8 خاصیت بی نظیر چای خار مریم + نحوه مصرف

2141 بازدید
23 آذر 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 23 آذر 1402

8 خاصیت بی نظیر چای خار مریم + نحوه مصرف

مهمترین خواص چای خار مریم شامل التیام کبد، تسکین التهاب، کاهش سطح کلسترول، بهبود هضم و سم زدایی بدن است. همچنین به تنظیم سطح قند خون و پیشگیری از بیماری های مزمن کمک می کند.

چای خار مریم چیست؟

چای خار مریم از خیساندن دانه های له شده یا پودر شده گیاه خار مریم تهیه می شود. نام «خار مریم» از ماده شیری رنگی گرفته شده است که هنگام له کردن گل‌های این گیاه بیرون می‌آید.

این گیاه بومی نواحی مدیترانه است، کاملا مقاوم است و در آب و هوای معتدل می تواند زنده بماند و به همین دلیل هم اکنون در سراسر جهان یافت می شود. هزاران سال است که به دلیل ترکیبات فعال قدرتمند موجود در گل ها و دانه ها در طب سنتی استفاده می شود و همچنان گزینه ای مورد علاقه برای پزشکان طبیعی است.

فواید چای خار مریم برای سلامتی

نوشیدن چای خار مریم به ویژه برای افرادی که از دیابت، سوء هاضمه، آرتریت، اضطراب و چاقی رنج می برند موثر است. این اثرات قدرتمند به دلیل وجود سیلیمارین، ماده فعال، و همچنین سایر آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی است.

  1. در برابر آسیب کبد محافظت می کند

چای خار مریم اغلب برای درمان کبد تجویز می شود. این ماده حاوی سیلیمارین، یک ماده فعال است که از سه فلاونوئید مختلف تشکیل شده است. مطالعه ای که در مجله سم شناسی کاربردی منتشر شده است، به طور مستقیم سیلیمارین را به ترمیم سلول های کبد و محافظت در برابر آسیب کبدی ناشی از استامینوفن مرتبط می کند. طبق مطالعات متعدد، در سیروز کبد و سرطان کبد نیز استفاده می شود.

  1. التهاب را کاهش می دهد

این چای گیاهی دارای خواص ضدالتهابی زیادی است که می تواند درد آرتریت، نقرس، سردرد، میگرن، درد، اختلالات مفصلی و ناراحتی معده و بسیاری دیگر را کاهش دهد.

  1. از سلامت قلب محافظت می کند

چای خار مریم برای کاهش فشار خون و سطح کلسترول شناخته شده است که فشار و استرس را بر روی سیستم قلبی عروقی تسکین می دهد. این می تواند خطر تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته مغزی و همچنین بیماری های عروق کرونر قلب را کاهش دهد.

8 خاصیت بی نظیر چای خار مریم

8 خاصیت بی نظیر چای خار مریم

  1. کاهش وزن

بسیاری از متخصصان کاهش وزن، چای خار مریم را برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند، توصیه می کنند. این می تواند متابولیسم را تحریک کند و اشتها را سرکوب کند، چربی سوزی غیرفعال را افزایش داده و به افراد کمک می کند در مقابل خوردن میان وعده در بین وعده های غذایی مقاومت کنند.

 

همچنین بخوانید: 8 قدم ساده برای مدیریت سطوح بالای کلسترول به طور طبیعی

 

  1. مشکلات گوارشی را کاهش می دهد

اگر از یبوست یا نفخ بیش از حد رنج می برید، چای خار مریم می تواند سیستم گوارشی شما را بهینه کند، التهاب در بافت های روده را تسکین دهد و اطمینان حاصل کند که جذب مواد مغذی مناسب انجام می شود.

