سیسبان و خواصش را بشناسیم
گیاه سیسبان را بشناسیم
در کتب طب سنتی با نام های سیسبان و سسبان آورده شده است. سیسبان درخت کوچکی است خیلی سریع الرشد، برگ های آن مرکب تا 12 جفت برگچه دارد. گل های آن زرد و به صورت گروهی و خوشه ای است. میوه آن کوچک استوانه ای، تخم آن به اندازه تخم شنبلیله و رنگ آن زرد تیره است. این درخت در جنوب آفریقا و در آسیا و در شمال استرالیا و در ایران انتشار دارد. در ایران در جنوب ایران و در جزیره بحرین می روید. این گیاه در اندونزی به عنوان گیاه دارویی کاشته می شود.
خواص سیسبان چیست !؟
در اندونزی گرد برگ های خشک شده گیاه را با کمی آب مخلوط کرده به عنوان ضد کرم و ضد انگل به بچه ها می دهند و اگر کمی نمک با آن مخلوط کنند برای تسکین سرفه توام با اخلاط خونی از ریه می خورند. از ریشه آن در مصارف داخلی برای معالجه ناراحتی های زنانگی مصرف می کنند. سیسبان از نظر طبیعت به عقیده حکمای طب سنتی ایرانی گرم و خشک است، عده ی آن را گرم و تر می دانند از نظر خواص معتقدند پوست درخت قابض است و تخم آن برای بند آوردن اسهال و قطع ترشحات مفرط عادت ماهیانه خورده می شود.
سیسبان و خواصش را بشناسیم
شیره برگ آن به عنوان ضد انگل و کرم کش داده می شود. مقدار خوراک آن تا 8 گرم است در گرم مزاجان خوردن آن ایجاد سردرد می کند لذا باید با گشنیز خورده شود. در هندوستان در جلگه های غرب شبه قاره هند می روید ولی تا به حال در ایران شناسایی نشده است. به سبب خواص دارویی جالبی که دارد در سایر مناطق حاره دنیا کاشته می شود.
همچنین بخوانید: طب گیاهی چه تاثیری در باروری دارد