10 خاصیت جادویی و شگفت انگیز شلیل برای لاغری، پوست و سلامتی
10 خاصیت جادویی و شگفت انگیز شلیل
شلیل میوه ای خوشمزه شبیه آلو و هلو است. در واقع از نظر ظاهری کاملاً شبیه هلو هستند به جز عدم تیرگی پوست که روی هلو است. علاوه بر طعم آن، مزایای سلامتی شلیل ممکن است شامل سلامت قلب و عروق و گوارش بهتر باشد. آنها حاوی آنتی اکسیدان های مبارزه کننده با بیماری هستند و مصرف شلیل غنی از مواد مغذی می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت پوست جوان کمک کند و یک میان وعده عالی برای همه است.
شلیل چیست؟
شلیل میوه ای است که مانند آلو و هلو از خانواده گلسرخیان است. شلیلهایی که در مناطق معتدل و گرمتر رشد میکنند، میوههای هستهدار یا دروپه نیز نامیده میشوند، زیرا دانههای سختی را در داخل گوشت آبدار بیرونی خود قرار میدهند.
درختان این میوه عمر کوتاهی دارند. آنها دارای برگ های بلند، براق و سبز روشن، با حاشیه های کمی دندانه دار هستند. بر اساس ارقام، گوشت لطیف میوه شلیل معطر ممکن است سایه های زرد تیره یا سفید کرمی داشته باشد و پوست بیرونی آن دارای رنگ هایی مانند صورتی، قرمز، سفید یا زرد باشد.
ارزش غذایی شلیل
شلیل میوه ای خوش طعم، غنی از مواد مغذی و کم کالری است. با تنها 44 کالری در هر 100 گرم، مجموعه ای چشمگیر از آنتی اکسیدان های قوی و ترکیبات فنلی، همراه با فیبر رژیمی را ارائه می دهد. بر اساس پایگاه داده ملی مواد مغذی USDA، ویتامین های موجود در شلیل ممکن است شامل ویتامین A، ویتامین های B مانند B1، B2، B3، B6، اسید پانتوتنیک و فولات و همچنین ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K باشد. شلیل منبع عالی پتاسیم و سایر مواد معدنی مانند فسفر، منیزیم، آهن، روی و کلسیم است، بدون اینکه حاوی کلسترول باشد.
خواص شلیل برای سلامتی
-
آنتی اکسیدانی
طبق مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی، شلیل دارای قدرت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای با مقدار خوبی از پلی فنول ها، محتوای ویتامین C و کاروتنوئیدهایی مانند بتاکاروتن و کریپتوکسانتین است که احتمالاً غلظت بیشتری در پوست میوه دارند. این آنتی اکسیدان های محافظ ممکن است فعالیت های مهار رادیکال های آزاد را اعمال کنند و به خنثی کردن اثرات مخرب مولکول های بدون اکسیژن کمک کنند.
-
کمک به هضم
وجود فیبر غذایی و ماهیت قلیایی شلیل قادر است آنها را برای حفظ سلامت دستگاه گوارش عالی کند. محتوای فیبر آب را جذب می کند، حجم مدفوع را افزایش می دهد، ممکن است حرکات روده را تنظیم کند و می تواند به پیشگیری از مشکلاتی مانند گاستریت، یبوست و زخم کمک کند.
-
خواص شلیل برای لاغری و کاهش وزن
یک مطالعه تحقیقاتی منتشر شده در مجله تحقیقات بهداشتی نشان داده است که میوه های هسته دار، مانند شلیل، حاوی ترکیبات فعال زیستی مانند آنتوسیانین، کاتچین، اسید کلروژنیک و مشتقات کورستین هستند که پتانسیل مقابله با بیماری های مرتبط با چاقی مانند دیابت و قلب را دارند.
