تاثیر قهوه بر بیماری ام اس | یک خبر خوب برای علاقه مندان به قهوه
تاثیر قهوه بر بیماری ام اس
تحقیقات نشان می دهد که خاصیت محافظت عصبی و ضد التهابی کافئین می تواند خطر ابتلا به بیماری ام اس را کاهش دهد. برای اکثر مردم، مصرف متوسط قهوه را می توان در یک رژیم غذایی سالم گنجاند. مصرف متوسط قهوه – حدود 2 تا 5 فنجان در روز – با احتمال کمتر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی، سرطان کبد و آندومتر، بیماری پارکینسون و افسردگی مرتبط است. شاید قبلا نمی دانستيد که یک فنجان قهوه، یک جرعه کوچک از جوانی است.
مطالعات نشان داده است که این نوشیدنی در کاهش زوال درک و فهم، با افزایش سن و حتی در جلوگیری از برخی بیماری های عصبی مانند آلزایمر موثر است. محققان یکی از مکانیسم های احتمالی را کشف کرده اند :
- کافئین قهوه به طرز برجسته ای باعث حفاظت از فرسودگی و پیری می شود و از سلول های عصبی در برابر مواد زیان بار حفاظت می کند.
- کافئین قهوه به شکل خاص بر گیرنده های سلول های عصبی (A2AR) اثر می کند و مانع از فعالیت آن می شود. وقتی پا به سن می گذاريم ميزان این گیرنده ها و سطح هورمون پیری یا گلوکوکورتيکوييد در خون دو چندان می شود.
- قهوه از طریق حفظ سلامت نورونها و حمایت از سلول های عصبی از مواد زیان بار از زوال درک و فهم جلوگیری می کند؛
تاثیر قهوه بر بیماری ام اس
تحقیقات نشان می دهد که خاصیت محافظت عصبی و ضد التهابی کافئین می تواند خطر ابتلا به ام اس را کاهش دهد. بیماری ام اس یک بیماری اختلال در سیستم عصبی مرکزی است و علائم آن می تواند خوش خیم یا مهلک باشد. ام اس ارتباط بین مغز و باقی بدن را مختل می کند. قهوه بیش از ۱۰۰۰ ترکیب فعال بیولوژیکی، اعم از محرک سیستم عصبی مرکزی، کافئین، دارد.
خاصیت محافظت عصبی کافئین می تواند تولید مواد شیمیایی را که در واکنش التهابی نقش دارند، کاهش دهد. تحقیقات گذشته نشان داد که رابطه ای بین مصرف بالای قهوه و کاهش بیماری قلبی عروقی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ وجود دارد. در مدل های حیوانی بیماری آلزایمر نیز کافئین به محافظت در برابر نشت مانع خونی مغزی کمک کرده است.
محققان ۱٫۶۲۰ فرد مبتلا به ام اس را با ۲٫۷۸۸ فرد سالم که سن و جنسیت مشابه داشند، مقایسه کردند. شرکت کنندگان از سنین ۱۵-۱۹ سالگی تا زمانی که ۴۰ ساله شدند، مصرف روزانه قهوه را در سنین مختلف اندازه گیری کردند.
برخی تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن قهوه در وهله اول ممکن است یک اثر محافظتی در برابر ابتلا به ام اس داشته باشد. یک مطالعه نشان داد افرادی که روزانه 900 میلی لیتر قهوه کافئین دار می نوشند – کمی کمتر از چهار فنجان – کمتر در معرض ابتلا به ام اس هستند.
اگر احساس اضطراب می کنید، کافئین احتمالا کمکی نمی کند
دوزهای زیاد کافئین می تواند باعث تحریک بیش از حد شود که گاهی اوقات منجر به اضطراب، وحشت یا تپش قلب می شود. اضطراب نیز یکی از علائم رایج ام اس است و کافئین می تواند باعث ایجاد احساس اضطراب بیشتر در شما شود. پس در این صورت بهتر است از مصرف کافئین خودداری کنید و حتی الامکان قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
همچنین بخوانید: فواید قهوه برای مو
ارتباط نوشیدن قهوه با بیماری ام اس
شاید شنیده باشید که نوشیدن قهوه از بیماری ام اس پیشگیری می کند این دقیقاً درست نیست. برای پیشگیری از ام اس نمی توانید روی لاته صبحگاهی خود حساب کنید. با این حال، نوشیدن قهوه زیاد ممکن است شانس شما را بهبود بخشد. یک مطالعه روی بیش از 2300 نفر که در یک طرح بهداشتی در شمال کالیفرنیا ثبت نام کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد در افرادی که بیشتر قهوه می نوشند، احتمال ابتلا به ام اس بسیار کمتر است. همچنین یک مطالعه سوئدی به نتایج مشابهی رسید.
