15 خوراکی سالم و طبیعی برای تقویت چشم

982 بازدید
29 تیر 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 29 تیر 1402

15 خوراکی سالم و طبیعی برای تقویت چشم

این یک موهبت است که بتوانی جهان را بدون هیچ مانعی ببینی. چشم ها شاید مهم ترین اندام های حسی برای تجربه جهان باشند. بنابراین، خوردن برخی غذاها برای بهبود بینایی به طور طبیعی مهم است. بینایی اغلب تحت تأثیر وراثت، سن و استفاده از ابزارها قرار می گیرد، اما غذاهایی که مصرف می کنید می توانند آسیب نور را کاهش دهند. علاوه بر این، آنها شبکیه و قرنیه شما را سالم نگه می دارند.

برای تقویت چشم چه بخوریم ؟

  1. هویج

هویج یک سبزی عالی و مفید است. آنها بسیار متنوع هستند و رنگ شگفت انگیزی را به هر ظرفی می دهند. آنها سرشار از بتاکاروتن، آنتی اکسیدان و پیش ساز ویتامین A هستند. دانشمندان دریافته اند که مصرف هویج دید در شب را در افراد بهبود می بخشد و می تواند از زوال بینایی جلوگیری کند. هویج همچنین به جلوگیری از آسیب اکسیداتیو و التهاب – دو عامل اصلی مشکلات بینایی – کمک می کند.

هر زمان که میل به میان وعده دارید، هویج بخورید. یا آن را به سالاد خود اضافه کنید. اما یادتان باشد که مقدار زیادی آب بنوشید. همچنین در خوردن هویج زیاده روی نکنید زیرا ویتامین A در دوزهای بالا می تواند سمی باشد.

  1. ماهی چرب

ماهی های چرب منابع غنی اسیدهای چرب امگا 3 هستند. و امگا 3 با متعادل کردن نسبت اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 به کاهش التهاب کمک می کند. هنگامی که سطح التهاب کم باشد، عملکرد بدن و مغز شما بهبود می یابد و در نتیجه ایمنی شما تقویت می شود. به علاوه، ناحیه نزدیک شبکیه مملو از DHA است که نوعی اسید چرب امگا 3 است. بنابراین، مصرف ماهی هایی مانند سالمون، تن و ماهی خال مخالی برای سلامت چشم شما مفید است.

اگر ماهی خوار نیستید، می توانید پس از صحبت با پزشک خود مکمل های روغن ماهی مصرف کنید. بهترین راه برای مصرف ماهی چرب، کباب کردن آن است. سرخ کردن ممکن است ارزش غذایی آن را کاهش دهد.

  1. اسفناج

اسفناج سرشار از ویتامین های E، A، B و C، مواد معدنی مانند آهن و روی و مواد مغذی گیاهی مانند لوتئین و زآگزانتین است. کاروتنوئیدها، لوتئین و زآگزانتین، دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند. از این رو، مصرف روزانه مقدار کافی اسفناج می تواند به پیشگیری از دژنراسیون ماکولا و آب مروارید کمک کند. از آنجایی که اسفناج حاوی روی است، می تواند قرنیه را نیز سالم نگه دارد.

یک دسته اسفناج سبز رنگ را به ماست خود اضافه کنید و از بورانی اسفناج لذت ببرید. همچنین اسفناج رو می تونید به ساندویج کتلت و یا سایر غذا ها به سادگی اضافه کنید.

15 خوراکی سالم و طبیعی برای تقویت چشم

15 خوراکی سالم و طبیعی برای تقویت چشم

  1. تخم مرغ

تخم مرغ سرشار از اسیدهای آمینه ضروری و ویتامین های محلول در آب و محلول در چربی است. زرده تخم مرغ، اگرچه مقدار کمی کلسترول دارد، اما منبع خوبی از لوتئین و زآگزانتین است که رنگ زرد را به آن می بخشد. برای حفظ سلامت چشمان خود یک یا دو تخم مرغ کامل مصرف کنید. تخم مرغ آب پز بهترین هستند و می توان آنها را به سایر غذاها اضافه کرد تا طعم آنها را افزایش دهد.

  1. لبنیات

شیر و ماست برای بهبود سلامت چشم عالی هستند. به غیر از کلسیم و فسفر، آنها سرشار از روی و ویتامین A هستند. ویتامین A به محافظت از قرنیه کمک می کند و روی به انتقال ویتامین A به چشم از کبد کمک می کند. روی همچنین به دید در شب کمک می کند و از آب مروارید جلوگیری می کند.

  1. آجیل

آجیل منبع خوبی از چربی های سالم و ویتامین E است که به کاهش التهاب کمک می کند. تحقیقات همچنین تأیید کرده است که مصرف آجیل های غنی از ویتامین E می تواند به جلوگیری از تشکیل آب مروارید مرتبط با افزایش سن کمک کند. برای کمک به بهبود و محافظت از بینایی شما باید هر روز یک مشت آجیل مخلوط بخورید.

  1. کلم پیچ

مانند اسفناج، کلم پیچ نیز سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر غذایی و لوتئین است. لوتئین به جلوگیری از آسیب های نوری و اکسیداتیو کمک می کند و از چشم ها در برابر دژنراسیون ماکولا و آب مروارید مرتبط با افزایش سن محافظت می کند.

