سلامتی و عوامل تأمین کننده ی آن
تغذیه یکی از عوامل موثر بر سلامتی
برای تامین سلامتی باید به وجود و نوع اختلال و عدم تعادل، یعنی علت اصلی بیماری پی برد و برای اعاده ی سلامتی باید به این نکته ی مهم و اصلی توجه کرد :
1- تشخیص و یافتن علت اصلی اختلال و اساس بیماری. 2- تصمیم بیمار برای انتخاب عاقلانه ترین راه برای مقابله با اختلال و در نتیجه درمان بیماری و عزم وی برای استقلال از هر روش منطقی و کم ضررتری که ممکن است به شفای او کمک کند. یعنی اگر اختلال به نوعی است که با اجتناب از خوردن برخی خوراکی ها رفع شود، مبادرت به پرهیز کند و اگر لازم است که برای مدتی که پزشک تشخیص می دهد، نوعی امساک شفابخش داشته باشد، آن را اجرا نماید و اگر هم رژیم غذایی مناسبی به او توصیه می شود که احیانا برای او مطلوب و مطبوع نیست، ناچار برای به دست آوردن سلامتی برای مدت لازم آن را انجام دهد و بالاخره اگر نوع اختلال، بیماری های حادی باشد که تنها راه استفاده از داروهای قوی شیمیایی و یا جراحی باشد، بی درنگ به نظر پزشک حاذق عمل نماید.
از روش های مرسوم برای تامین سلامتی استفاده نمایید ؛
آب ماست و آب پنیر :
مغذی ترین قسمت ماست و پنیر : آب ماست و پنیر دارای ویتامین ب و انواع مواد معدنی است و مقدار چربی آن بسیار کم است. بنابراین ارزش دارد که آن را با ماست یا پنیر باقی بگذارید و مخلوط نمایید و حیف است دور ریخته شود.
مغزهای گیاهی :
مغزهای گیاهی نظیر گردو، بادام زمینی، فندق و نظایر آن ها عموما از نظر چربی و پروتئین و کالری غنی اند و کلسترول ندارند، زیرا کلسترول در موارد خوراکی با منشا حیوانی وجود دارد. دیگر این که غالبا چربی موجود در مغزهای گیاهی جز در معدودی از آن ها، همه از چربی های مفید اشباع نشده هستند.
سلامتی و عوامل تأمین کننده ی آن