مطالعات اخیر از تاثیر نوشیدنی قهوه در کاهش خطر ابتلا به ام اس و شدت علائم آن در مبتلایان خبر می دهند بطوریکه نوشیدن مداوم قهوه به سبب نوروپروتکتیو بودن کافئین و مهار سایتوکاین های پیش التهابی در پیشگیری از بیماری نقش دارد.
در کنار فوائد زیادی که برای قهوه و کافئین مطرح می شود، توجه به عوارض آن در برخی افراد نیز توصیه شده است.
کلام پایانی:
کافئین در حد اعتدال بهترین است؛ سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) پیشنهاد می کند که بزرگسالان کافئین را به کمتر از 400 میلی گرم در روز (حدود چهار یا پنج فنجان قهوه کوچک) محدود کنند. مصرف مقدار متوسط کافئین، به شکل قهوه، چای یا سایر غذاهای کافئین دار، ممکن است توانایی فرد را برای تمرکز و کاهش خستگی ام اس بدون ایجاد عوارض جانبی منفی بهبود بخشد. همانطور که گفته شد، همه افراد متفاوت هستند و برخی افراد به کافئین حساسیت بیشتری دارند. اگر مشکلات پزشکی دیگری مانند اضطراب، فشار خون بالا یا مشکلات خواب دارید، توجه به مصرف کافئین می تواند بسیار مهم باشد.
بهتر است که زمان نوشیدن قهوه تان را مدیریت کنید. برای من، باید صبح آن را بنوشم و فنجان آخر را بلافاصله بعد از ناهار بخورم. اگر پروژه یا ارائه بزرگی داشته باشم و یک قهوه دیر وقت بنوشم تا هوشیار باشم، همیشه بعد از آن شب پشیمان می شوم. اگر مصرف خود را به درستی مدیریت کنم، می توانم عوارض جانبی را مدیریت کنم.
قبل از افزودن کافئین به رژیم غذایی یا تغییر مقدار قهوه مصرفی خود با پزشک خود صحبت کنید. گرچه نتایج بدست آمده از مرور مطالعات در زمینه اثر قهوه و کافئین بر علائم بیماری ام اس و یا کاهش خطر ابتلا به آن امیدوار کننده اند، نتیجه گیری قطعی نیازمند توجه همزمان به اثرات جانبی آن در برخی شرایط است.
خواص قهوه برای بدن
همچنین پیش از این محققان به اثرات کافئین بر رشد و پیشرفت آکسون و نقش آن در افزایش ارتباطات نورونال و کاهش بیان ژن های بازدارنده گسترش نورونال پی برده اند. در سال های اخیر نیز اثرات ضد پیری کافئین و تاثیر آن در کاهش التهاب و پیشگیری از بیماری ها مورد مطالعه قرار گرفته است. نقش ضدپیری کافئین با کاربرد آن در محصولات مراقبت از پوست با اثر حفاظت بخشی در برابر اشعه UV و اثر کاهشی روند پیری زودرس به سبب محتوای آنتی اکسیدانی آن به اثبات رسیده است.
باتوجه به یافته های فوق درخصوص اثرات ضدالتهابی کافئین، تاثیرضدپیری و نقش آن در افزایش طول عمر و بویژه اشاره به تاثیر مصرف منظم قهوه در کاهش ابتلا به ام اس، شاید یافتن نقشی اختصاصی تر برای این ماده در کاهش احتمال ابتلا به ام اس دور از انتظار نباشد.
از شما متشکریم که تا انتهای مقاله ” تاثیر قهوه بر بیماری ام اس ” با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
پودر قهوه را با خواص تقویت پیشگیری از آلزایمر، کاهش افسردگی، رفع و کاهش خستگی، درمان تشنگی، رفع سرفه های بلغمی، تقویت موها، و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.