حدود 100 گرم کلم پیچ می تواند 11 میلی گرم لوتئین برای شما فراهم کند. شما می توانید کلم پیچ را در سالاد، سوپ، اسموتی، بسته بندی و ساندویچ میل کنید.

 

همچنین بخوانید: 10 درمان های خانگی برای درد چشم

 

  1. غلات کامل

غلات کامل منبع خوبی از فیبر غذایی، فیتونوترینت ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. روی و ویتامین E دو ماده مغذی اصلی تقویت کننده سلامت چشم هستند که در آنها وجود دارد. اینها به محافظت از چشم در برابر آسیب اکسیداتیو و التهاب کمک می کنند.

برای تقویت سلامت چشم، کینوا، عدس کامل، جو دوسر و برنج قهوه ای مصرف کنید.

  1. صدف

صدف ها سرشار از روی هستند که به بهبود سلامت چشم کمک می کند. علاوه بر این، ماهی و صدف دارای سطوح بالایی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به محافظت در برابر دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن کمک می کند.

  1. فلفل دلمه ای قرمز

فلفل دلمه ای قرمز منبع خوبی از ویتامین های A، E و C و زآگزانتین و لوتئین است. این ویتامین ها و فیتونوترینت ها برای محافظت از چشم ها در برابر دژنراسیون ماکولا شناخته شده اند و با جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به حفظ سلامت شبکیه چشم کمک می کنند.

  1. کلم بروکلی

کلم بروکلی یکی از سبزیجاتی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. ویتامین های A، E، C و لوتئین موجود در بروکلی، آن را به یک غذای عالی برای چشم شما تبدیل می کند. با جلوگیری از آسیب نوری و آسیب اکسیداتیو به محافظت از سلامت بینایی شما کمک می کند.

15 خوراکی سالم و طبیعی برای تقویت چشم

15 خوراکی سالم و طبیعی برای تقویت چشم

  1. تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان برای سلامت کلی شما بسیار مفید است. اینها مملو از ویتامین E، پروتئین و چربی های سالم هستند. این مواد مغذی به کاهش التهاب و حذف مواد زائد متابولیک از چشم کمک می کنند.

  1. مرکبات

چشم ها سرعت متابولیسم بالایی دارند و برای دفع سموم تولید شده در نتیجه واکنش های متابولیک دائماً به آنتی اکسیدان نیاز دارند. مرکباتی مانند پرتقال، انواع توت ها و کیوی سرشار از ویتامین C هستند . این یک آنتی اکسیدان است که به از بین بردن رادیکال های مضر اکسیژن کمک می کند و در نتیجه از عضلات چشم شما در برابر آسیب محافظت می کند. ویتامین C همچنین به بهبود سلامت رگ های خونی موجود در چشم کمک می کند.

  1. لوبیا و حبوبات

  • لوبیا و حبوبات منابع عالی روی و بیوفلاونوئیدی هستند. اینها به محافظت از شبکیه و جلوگیری از خطر ابتلا به آب مروارید کمک می کنند.
  • عدس، لوبیا چشم بلبلی، نخود، نخود سبز و جوانه را به میزان کافی مصرف کنید تا سلامت چشم خود را بهبود ببخشید.
  1. سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین و سیب زمینی شیرین بنفش به بهبود بینایی کمک می کند . همانطور که در بالا ذکر شد، رنگدانه زرد موجود در غذاها توسط زآگزانتین و لوتئین ایجاد می شود. سیب زمینی شیرین حاوی این آنتی اکسیدان ها است که به کاهش التهاب و دفع سموم کمک می کند.

می توانید سیب زمینی شیرین پخته یا آب پز مصرف کنید تا از تمام فواید آن بهره مند شوید.

سخن پایانی

در حالی که سلامت بینایی ممکن است با افزایش سن کاهش یابد، حفظ و بهبود آن ضروری است. شما می توانید این کار را با رعایت دقیق رژیم غذایی خود انجام دهید. غذاهایی که به طور طبیعی باعث بهبود بینایی می شوند عبارتند از هویج، اسفناج، تخم مرغ، زغال اخته، شکلات تلخ، چای سبز، گوجه فرنگی، آووکادو، کدو تنبل، کدو حلوایی، گوجی بری، توت سیاه، آجیل و غلات کامل. این مواد طبیعی موثر هستند زیرا حاوی منابع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 و سایر مواد مغذی هستند که بینایی را تقویت می کنند.

علاوه بر این، آنها حاوی بتاکاروتن هستند که بدن از آن برای تولید ویتامین A، یک ماده مغذی ضروری برای بینایی خوب استفاده می کند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

گوجی بری را با خواص پیشگیری از دیابت، کنترل سطح کلسترول خون، از بین برنده رادیکال های آزاد، خواص ضد سرطانی، پیشگیری از آسیب های کبدی، مراقبت از پوست، بهبود کیفیت خواب، افزایش کمیت و کیفیت اسپرم، بهبود قدرت بینایی، حفاظت از سلامت قلبی و عروقی، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0