایده آل برای خونریزی در بینی را ایجاد می کند. هنگام انجماد یا خشکی مخاط بینی، آن ها را فشار ندهید، بلکه به آرامی و با کمک یک اسپری بینی آن را پاک کنید.

آسیب بینی

آسیب به بینی در حادثه نیز باعث افزایش مشکل خونریزی بینی می شود. برخی از صدمات بر روی بینی ممکن است از لحاظ ظاهری بهبود یافته باشد، اما متاسفانه این آسیب داخلی بوده که منجر به خونریزی می شود.

توجه: اگر مشکل خونریزی بینی پس از آسیب بیشتر از 10 دقیقه باشد و بعد از چند روز همچنان این مشکل ادامه پیدا کند، باید با پزشک تماس بگیرید. چرا که ممکن است، خونریزی ناشی از شوک یا آسیب در ناحیه سر باشد.

راه های درمان خونریزی بینی

  • شخص را که دچار خونریزی شده، بنشانید و بینی را در محل اتصال قسمت های استخوانی و غضروفی و درست در لبه برجستگی های استخوان فشار دهید. سوراخ بینی در حال خونریزی را با مقداری پنبه یا دستمال کاغذی ببندید.
  • برگ های تازه گشنیز را آسیاب کرده و یک تا دو قطره از عصاره آن را در سوراخ بینی بچکانید. این کار موجب توقف خونریزی خواهد شد.
  • چکاندن دو قطره عصاره گل انبه در بینی نیز برای توقف خونریزی، موثر است. این عصاره خاصیت بند آورنده خون را دارد.
  • علاوه بر این می توانید از عصاره گیاه گزنه نیز استفاده کنید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

عرق گزنه را با خواص قطع شدن قاعدگی در زنان، بندآورنده هرگونه خونریزی داخلی، علاج بیماری قند، جلوگیری از ریزش مو، تسکین دهنده دردهای عضلانی و استخوانی، رفع بیماری های پوست، ازدیاد ادرار، رفع اخلاط خون، درمان پروستات، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

 
توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0