8 درمان خانگی برای درمان بی اشتهایی

1294 بازدید
11 آذر 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 11 آذر 1402

8 درمان خانگی برای درمان بی اشتهایی

بی اشتهایی چیست؟

درک این نکته مهم است که کاهش میل به غذا خوردن یک وضعیت مستقل نیست. بلکه نشانه ای از بیماری های مختلف از جمله تغییرات فیزیولوژیکی مرتبط با افزایش سن، عوارض جانبی داروها، بیماری های مزمن، افسردگی و انزوای اجتماعی است.

همچنین می تواند به دلیل تغییرات حسی مانند کاهش حساسیت طعم و بوی باشد که می تواند بر لذت بردن از غذا تأثیر بگذارد.

برای شناسایی بیماران مبتلا به اختلال اشتها، متخصصان مراقبت های بهداشتی می توانند از ابزارهای غربالگری مختلف مانند پرسشنامه شورای اشتهای تغذیه، پرسشنامه ساده شده اشتهای تغذیه ای و ابزار غربالگری جهانی سوء تغذیه استفاده کنند. این ابزارها حضور و شدت کاهش اشتها را ارزیابی می‌کنند و راهنمایی برای مداخلات بعدی ارائه می‌کنند.

برای ارتقای اشتهای بهتر و افزایش مصرف غذا، متخصصان مراقبت های بهداشتی می توانند طیف وسیعی از استراتژی ها مانند اصلاح بافت و طعم غذا، ترکیب وعده های غذایی کوچک و مکرر، ارائه پشتیبانی مناسب در زمان صرف غذا و رسیدگی به هر گونه علت زمینه ای کاهش اشتها را اجرا کنند.

مکمل‌های تغذیه‌ای مانند نوشیدنی‌های غنی‌شده و میان‌وعده‌ها نیز می‌توانند به رفع نیازهای تغذیه‌ای افراد مسن با اشتهای ضعیف کمک کنند.

علاوه بر این، چندین درمان خانگی را می توان برای مبارزه با از دست دادن اشتها به کار برد.

درمان های خانگی برای بی اشتهایی

درمان بی اشتهایی در افراد مسن برای جلوگیری از کاهش وزن، سوءتغذیه و پیامدهای نامطلوب سلامتی ضروری است.

متخصصان مراقبت های بهداشتی می توانند از ابزارهای غربالگری مانند موارد ذکر شده در بالا برای شناسایی بیماران مبتلا به اختلال اشتها و اجرای استراتژی های مختلف برای بهبود مصرف غذا و وضعیت تغذیه استفاده کنند.

  1. پودر آملا و مخلوط آب مصرف کنید

آملا (انگور فرنگی هندی) میوه ای بسیار مغذی است که طعم ترش دارد. سرشار از ویتامین C، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی حیاتی است که طیف وسیعی از مزایای را برای بدن شما به ارمغان می آورد.

علاوه بر ویتامین C، آملا همچنین دارای مواد مغذی دیگری مانند کلسیم، آهن، کاروتن، فسفر و ویتامین B است. همچنین حاوی پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3 و سوپراکسید دیسموتاز است که آنزیمی است که به محافظت بدن از رادیکال های آزاد مضر کمک می کند.

آملا به ویژه برای کسانی که از دست دادن اشتها را تجربه می کنند مفید است، زیرا می تواند به افزایش جذب غذا، تعادل اسید معده و افزایش اشتها کمک کند. همچنین می تواند به بهبود هضم و کاهش یبوست کمک کند.

  • یک قاشق غذاخوری پودر آملا را به یک فنجان آب اضافه کنید و بگذارید یک شب بماند. صبح، 2 قاشق چایخوری آب لیمو را به مخلوط اضافه کنید و این مخلوط را به مدت چند هفته به طور منظم با معده خالی بنوشید.
8 درمان خانگی برای درمان بی اشتهایی

8 درمان خانگی برای درمان بی اشتهایی

  1. شربت افرا بخورید

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد شربت افرا ممکن است بر اشتها تأثیر بگذارد، اما تحقیقات در این زمینه محدود است.

برخی از محققان پیشنهاد می‌کنند که شربت افرا ممکن است با افزایش اشتها و تشویق به افزایش دریافت کالری، اشتها را افزایش دهد، که در نهایت می‌تواند منجر به افزایش وزن شود.

با این حال، تحقیقات بیشتری برای درک کامل رابطه بین شربت افرا و تنظیم اشتها مورد نیاز است.

  1. چای زنجبیل بنوشید

ثابت شده است که زنجبیل در افزایش اشتها موثر است.

