تاثیر وزن در سلامتی کودک
با تاثیر وزن در سلامتی کودک آشنا شوید.
آیا می دانید که وقتی نوزادتان به دنیا می آید و جنسیت او را به اطرافیانتان اعلام می کنید اولین سوالی که آنان از شما می پرسند وزن نوزاد است؟ چرا که وزن او اطلاعات مهمی را پیرامون وضعیت عمومی جسمانی اش آشکار می سازد.
وزن نوزادان تا شش ماهگی دو برابر شده و پس از آن ماهی حدود 450 گرم اضافه می شود. طی چند روز اول پس از تولد 10 درصد از وزن نوزاد کم می شود و… چرا وزن نوزاد مهم است؟ اندازه گیری وزن نوزاد کارآمدترین راه برای ارزیابی رشد اندام ها شامل استخوان ها و مغز و… سلامت جسمانی اوست. پزشک هم به کمک همین روش متوجه می شود که نوزادتان به اندازه کافی غذا می خورد یا نه؟ این اطلاعات بسیار مهم و حیاتی است چون سو تغذیه در همان ماه های اول پس از تولد می تواند باعث بروز اختلالات در رشد جسمانی و تکامل مغز کودک شود با این حال اگر وزن نوزادتان در بدو تولد متناسب نبود خیلی نگران نباشید و فقط به توصیه های پزشک گوش دهید زیرا تناسب اندام تنها یک بخش از سلامت جسمانی او را تایید می کند و عوامل دیگری هم دخیل هستند که باید مدنظر قرار گیرند.
چه موقع باید کودکمان را وزن کنیم؟
سوال دیگری که مطرح می شود این است که چه موقع باید کودک را وزن کرد؟ وزن نوزادان باید به طور مرتب اندازه گیری شده و در جدول کارت رشد او ثبت گردد. بنابراین پیشنهاد می کنیم که در شش هفته اول هفته ای یک بار او را وزن کنید. پس از آن اگر همه چیز خوب پیش رفت هر دو هفته یا ماهی یک بار کودکتان را وزن کنید. بعضی از پزشکان برای اندازه گیری وزن کودک لباس های او را در می آورند تا وزن او را دقیق تر محاسبه کنند. این کار باعث سردی پوست شده و احتمالا اشک کودک را همراه داشته باشد تا پزشک پس از هر بار اندازه گیری رشد صعودی یا نزولی او را زیر نظر داشته باشد. پزشکان وزن متوسط کودکان را در هر سنی می دانند و بر اساس آن توصیه های لازم پیرامون تغذیه آنان را به مادران می دهند. جدول رشد دختران و پسران با هم فرق می کند چون نحوه رشدشان یکی نیست.
همچنین بخوانید: خلق و خوی نوزاد خود را بشناسید
پسرها به طور متوسط کمی سنگین تر از دخترها هستند. از آنجایی که رشد کودک یک راهنمای مفید برای تخمین سلامت اوست خیلی زیاد به ارقامی که هر هفته در کارت رشد او ثبت می شود توجه نکنید. پزشک یک برآورد کلی از این ارقام انجام داده و اگر جای نگرانی باشد به شما می گوید. کودکان معمولا به اندازه نیازشان شیر می خورند ولی عواملی چند می توانند روند رشد آن ها را با اختلال مواجه کنند که عبارتند از : بعضی از بیماری ها مثل سرماخوردگی یا عفونت گوش کودک را کج خلق کرده و او به خاطر گرفتگی راه بینی نمی تواند خوب شیر بخورد. بهتر است که برای باز کردن مجاری بینی با پزشک مشورت کرد.
ممکن است که بعضی از وقت ها متوجه گریه های کودک به خاطر گرسنگی نباشید و به اندازه لازم به او شیر ندهید. این مشکل معمولا در کودکانی بروز می کند که در طول شب و روز زیاد گریه می کنند. اگر مضطرب و نگران باشید این حس به کودک تان منتقل شده و او خوب شیر نمی خورد. کودکان معمولا به حس مادرانشان حساس هستند و بعضی از آن ها با استفراغ کردن نسبت به این مسئله واکنش نشان می دهند.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
کندر خوراکی را با خواص درمان اسهال، درمان تب، تسکین اعصاب، تسکین دردهای مفصلی، تقویت حافظه، رفع بوی بد دهان، مقوی قلب، قاعده آور، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.