رایحه های دلپذیر طبیعت
رایحه های دلپذیر طبیعت در زندگی
یکی از رایحه های دلپذیر طبیعت بوی لیموی تازه می باشد. فرآورده های بهداشتی، غذایی یا آرایشی از اسانس لیمو بهره فراوان می برند. ما زیبایی های پیرامون خویش را با بوها بهتر و دل انگیزتر درک می کنیم و طراوت رایحه ها، علاقه به زیستن را در انسان دو چندان می کند. چنانچه محیط زیست مان را به طور طبیعی و یا مصنوعی با بوهای دلپذیر و خوشایند معطر کنیم، ثمره بهتری از زندگی خواهیم برد.
استشمام بوی باران، بوی کاج، عطر گل یاس، بوی شبنم، بوی ساحل همه و همه نشاط روح و سلامت جسم را در پی دارد. اگر بوها را از طبیعت بگیریم حیات را گرفته ایم. دانشمندان ژاپنی با پژوهش های شبانه روزی و تجربیات فراون به عملکرد بوی لیمو تازه یا نارنج و تاثیر آن در ارگانیزم بدن پی برده اند و مدتهاست که از این فرآینده بهره های فراوان جسته اند.
رایحه لیمو
ادارات، کارخانجات، شرکت ها و بسیاری از مراکز تولیدی در ژاپن رایحه های معطر طبیعت به ویژه بوی لیموی تازه را غنیمت شمرده و آن را به کار گرفته اند. موسساتی که افراد آن از فعالیت جسمانی کمتری برخوردارند معمولا در ساعت معینی از روز دچار خواب آلودگی و خستگی ناشی از یک نواختی کار می گردند.
با پخش کردن و پراکندن بوی لیموی تازه در این ساعات به نتایج جالبی مبنی بر از بین بردن خستگی و خواب آلودگی رسیده اند. نشاط و شادمانی جایگزین کسالت و ملال می گردد. بنابراین کارمندان تا پایان وقت کاری خود با روحیه ای بالا، انگیزه ای توانا و با راندامان ایده آل زمان را سپری می کنند.
در کارخانه ها نیز از این شیوه استفاده کرده و تجربیات جدی تری را ارائه نموده اند. افزایش تولید در ماه و سال، داشتن نشاط و سلامت، آرامش خیال، جذابیت در محیط و تحریک احساسات کاری از آمار منتشر شده این کارخانه ها محسوب می گردد. این شاخص ها در مقایسه با زمانی است که از فرآیند بو هیچگونه بهره ای نبرده اند.
ممکن است استفاده پی در پی و طولانی از یک نوع بو، حساسیت تاثیرگذاری را کاهش دهد. به مرور زمان حس بویایی انسان نیز به یک نوع بو عادت کرده و واکنش کمتری نشان می دهد. رعایت تنوع در رایحه ها میزان پراکندگی در فضا، رقیق و غلیظ بودن بو و زمان انتشار آن تنها چاره ای است که برای این واکنش در نظر می گیرند.
رایحه های دلپذیر طبیعت