مواد معدنی مورد نیاز بدن را بشناسید

2735 بازدید
23 تیر 97
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 26 آذر 1400

مواد معدنی چیست؟! و مواد معدنی مورد نیاز بدن را بشناسید…

مواد معدنی، مواد غیر ارگانیکی می باشند که به کمک ویتامین ها، آنزیم ها و هورمون ها عملکرد صحیح بدن را موجب می گردند. در بدن انسان نزدیک به 24 ماده معدنی وجود دارد که کمبود آن ها به عنوان یک ماده مغذی ضروری باعث ایجاد بیماری هایی می گردد. مواد معدنی برای سلامتی به مقادیر بسیار کم ضروری می باشند و با رژیم غذایی متعادل می توان آن مواد غذایی را تامین نمود.

مواد معدنی به دو گروه تقسیم می گردند.

  • مواد معدنی عمده : شامل کلسیم، کلر، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و گوگرد.
  • مواد معدنی فرعی : شامل آهن، روی، کبالت، مس، فلورید، ید، منگنز، کرم، نیکل، سلنیوم، سیلیکون، وانادیوم و مولبیدن.

برخی مواد معدنی مانند آهن، مس، روی برای جذب شدن با یکدیگر رقابت می کنند بنابراین با مصرف زیاد یکی از آن ها کمبود دیگر مواد معدنی را در پی دارد. مواد معدنی بر حسب سهولت و سرعت جذب و دفع به 3 گروه تقسیم بندی می گردند.

  1. مواد معدنی که به سهولت و سریع جذب و دفع می گردند مانند سدیم و پتاسیم.
  2. مواد معدنی که به سختی جذب بدن گشته اما به سهولت دفع می گردند مانند کلسیم، فسفر، منیزیم و منگنز.
  3. مواد معدنی که به سختی جذب و دفع می گردند مانند آهن، مس، روی، کبالت.

مواد معدنی مهم : روی، کلسیم، آهن، ید، منیزیم، فسفر، کلر و…

نقش مواد معدنی در بدن

در تشکیل اعضای بدن مانند کلسیم و فسفر در دندان ها، در ترکیب مایعات بدن مانند کربنات و کلرورها در خون، در ساختن هورمون ها مانند تیروئید نقش دارند.

مواد معدنی مورد نیاز بدن را بشناسید

مواد معدنی مورد نیاز بدن را بشناسید

نکاتی در مورد مواد معدنی

کمبود روی در ایجاد خستگی زود هنگام بی تاثیر نیست. عوارض ناشی از کمبود روی کاهش رشد جسمانی، تاخیر در بهبود زخم ها و آسیب های پوستی، ریزش مو، بی اشتهایی و اسهال، از دست دادن حس چشایی و بویایی، کوتاهی قد، نارسایی بلوغ در مردان و کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی است. اختلال در تفکر، رفتار، خلق و خو و نیز کاهش توانایی یادگیری حاصل از کمبود روی نشان دهنده اهمیت این عنصر در فیزیولوژی مغز است.

کمبود آهن باعث مشکلاتی همچون اختلال در تکامل و هماهنگی سیستم اعصاب حرکتی، اختلال در تکامل گفتاری، کاهش قدرت یادگیری و کاهش ضریب هوشی، تغییرات رفتاری مثل بی تفاوتی، خستگی و بی حسی، کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت ها، ضعف و ناتوانی در زنان باردار، افزایش خطر مرگ و میر مادر به هنگام زایمان، افزایش خطر تولد نوزاد کم وزن، نارس و سقط جنین، کاهش قدرت کاری و ظرفیت یادگیری، بی حوصلگی و خستگی زودرس می شود.

اگر حتی مقدار کمی گوشت به غذاهای گیاهی اضافه شود جذب آهن افزایش می یابد. مثل عدس پلو با گوشت و یا مصرف گوشت چرخ کرده با سویا جهت تهیه همبرگر، کتلت و یا ماکارونی، از نوشیدن چای یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا خودداری شود زیرا چای مانع جذب آهن می شود. استفاده از جوش شیرین در خمیر باعث کاهش جذب آهن می گردد بنابراین باید برای تهیه نان از خمیر ور آمده استفاده کرد.

 

همچنین بخوانید:  تفاوت غذای مرده و زنده در چیست؟

 

ید باعث رشد عمومی بدن می شود، موجب تقویت حافظه می شود، از سستی و کرم خوردگی دندان ها جلوگیری می کند باعث خون سازی می شود. برای هضم و جذب غذا ضروری بوده، اشتها را زیاد می کند. تعادل مایعات بدن، حمل مواد مغذی از میان غشا سلولی، عملکرد طبیعی انسولین، عملکرد سیستم عصبی را باعث می شود.

فسفر موجب تقویت اعصاب می شود، باعث تقویت قوای مغزی و فکری می شود در رشد و تقویت استخوان ها موثر می باشد. متخصصان معتقدند که واقعا دلیلی برای مصرف مکمل فسفر وجود ندارد به دست آوردن فسفر کافی از رژیم غذایی آسان است. کنگر، گردو، قارچ، گوجه فرنگی، آلو، توت فرنگی، تمشک، کاسنی، خیار، بلوط، تره فرنگی، گل کلم، سیب زمینی، کرفس، برنج، سیب، هویج، کاهو، پیاز، مارچوبه، انگور، بادام، پسته، گندم، غوره، سیر، یونجه، ماست بدون چربی، ماهی آزاد، شیر خامه گرفته، سینه جوجه، گوشت گاو بدون چربی همگی دارای فسفر هستند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

خرنوب را با خواص درمان آکنه و جوش صورت، لایه برداری پوست صورت و بدن، درمان شوره سر، درمان قطعی میگرن، درمان گرفتگی بینی و سینوزیت، رفع بوی بد دهان، درمان بی خوابی شبانه، کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت، درمان پا درد و کمر درد، بهبود گردش خون در بدن، جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی، درمان پوکی استخوان، درمان فشار خون بالا، لاغری و کاهش وزن، بهبود عملکرد غده تیروئید، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

               
توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

38
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0