  1. بدن را سم زدایی می کند

چای خار مریم با بهبود سلامت و عملکرد کبد، علاوه بر اینکه یک ماده ادرارآور است، برای پاکسازی بدن و کاهش فشار بر سیستم کلیه و لنفاوی عالی است. افزایش دفع ادرار می تواند به سلامت کلیه ها و مثانه کمک کند و سموم، چربی ها، نمک ها و آب اضافی را از بدن دفع کند.

  1. دیابت را کنترل می کند

خواص تنظیم قند خون چای شیرخار برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مهم است. طبق یک مطالعه اخیر مکمل سیلیمارین باعث بهبود سطح گلوکز خون و پروفایل لیپیدی بیماران دیابت نوع 2 می شود. اگرچه، مطالعات بیشتری برای تایید استفاده از سیلیمارین برای کنترل متابولیک بیماران دیابتی نوع 2 مورد نیاز است.

  1. از بیماری مزمن جلوگیری می کند

فلاونوئیدها و سایر آنتی اکسیدان های موجود در این چای قادر به مقابله با استرس اکسیداتیو و فعالیت رادیکال های آزاد در بدن هستند که مسئول بیماری های مزمن، جهش سلولی و آپوپتوز هستند. سطوح بالای آنتی اکسیدان سلامت کل بدن را بهبود می بخشد و حتی می تواند روند پیری را کاهش دهد.

عوارض جانبی چای خار مریم

چای خار مریم می تواند تعدادی از عوارض جانبی داشته باشد، مانند:

  • بثورات پوستی
  • سوزش سردل
  • بیخوابی
  • تحریک پذیری
  • ناراحتی دستگاه گوارش
  • تعریق
  • استفراغ و ضعف کلی.

با این حال، این موارد عمدتاً توسط افرادی که به خارمریم حساس یا آلرژیک هستند تجربه می‌شوند و می‌توانند بسیار شدید باشند. شایع ترین عوارض جانبی مربوط به ناراحتی معده و التهاب روده است.

چگونه چای خار مریم درست کنیم؟

تهیه چای خار مریم را می توان به روش های مختلفی انجام داد، چه به صورت چای خالص و چه در ترکیب با سایر دمنوش ها و مواد گیاهی. طعم چای خار مریم می تواند برای برخی افراد ناخوشایند باشد، بنابراین شیرین کننده ها یا ترکیبات گیاهی بسیار محبوب هستند.

چای خار مریم

  • یک قاشق غذاخوری دانه های خار مریم پودر شده
  • دو فنجان آب صاف شده

قهوه خار مریم

  • یک قاشق غذاخوری دانه های خار مریم پودر شده
  • یک قاشق غذاخوری پودر ریشه قاصدک بوداده
  • یک قاشق غذاخوری ریشه کاسنی بوداده پودر شده
  • دو فنجان آب صاف شده
  • شکر یا عسل برای طعم دادن

دستور تهیه چای خار مریم

  • در یک دمنوش چای، 1 قاشق غذاخوری از دانه های خار مریم (ساییده شده به صورت پودر) را اضافه کنید. دمکن چای را در یک لیوان، فنجان یا قوری قرار دهید.
  • آب تازه جوشیده را اضافه کنید و بگذارید 3-5 دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل عسل را اضافه کنید. از چای خار مریم خانگی خود لذت ببرید

دستور تهیه قهوه خار مریم

  • خار مریم، ریشه قاصدک و ریشه کاسنی را به فرنچ پرس اضافه کنید.
  • آب را به جوش آورده و سپس به فرنچ پرس اضافه کنید. اجازه دهید مخلوط به مدت 10-15 دقیقه دم بکشد.
  • پیستون فرنچ پرس را به آرامی فشار دهید تا جوشانده قهوه تازه به دست آید. در صورت تمایل شکر یا عسل را اضافه کنید. بهتر است بلافاصله از آن لذت ببرید

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

گل و گیاه خارمریم را با خواص درمان انواع بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، چربی خون، بیماری های کبدی (زردی، سیروز و آماس کبدی) و بیماری های کیسه صفرا و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

13
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0