9 خاصیت جوز هندی برای سلامتی

2158 بازدید
03 تیر 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 10 تیر 1402

9 خاصیت جوز هندی برای سلامتی

آیا می دانستید که افزودن کمی جوز هندی رنده شده به غذا، چیزی بیش از طعم و عطر به غذاهای شما اضافه می کند؟ جوز هندی فقط نوعی ادویه نیست که طعم لذیذی به غذا می بخشد، بلکه فواید زیادی دارد و در طب سنتی بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه شما را با 9 خاصیت جوزهندی برای سلامتی آشنا خواهیم کرد.

جوز هندی چیست؟

جوزهندی نوعی ادویه است که از درختی به همین نام به دست می آید که می تواند کاربردهای زیادی داشته باشد.

دانه یا میوه سفت این گیاه را آسیاب و پودر می کنند تا یک ادویه خوشمزه درست شود. شاید بتوان گفت به دلیل طعم نسبتا شیرینی که جوزهندی دارد، یکی از معدود ادویه هایی باشد که بتوان از آن در تهیه کیک، دسر، نوشیدنی و بسیاری از غذاهای دیگر استفاده کرد.

همان طور که گفتیم این محصول طعم نسبتاً شیرینی دارد، هرچند شیرینی آن زیاد احساس نمی شود، بنابراین برای وعده های غذایی مختلف مناسب است. جوزهندی عطر خاصی دارد که در سایر ادویه ها نخواهید یافت.

دانه های این گیاه بسیار سفت و نامناسب برای مصرف هستند اما حالت پودری آن می تواند فواید زیادی داشته باشد.

از نظر رنگ، این محصول رنگ خاصی به غذا نمی دهد، اما می تواند طعم آن را تغییر دهد.

برای مصرف می توانید مقدار مناسبی از پودر جوزهندی را استفاده کنید و یا به مدت 5 دقیقه در آب جوش دم کرده و آن را صاف کنید، سپس آماده مصرف است.

9 خاصیت جوزهندی برای سلامتی

جوز هندی اندازه کوچکی دارد اما سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که از آسیب به سلول های بدن ناشی از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند و رادیکال های آزاد را محدود می کند که احتمال ابتلا به برخی بیماری ها مانند سرطان یا بیماری های قلبی مانند کلسترول بالا را افزایش می دهد.

 برخی مطالعات حیوانی نشان می دهد که جوز هندی به کنترل سطح قند خون، کاهش بیماری های قلبی و بهبود خلق و خو کمک می کند، اما این مطالعات نیاز به مطالعات انسانی نیز دارد.

لازم به ذکر است که استفاده از جوز هندی باید به مقدار کم باشد، زیرا مقدار زیاد آن ممکن است عوارض بدی ایجاد کند، زیرا حاوی میریستسین و سافرول است که مصرف زیاد آن منجر به از دست دادن هماهنگی عضلات و توهم می شود. علائم جدی مانند استفراغ، تپش قلب و … شود.

خواص سلامتی جوز هندی

در اینجا به برخی از فواید سلامتی جوز هندی اشاره می کنیم.

  1. با افسردگی و اضطراب مبارزه می کند

جوز هندی حاوی روغن های فراری است که سطح سروتونین، دوپامین و نوراپی را افزایش می دهد که ممکن است به بهبود خلق و خو، کاهش اضطراب، افسردگی و درمان بیماری پارکینسون کمک کند. اگر از اضطراب یا افسردگی رنج می برید، جوز هندی یک درمان طبیعی عالی است.

همچنین به عنوان یک آداپتوژن عمل می کند که به بدن و ذهن کمک می کند تا با استرس مقابله کند. بنابراین، جوز هندی مزیت دوگانه کاهش فشار خون شما در مواقع استرس و بهبود روحیه شما را در هنگام ناراحتی فراهم می کند.

راهی برای استفاده از جوز هندی برای آرامش وجود دارد که با افزودن یک قاشق چای خوری پودر جوز هندی به یک فنجان شیر و خوردن آن روزانه قبل از خواب، از شر آن خلاص شوید.

 

9 خاصیت جوز هندی برای سلامتی

9 خاصیت جوز هندی برای سلامتی

  1. کاهش خطر آلزایمر و تقویت حافظه

مصرف جوز هندی به دلیل وجود ماکلیگنان موجود در این ادویه برای تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز بسیار مفید است. ضمنا مصرف درست جوز هندی در یک رژیم غذایی مناسب می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های شایعی همچون آلزایمر شود. ترکیبی به نام میریستسین موجود در جوز هندی با تحریک و حفظ مسیرهای عصبی در مغز به بهبود حافظه کمک می کند. همچنین تمرکز و توانایی تمرکز را بهبود می بخشد. علاوه بر این، آنزیمی را که به بیماری آلزایمر کمک می کند، مهار می کند.