مطالعات انجام شده بر روی مدل های مطالعاتی با استفاده از پیش غذاها بر اساس ادویه ها/گیاهان مختلف مانند زنجبیل نشان داده است که زنجبیل می تواند به کاهش سطح لپتین کمک کند، که نشان دهنده اثر اشتها آور آن است. نمونه هایی که از این نوشیدنی زنجبیل استفاده کردند نسبت به نمونه هایی که این درمان را دریافت نکردند، افزایش وزن بیشتری را تجربه کردند.

زنجبیل را می توان به شکل چای مصرف کرد که می توان آن را با جوشاندن 1 قاشق غذاخوری ریشه زنجبیل خرد شده در آب به مدت 5 تا 10 دقیقه تهیه کرد. چای را 2 تا 3 بار در روز صاف کرده و میل کنید.

  1. آب گشنیز تازه بنوشید

بر اساس تحقیقات انجام شده، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد گشنیز ممکن است تأثیر مثبتی بر اشتها داشته باشد. علاوه بر این، از نظر طب سنتی ایران، گشنیز ممکن است اشتهای شما را افزایش دهد.

در حالی که مطالعات و شواهد حکایتی بینش مفیدی در مورد اثر تحریک کننده اشتها گشنیز ارائه کرده است، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

آب گشنیز تازه را با مخلوط کردن برگ گشنیز با آب درست کنید. این آب میوه تازه را اول صبح با معده خالی بنوشید.

 

همچنین بخوانید: 8 غذای مفید برای جلوگیری از سوء تغذیه

 

  1. چای شنبلیله بنوشید

بر اساس شواهد موجود، شنبلیله ممکن است تأثیر مثبتی بر اشتها داشته باشد. شنبلیله به طور کلی در طب سنتی برای تحریک اشتها استفاده می شود و برخی تحقیقات مدرن از این استفاده حمایت کرده اند.

برای مثال، یک مطالعه نشان داد که عصاره شنبلیله باعث افزایش مصرف غذا و انگیزه غذا خوردن در نمونه ها می‌شود.

دانه های شنبلیله را چند دقیقه در آب بجوشانید، چای را صاف کنید و هر روز 1 تا 2 بار بنوشید. می توانید کمی عسل نیز اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.

  1. زنیان را با آب مصرف کنید

برخی تحقیقات ادعا می کنند که زنیان اشتها را افزایش می دهد. در حالی که زنیان یک ادویه رایج در غذاهای هندی و طب سنتی است، اثرات آن بر اشتها به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است.

مطالعات اندکی نشان داده‌اند که زنیان ممکن است تأثیر مثبتی بر سلامت روده داشته باشد و برای درمان بیماری‌های گوارشی و کمبود اشتها استفاده می‌شود. تنها کاری که باید انجام دهید این است که صبح ها مقداری دانه زنیان با آب بخورید.

8 درمان خانگی برای درمان بی اشتهایی

8 درمان خانگی برای درمان بی اشتهایی

  1. مکمل های روغن ماهی مصرف کنید

مکمل های روغن ماهی در دنیای سلامت گرا به خوبی شناخته شده اند. یک مطالعه نشان داد که مکمل روغن ماهی در بین کودکان ممکن است افزایش قابل توجهی در اشتها نشان دهد، در نتیجه به این نتیجه رسید که تاثیر مثبتی بر اشتها دارد.

مطالعه دیگری همچنین نشان داد که اسیدهای چرب n-3 موجود در مکمل‌های روغن ماهی می‌تواند اشتها را در بزرگسالان بهبود بخشد و در نتیجه این پتانسیل را در افرادی که سطوح تغذیه‌ای ضعیفی دارند، دارد.

توجه داشته باشید که مکمل های روغن ماهی فقط باید با توصیه یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مصرف شود.

  1. از روغن فلفل سیاه استفاده کنید

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تحریک بویایی با استفاده از روغن فلفل سیاه ممکن است تغذیه خوراکی را در برخی افراد تسهیل کند. تحریک بویایی به استفاده از عطرهای خاص برای تحریک حس بویایی و تأثیر بالقوه بر رفتار یا خلق و خوی اشاره دارد.

یک مطالعه نشان داد که تحریک بویایی با استفاده از روغن فلفل سیاه منجر به بهبود حرکات انعکاسی بلع در سالمندانی شد که اشتهای ضعیفی داشتند.

تحقیقات دیگری نشان داد که تحریک روغن فلفل سیاه ممکن است برای تحریک مصرف خوراکی در ترکیب با روش‌های مرسوم مفید باشد.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

شنبلیله خشک را با خواص کاهش دهنده قند خون، ضد التهاب، کاهش دهنده کلسترول مضر، تصفیه کننده خون، تقویت کننده حافظه، ضد سرطان و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

2
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0