7 مشکل جسمی و روانی ناشی از پرخوابی
7 مشکل جسمی و روانی ناشی از پرخوابی
خواب باکیفیت برای سلامت جسمی و روانی شما ضروری است، اما پرخوابی و زیاده روی آن نیز می تواند عواقب نامطلوبی داشته باشد.
چقدر خوابیدن زیاد است؟
متاسفانه هیچ پاسخ مستقیمی برای این موضوع وجود ندارد. میزان خواب مورد نیاز روزانه به عوامل مختلفی از جمله سن، آمادگی جسمانی، ژن ها، فعالیت، استرس و سلامت کلی بستگی دارد. بنابراین، برخی از افراد ممکن است به خواب بیشتری نسبت به دیگران نیاز داشته باشند، مانند کودکان، نوجوانان، افرادی که بیمار هستند یا کسانی که برای چندین روز کم خواب بوده اند.
به عنوان یک قانون کلی، کارشناسان پیشنهاد می کنند که 7 تا 9 ساعت خواب شبانه برای اکثر بزرگسالان سالم کافی است.
در حالی که فراتر رفتن از این حد گهگاهی کاملا طبیعی است، خوابیدن بیش از 9 ساعت در روز به طور منظم می تواند سلامت شما را به طرق مختلف به خطر بیندازد.
علاوه بر این، احساس خوابآلودگی و خستگی حتی پس از چند روز زیاد خوابیدن میتواند نشانهای از یک مشکل اساسی جدی باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.
اثرات منفی خواب زیاد
هر چقدر کیفیت خواب بهتر باشد، بدن در برابر بیماری هایی گوناگون از جمله چاقی، دیابت، نارسایی های قلبی و مرگ زودرس مقاوم تر می شود. اما این بدین معنی نیست که باید زمان زیادی از ساعات شبانه روز خود را در رختخواب سپری کنید. در حالی که کیفیت خواب برای سلامت بدن حیاتی است؛ اما در مقابل، خواب بیش از حد نیز سلامت افراد را به مخاطره می اندازد. در ادامه 7 مشکل جسمی و روانی ناشی از پرخوابی را به شما معرفی می کنیم:
-
التهاب مزمن
تحقیقات نشان داده است که خواب بیش از حد در شب می تواند عامل احساس ضعف و خستگی شما در طول روز بعد باشد. این به این دلیل است که هر تغییر عمده در الگوی خواب طبیعی شما می تواند ساعت بدن شما را مختل کند و سطح انرژی شما را کاهش دهد.
اگر پرخوابی به یک اتفاق رایج تبدیل شود، ممکن است باعث التهاب مزمن و با درجه پایین در بدن شود که خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی، دیابت نوع 2، سرطان ها و سایر بیماری های جدی را افزایش می دهد. همچنین احتمال دارد که با نوسانات وزن دست و پنجه نرم کنید.
تحقیقات قابل توجهی وجود دارد که خواب زیاد میتواند احتمال اضافه وزن یا چاق شدن را افزایش دهد.
مطالعه ای نشان داد افرادی که 9 تا 10 ساعت در شب می خوابند، 21 درصد بیشتر از افرادی که تنها 7 تا 8 ساعت می خوابند، بدون توجه به مصرف غذا و ورزش، در معرض خطر چاق شدن در یک بازه زمانی 6 ساله قرار دارند.
ساعات خواب طولانی همچنین به معنای زمان کمتری برای فعال ماندن است. اگر به اندازه کافی در طول روز حرکت نکنید، نمیتوانید کالری اضافی را بسوزانید که به انباشته شدن آن ادامه میدهد و در نهایت منجر به افزایش وزن میشود.
-
دیابت
خواب بیش از حد می تواند سطح قند خون را افزایش دهد. اگر این روش به عادت تبدیل شود، قند خون بالا پایدار می تواند راه را برای دیابت نوع 2 هموار کند.
بنابراین، خواب زیاد سبک زندگی کم تحرک را ترویج می کند که باعث اضافه وزن شما می شود. اضافه وزن بدن به نوبه خود شما را مستعد ابتلا به دیابت می کند.
-
مرگ زودرس
مطالعات جمعیتی در مقیاس بزرگ، ارتباطی بین خواب زیاد و مرگ زودرس پیدا کرده است. دلیل دقیق این امر به درستی درک نشده است، اما برخی توضیحات احتمالی وجود دارد.
برای شروع، خواب طولانی مدت به معنای زمان کمتری برای فعالیت بدنی در طول روز است. سبک زندگی کم تحرک باعث ایجاد التهاب در بدن و همچنین افزایش خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی می شود که همگی ممکن است به مرگ و میر زودهنگام کمک کنند.
-
بیماری قلبی
خواب بیش از حد مداوم می تواند شما را مستعد ابتلا به بیماری های قلبی کند، که بر اساس تحقیقات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است. افرادی که در طول روز 8 یا 9 ساعت میخوابند، پنج درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی و مرگ ناشی از آن هستند.