یک مطالعه در سال 2009 که در مجله Neuroimmunology منتشر شد نشان داد که جوز هندی فوایدی برای مغز و سیستم عصبی دارد.

نحوه استفاده:
  • برای اطمینان از سلامت شناختی خوب، یک پیمانه پودر جوز هندی را به 1 لیوان آب ولرم اضافه کنید. این را یک بار در روز قبل از خواب بنوشید.
  1. با بی خوابی مبارزه می کند

برای افرادی که با کمبود خواب، پریشانی خواب یا بی خوابی دست و پنجه نرم می کنند، جوز هندی می تواند به عنوان یک خواب آور طبیعی و بی خطر، کمک کند. جوز هندی به دلیل ترکیب غنی از منیزیم، به تسکین تنش عصبی کمک می کند و ترشح سروتونین را تحریک می کند، که این به نوبه خود باعث ایجاد یک اثر آرام بخشی و احساس خواب می شود.

مغز سروتونین را به ملاتونین تبدیل می کند، هورمونی که به طور گسترده ای به عنوان یک محرک خواب شناخته می شود.

نحوه استفاده:
  • روزانه قبل از رفتن به رختخواب یک فنجان شیر گرم مخلوط با کمی پودر جوز هندی بنوشید.
  • از طرف دیگر، می توانید 2 قطره اسانس جوز هندی را در 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و قبل از رفتن به رختخواب روی پیشانی خود ماساژ دهید.
  1. درد مفاصل و عضلات را تسکین می دهد

افزودن جوز هندی به رژیم غذایی می تواند به کاهش درد مفاصل و عضلات کمک کند. خواص ضد التهابی و ضد درد جوز هندی را می توان به روغن های فرار ضروری ذاتی آن مانند میریستیسین، المیسین، سافرول و اوژنول نسبت داد. بنابراین، این ادویه و همچنین روغن به دست آمده از آن می تواند یک مسکن موثر درد مزمن برای افرادی باشد که از بیماری های التهابی مانند درد مفاصل و عضلات رنج می برند.

نحوه استفاده:
  • برای تسکین درد مفاصل و ماهیچه ها، کمی روغن جوز هندی را با روغن حامل مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون مخلوط کنید و چند بار در روز این مخلوط روغن را روی نواحی آسیب دیده ماساژ دهید.
  • همچنین، افزودن کمی جوز هندی در آشپزی می تواند به کاهش التهاب و درد مرتبط با آن از درون کمک کند.
  1. هضم غذا را بهبود می بخشد

جوز هندی یک داروی ضد عفونی کننده است که از چندین جهت برای دستگاه گوارش مفید است. علاوه بر تسکین حالت تهوع، استفراغ، سوء هاضمه، نفخ، گاز و اسهال، می تواند به مدیریت علائم بیماری کرون نیز کمک کند.

جوز هندی به افزایش ترشح اسید معده و روده کمک می کند و در نتیجه پردازش سریع و روان غذای مصرف شده را تضمین می کند. همچنین، جوز هندی سرشار از فیبر است که به عملکرد صحیح  روده ها کمک می کند و در نتیجه از ناراحتی رایج گوارشی ناشی از یبوست جلوگیری می کند.

نحوه استفاده:
  • هنگامی که از مشکلات گوارشی رنج می برید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که کمی جوز هندی به سوپ و خورش های خود اضافه کنید.

 

همچنین بخوانید: 10 دلیل برای افزودن آملا به زندگی روزمره

 

  1. از پوسیدگی و خرابی دندان جلوگیری می کند

جوز هندی به دلیل خواص ضد باکتریایی که دارد برای سلامت دهان و دندان شما نیز مفید است. این یک ضد عفونی کننده طبیعی دهان یا خمیر دندان در نظر گرفته می شود که دارای پتانسیل از بین بردن انواع گونه های مضر باکتری در داخل دهان است. علاوه بر این، جوز هندی حاوی اسانس فرار است که با نام اوژنول شناخته می شود، که به کاهش درد دندان کمک می کند.

قدرت ضد باکتریایی جوز هندی این توانایی را به آن می دهد تا تجمع باکتری های دهان را که مسئول بوی بد دهان هستند، از بین ببرد. جای تعجب نیست که این ماده به طور معمول در تعدادی از محصولات بهداشت دهان مانند خمیر دندان و دهان شویه ها یافت می شود.

