دار فلفل و خواصش را بشناسیم
با دار فلفل و خواصش آشنا شوید !
به فارسی در بازار دارویی ایران فلفل دراز و در کتب طب سنتی و بازار دار الفلفل نامبرده می شود. به هندی آن را پی پلامول نامند.
مشخصات دار فلفل
دار فلفل گیاهی است چند ساله، بوته مانند دارای ریشه ای ضخیم و برگ های آن قلبی شکل، نوک تیز به ابعاد 6 – 9 در 3 – 5 سانتیمتر است. دمبرگ آن نسبتا دراز است. گلها به شکل سنبله و گروهی در محل اتصال دمبرگ به ساقه ظاهر می شود. میوه آن کوچک، گوشتدار، شبیه شاه توت به رنگ سیاه، دانه های آن کوچک، سرخ رنگ و به هم پیوسته که پرده های سیاه رنگی بین آن ها قرار دارد.
ریشه آن پر گره، ضخیم، پوست ریشه خاکستری و مغز آن سفید و طعم آن تند است. این ریشه را به فارسی و در بازار دارویی گیاهی ایران فلفل مویه می نامند. این گیاه در ایران نمی روید و در مناطق حاره و گرم هندوستان و هند و چین و شبه جزیره مالایا انتشار دارد و در سایر مناطق دنیا اغلب کاشته می شود.
دار فلفل و خواصش را بشناسیم
ترکیبات شیمیایی دار فلفل
از نظر ترکیبات شیمیایی گیاه به خصوص در دانه ها و در ریشه و سایر قسمت های آن مواد چاویسین و پی پرین یافت می شود.