همچنین بخوانید: درمان پرخوابی با 6 گیاه که معجزه می کنند
-
درد
درد می تواند به خواب رفتن را سخت کند و همچنین باعث بیدار شدن مکرر شود. چنین خواب بیکیفیتی تنها باعث میشود که افراد برای مدتی طولانیتر در جای خود برای بخواب رفتن و داشتن خواب کافی تلاش کنند. در جای خود ماندن و چرت زدن ممکن است ایده خوبی به نظر برسد، اما خواب زیاد فقط وضعیت شما را تشدید می کند.
به عنوان مثال، اگر مکرراً دچار سردرد می شوید، از زیاد خوابیدن خودداری کنید زیرا می تواند با تحریک برخی انتقال دهنده های عصبی در مغز، درد شما را بدتر کند. به طور مشابه، اگر از کمردردهای مزمن رنج می برید، دراز کشیدن طولانی مدت در رختخواب می تواند بر گرفتگی و درد بیافزاید.
-
اختلال در عملکرد مغز
مغز شما به طور شبانه روزی کار می کند تا عملکرد شما را حفظ کند و فقط در هنگام خواب استراحت می کند. مغز شما نه تنها در طول خواب خود را ترمیم و بازسازی می کند، بلکه اطلاعات و خاطراتی که اخیراً به دست آورده اید را نیز تقویت می کند تا بتوانید آنها را برای مدت طولانی حفظ کنید.
اگر به اندازه کافی نخوابید، ذهن شما خسته می شود و عملکرد درستی نخواهد داشت. متأسفانه، بسیاری از مردم نمی دانند که پرخوابی نیز می تواند بر سلامت مغز شما تأثیر منفی بگذارد.
تحقیقات همچنین نشان داده است که خواب بیش از 8 ساعت در روز می تواند مغز شما را سریعتر پیر کند. نتیجه کاهش تدریجی تواناییهای شناختی، تمرکز، مهارتهای استدلال و عملکرد کلی مغز است که میتواند انجام اولیهترین وظایف روزانه را برای شما دشوار کند.
این امر مخصوصاً زمانی اتفاق میافتد که در طول شب از خواب بیدار میشوید، به این معنی که نمیتوانید خواب ترمیمی مناسبی که برای شاداب کردن ذهن خود لازم است داشته باشید.
-
افسردگی و سلامت روانی ضعیف
خواب زیاد می تواند نشانه افسردگی و اضطراب باشد که به نوبه خود منجر به پرخوابی بیشتر می شود. در نهایت در یک چرخه معیوب گیر می کنید که به طور کلی شما را به شدت غیرفعال می کند و راه را برای سایر بیماری های جدی هموار می کند.
بر اساس مطالعه ای که در Sleep Medicine Reviews منتشر شده است، افرادی که بیش از حد می خوابند بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند.
درمان خواب زیاد و کسلی
در اینجا چند راه ساده برای بهبود عادات خواب وجود دارد:
- یک برنامه خواب ثابت داشته باشید: هر شب در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و هر روز صبح در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید. این به منظم کردن ریتم بدن شما کمک می کند.
- خودتان را برای خواب آماده کنید: یک برنامه روتین قبل از خواب ایجاد کنید که به شما کمک می کند آرام شوید زیرا زمانی که ذهن و بدن شما آرام است، خواب راحت تر به سراغ شما می آید. میتوانید مدیتیشن کنید، حمام کنید، کمی یوگا انجام دهید، به موسیقی آرامشبخش گوش دهید یا در پایان یک روز پر استرس، کتاب بخوانید تا دنیا را بشناسید. در عین حال، از محرک هایی مانند قهوه، صفحه نمایش LED و مکالمات گرم خیلی نزدیک به زمان خواب خودداری کنید زیرا همه اینها می تواند شروع خواب را به تاخیر بیندازد.
- محیط خواب خود را اصلاح کنید: مطمئن شوید که اتاق خواب شما در زمستان گرم و دنج و در تابستان خنک و نسیم است. به علاوه، باید تاریک و ساکت باشد تا خواب بهتری داشته باشد. اگر فضای خواب شما خیلی خشک و خشک است، یک دستگاه بخور نصب کنید.
- فعال بمانید: فعالیت بدنی در طول روز بدن شما را خسته می کند به طوری که در شب به سرعت به خواب می روید. اما در ساعات قبل از خواب ورزش شدید انجام ندهید زیرا می تواند شما را بیش از حد تحریک کند و خواب را از بین ببرد.
- از چرت زدن در اواخر بعد از ظهر بپرهیزید: چرت زدن در زمان نامناسب میتواند بهموقع خوابیدن در شب را برای شما سخت کند.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
عرق گل همیشه بهار را با خواص بهبود و ترمیم زخم، کاهش تب، ضد سرطان، ضد نفخ معده، تقویت سیستم ایمنی بدن، ضدالتهاب، تسکین دردهای قاعدگی، درمان عفونت گوش، ادرارآور و معرق، و…، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.