  • به سادگی مقداری جوز هندی را رنده کرده و با کمی روغن پونه کوهی مخلوط کنید. از آن برای مسواک زدن دندان های خود چند بار در هفته استفاده کنید.
  • برای مبارزه با بوی بد دهان، چند قطره روغن جوز هندی را در ۱ لیوان آب ولرم بریزید و به عنوان دهانشویه استفاده کنید.
  1. سیستم ایمنی را تقویت می کند

جوز هندی همچنین می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. به دلیل وجود مواد معدنی و ویتامین هایی که به عملکرد آنتی اکسیدانی آن کمک می کنند، ایمنی شما را تقویت می کند.

آنتی اکسیدان ها به محافظت از بدن شما در برابر آسیب های رادیکال های آزاد کمک می کنند، که در غیر این صورت می تواند تأثیر منفی بر ایمنی شما داشته باشد و بدن شما را برای مبارزه با بیماری ها سخت کند. همچنین، جوز هندی سرشار از پتاسیم، کلسیم، آهن و منگنز است که نقش کلیدی در بهبود ایمنی بدن شما دارند.

نحوه استفاده:
  • روزانه با افزودن مقدار کمی از آن به شیر، چای یا سوپ خود می توانید از یک چاشنی پر فایده برای تقویت سیستم ایمنی بدن تان بهره کافی ببرید.
  1. به سم زدایی کمک می کند

سم زدایی به معنای دنبال کردن یک رژیم غذایی خاص یا استفاده از محصولات خاص است که ادعا می‌شود بدن را از آلودگی ها و مواد مضر پاک می کند و در نتیجه باعث بهبود وضعیت سلامت بدن می‌شود. مصرف جوز هندی می تواند به سم زدایی بدن کمک کند. سم زدایی برای بدن بسیار لازم و مفید است. بیشتر بار این کار بر دوش کبد و کلیه ها است. جوز هندی برای سم زدایی از کبد و کلیه ها بسیار مفید است و می تواند عملکرد آنها را نیز تقویت کند.

محتوای آنتی اکسیدانی بالای جوزهندی کمک می کند تا آنزیم های موجود در کبد فعال شوند و ترکیبات سمی را حذف می کند. همچنین منیزیم موجود در آن نیز برای سم زدایی سلول ها مورد نیاز است.

9 خاصیت جوز هندی برای سلامتی

9 خاصیت جوز هندی برای سلامتی

  1. یک عامل ضد باکتری است

  • پودر جوز هندی دارای خواص ضد باکتریایی قوی است و بنابراین می تواند به درمان انواع مختلفی از عفونت های باکتریایی کمک کند.
  • علاوه بر این، جوز هندی حاوی نوعی روغن به نام اسید میریستیک است که دارای اثرات مهاری بر روی چندین نوع باکتری است و در نتیجه ارزش آن را بیشتر می کند.
  • در یک مطالعه در سال 2006 که در مجله غذای دارویی منتشر شد، محققان دریافتند که تمام ترکیبات جدا شده از پودر جوز هندی دارای خواص ضد باکتریایی هستند.
  • علاوه بر این، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی جوز هندی در مجموع 32 ترکیب یافت شده در آن توسط مطالعه ای در سال 2013 که در مجله مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی منتشر شد، نسبت داده شد.
نحوه استفاده:
  • برای بهره مندی از خواص ضد باکتریایی جوز هندی، کافی است یک پیمانه پودر جوز هندی را به ۱ لیوان آب ولرم یا شیر اضافه کنید و یک بار در روز بنوشید.

نکات قابل توجه برای مصرف جوز هندی

  • جوز هندی را بیش از حد مصرف نکنید زیرا در مقادیر زیاد می تواند سمی باشد. بیش از ½ قاشق چایخوری در روز مصرف نکنید.
  • مصرف بیش از حد می تواند اثرات روانگردان ایجاد کند و منجر به مشکلاتی مانند بی قراری، توهم و مسمومیت با جوز هندی شود. همچنین می تواند عوارض جانبی مانند حالت تهوع شدید، استفراغ، اسهال، تپش قلب، سرگیجه و خشکی دهان ایجاد کند.
  • این ادویه را در ظرف دربسته و دور از رطوبت، گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری کنید تا عطر و طعم آن از بین نرود.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

جوز هندی را با خواص درمان سوءهاضمه، اسهال و باد روده، تسکین و درمان دردهای رماتیسمی، تقویت قوای جنسی، درمان عدم کنترل ادرار، ضعف عمومی، درمان اختلالات کبد و طحال و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

20
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0