آشنایی با خواص کینوا برای پوست و مو وسلامتی

540 بازدید
03 خرداد 03
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 3 خرداد 1403

خواص کینوا برای پوست و مو و سلامتی| آشنایی با خواص کینوا

کینوا یکی از دانه های باستانی موجود در جهان است که امروز در برخی کشورهای غربی به صورت محدود جایگزین گندم شده است. گیاه کینوا دارای ۵۰۰۰ سال قدمت می باشد و در شرایط آب و هوایی خیلی بد هم می تواند محصول بدهد. کینوا بومی آمریکای جنوبی و کشورهایی مثل بولیوی و شیلی است که به آن خاویار گیاهی هم می گویند و به عنوان غلات مورد مصرف قرار می گیرد؛ با این حال در ایران هنوز بسیاری از افراد از این دانه ها به صورت گسترده در تهیه انواع متنوعی غذا استفاده نمی کنند.

دانه کینوا کالری کمی دارد و جایگزین برنج و گندم است و به همین دلیل مورد علاقه بسیاری از مردم قرار گرفته است؛ برخلاف تصور عموم کینوا از خانواده غلات نبوده و از خانواده تاج خروسیان محسوب می شود. جالب است بدانید که ناسا، کینوا را که حاوی مقادیر بالای پروتئین و کربوهیدرات می باشد به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی برای تغذیه فضانوردان معرفی کرده است. ۸۰ درصد کینوای جهان در کشور های پرو و بولیوی کشت می شود.

از جمله خواص کینوا می توان به لاغری، سلامت قلب، کاهش علائم کم خونی، دیابت، پوکی استخوان، کاهش فشار خون و کلسترول، درمان یبوست و طول عمر اشاره کرد. کینوا برای زنان باردار، گیاهخواران، کودکان و بدنسازان نیز بسیار مفید است.

کینوا نه تنها برای انسان مفید است، بلکه برای پرندگان نیز مفید است. کینوا برای طوطی ها بسیار مناسب است زیرا سرشار از کلسیم، پروتئین و فسفر است. آنها می توانند آن را به صورت خام، جوانه زده و پخته شده بخورند. از آن جا که طوطی سانان علاقه زیادی به خوردن برنج دارند و خوردن زیاد برنج نیز برای آنان ضرر دارد، کینوا می تواند جایگزین بسیار مناسبی به جای برنج برای طوطی های شما باشد.

 

خواص کینوا برای پوست

خواص کینوا برای پوست

 

خواص کینوا برای پوست

  • لیزین در کلاژن سازی، کمک به حفظ بافت پیوندی به واسط کمک به کلاژن سازی و همچنین سلامت پوست و مو نقش دارد. خبر خوب این است که می توان با استفاده از کینوا، لیزین مورد نیاز بدن را تامین کرد.
  • ریبوفلاوین ماده ای است که به پوست خاصیت ارتجاعی می دهد و با مصرف مواد خوراکی تولید شده بر پایه کینوا، می توان آن را تامین کرد و از ایجاد چین و چروک در پوست جلوگیری کرد.
  • کینوا سبب کاهش ترشح چربی در پوست فرد می شود و به همین دلیل با استفاده از آن می توان از ایجاد آکنه و لک های پوستی پیشگیری کرد.
  • می توان علاوه بر استفاده خوراکی از کینوا، از ماسک های موضعی حاوی آن نیز برای سلامت پوست استفاده کرد. برای مثال شما می توانید از ماسک صورتی که با آرد کینوا، زردچوبه، لیمو و موز تهیه می شود، برای پوست صورت خود استفاده کنید. ماسک های صورتی که بر پایه کینوا تهیه می شوند، سبب جوانسازی و شادابی هرچه بیشتر پوست افراد می شوند.

خواص کینوا برای دیابت

بهترین روش برای کنترل و پیش گیری از دیابت و پیش دیابتی مصرف غلات با کربوهیدرات پیچیده مانند کینوا و جو دوسر است و مصرف این دسته از غلات سودمند بجای گندم و نان سفید. زیرا کینوا و جو دوسر هر دو غله دیابتی ها شناخته شده و از ابتلا به دیابت و تجمع چربی در ناحیه شکم و پهلو جلوگیری می کنند. کینوا فیبر بیشتری نسبت به جو دو سر دارد و شما با اضافه کردن کینوا به رژیم غذایی خود می توانید باعث سلامت دستگاه گوارش، مبارزه علیه یبوست، کنترل اختلالات گوارشی، مبارزه با گرسنگی، مبارزه با چاقی و جلوگیری از دیابت نوع ۲ شوید.

خواص کینوا برای لاغری

یک فنجان کینوای پخته شده دارای ۵٫۲ گرم فیبر به همان نسبت جو دو سر دارای ۴ گرم فیبر است. باید توجه داشته باشید که با توجه به تحقیقات صورت گرفته زنان ۱۴% و مردان ۲۰% در روز به فیبر نیاز دارند.

یکی از ویژگی های بارز محصولات کینوا پروتئین بالای آن است. همانطور که می دانید مصرف مواد پر پروتئین در وعده صبحانه بسیار مفید و برای بدن حائز اهمیت است. دریافت پروتئین بالا توسط بدن، در وعده صبحانه باعث کاهش حس گرسنگی و اشتهای کاذب شده و موثرترین راه برای از دست دادن وزن است. ضمن این که با حفظ توده عضلانی بدن، از شل شدن پوست در فرآیند لاغری جلوگیری می کند.

پروتئین بالا در وعده صبحانه باعث افزایش تمرکز و یادگیری در طول روز و یک گزینه عالی برای دانش آموزان و کودکان است. خوردن پروتئین در صبحانه باعث کاهش توده چربی شکم و زیبایی اندام بیشتر می شود. یکی از مواد غذایی که سرشار از پروتئین است، کینوا است. با استفاده از محصولات کینوا می توان به تنوع بسیار بالایی از غذاهای سرد و گرم، کیک و نان و پنکیک و دسر و … دست یافت.

 

همچنین بخوانید: خواص کینوا برای خانم ها و نحوه پخت آن

 

خواص کینوا برای معده و یبوست

فیبر موجود در کینوا باعث بهبود هضم غذا شده و باعث سلامتی دستگاه گوارش می شود. گلوتامیک اسید موجود در کینوا در معده به گلوتامین تبدیل شده و باعث سلامت مخاط معده می شود. مقادیر بالای فیبر موجود در کینوا به بهبود حرکات روده کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان یبوست می شود

خواص کینوا در مقایسه با برنج

  • برنج از خانواده غلات است اما کینوا از خانواده اسفناج ها است ولی به دلیل شباهت کاربرد آن با غلات نوعی شبه غله نیز شناخته می شود.
  • کینوا دانه ریزتر از برنج است و هر دانه کینوا حدود ۱-۲ میلی متر است.
  • رنگ آن بسته به منطقه و شرایط کشت ممکن است تیره یا روشن باشد، اما معمولا کرمی رنگ است.
  • برنج دارای پوستی به نام سبوس است که آن را از ورود بی میکروب ها و آفات محافظت می کند. کینوا هم دارای یک پوسته است که آن را از ورود میکروب ها و آفات مراقبت می کند. هر دو دانه قبل از مصرف باید از پوسته خود خارج شود. این فراوری که پوست گیری نامیده می شود برخی از خواص برنج را می کاهد.
  • میزان فیبر موجود در دانه کینوا ۵٫۹ و میزان فیبر موجود در برنج ۱٫۷ است. فیبر زیاد موجود در دانه کینوا برای لاغری و چربی سوزی بسیار مفید است.

کینوا را می توان پخت و جایگزین برنج استفاده کرد یا در انواع سالادها مصرف نمود. می توان از کینوا آرد تهیه کرد و در پخت انواع نان و شیرینی فاقد گلوتن از آن استفاده کرد که برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند؛ بسیار مفید است و می تواند جایگزین غلات دیگر شود و ارزش غذایی بالاتری نیز داشته باشد. از کینوا خام به عنوان جوانه در سالادها یا خوراک ها استفاده می شود.

روش پخت کینوا

برای پخت هر ۲ پیمانه کینوا باید از ۲ و نیم پیمانه آب استفاده کرد و اگر کینوا با آب بیشتر پخته شود، نرم شده و اگر سریع پخته شود، سفت و کرانچی می شود و همه این دو حالت را می توان به راحتی مصرف کرد و تنها به ذائقه شما و غذایی که در آن استفاده می کنید، بستگی دارد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

کینوا سفید را با خواص تسکین دردهای میگرنی، مقابله با دیابت نوع۲، ضد پیری، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، مقابله با مشکلات گوارشی، لاغر کننده و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

4
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0