-
کاهش خطر کم خونی
کم خونی وضعیتی است که در آن کمبود گلبول های قرمز در بدن برای حمل اکسیژن به بافت های بدن وجود دارد. آهن یک ماده معدنی ضروری برای تولید گلبول های قرمز خون است. اگرچه شلیل ها غنی از آهن نیستند، ویتامین C موجود در شلیل به افزایش جذب آهن در بدن کمک می کند. بنابراین، گنجاندن شلیل در رژیم غذایی شما یک جزء حیاتی است که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به کم خونی کمک کند.
-
پتانسیل ضد سرطانی
شلیل حاوی اسید کلروژنیک است که طبق مطالعات نشان داده شده است که دارای خواص شیمیایی پیشگیری کننده است. این خواص ممکن است از تکثیر سرطان روده بزرگ جلوگیری کند. مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی اپیدمیولوژی شواهد کیفی در مورد نقش بتاکاروتن موجود در گروه گیاهی گلسرخیان (سیب، هلو، شلیل، آلو، گلابی و توت فرنگی) در محافظت در برابر سرطان ریه را نشان می دهد. تحقیقات بیشتری برای تعیین محدوده اسید کلروژنیک در پیشگیری از سرطان مورد نیاز است، اما تحقیقات اولیه نتایج مثبتی را نشان می دهد.
همچنین بخوانید: 14 فواید شگفت انگیز آب آناناس برای سلامتی
-
بهبود بینایی
لوتئین یک ماده مغذی مهم است که سلامت چشم را تشویق می کند و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن کمک کند. شلیل حاوی لوتئین است، بنابراین گنجاندن آنها در رژیم غذایی می تواند به شما در دستیابی به مقادیر کافی کمک کند.
مطالعات مختلف تحقیقاتی نشان داده اند که لوتئین یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که به کاهش خطر آب مروارید هسته ای کمک می کند. علاوه بر این، بتاکاروتن موجود در میوه، سنتز ویتامین A را تشویق می کند، به حفظ بینایی سالم کمک می کند و از بیماری هایی مانند کوری و خشکی دهان جلوگیری می کند.
-
جلوگیری از هیپوکالمی
هیپوکالمی کمبود پتاسیم در بدن است که ممکن است سلامت عضلانی را تخریب کند و ممکن است باعث آریتمی قلبی شود. بسیاری از میوه ها حاوی پتاسیم هستند که برای عملکرد صحیح اعصاب و سلولی و عملکرد ماهیچه ها ضروری است. شلیل نیز از این قاعده مستثنی نیست! پتاسیم در میوه های هسته دار وجود دارد که می تواند به دستیابی به سطوح کافی روزانه کمک کند. پتاسیم یک ماده مغذی مهم در سنتز پروتئین ها، تعادل الکترولیت ها و پشتیبانی از فرآیندهای متابولیک است.
-
افزایش سلامت قلب
مصرف منظم میوه های هسته دار، از جمله شلیل، ممکن است در حفظ سلامت قلب و عروق مفید باشد. این به وجود آنتی اکسیدان های دوستدار قلب نسبت داده می شود. اسید کلروژنیک و آنتوسیانینهای موجود در شلیلها در برابر اکسیداسیون کلسترول بد (LDL) اثر مهاری دارند و از سخت شدن شریانها جلوگیری میکنند و گردش خون مناسب پلاکتهای انسان را تشویق میکنند.
فلاونوئیدهای موجود در شلیل ممکن است به جلوگیری از افزایش تجمع پلاکت ها و کاهش خطر ابتلا به تصلب شرایین کمک کند. البته، میوه های هسته دار به تنهایی نمی توانند سلامت قلب را تقویت کنند، اما زمانی که در رژیم غذایی غنی از پروتئین بدون چربی، حبوبات، سبزیجات میوه و غلات کامل گنجانده شوند، بهترین عملکرد را دارند.
-
تقویت ایمنی
گنجاندن داروها، مانند شلیل، ممکن است به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. آنها حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان مانند ویتامین C، روی، و سایر اجزای فنولی محافظ هستند که ممکن است توانایی بدن را برای مبارزه با عفونت های مختلف با ترویج سنتز آنتی بادی ها افزایش دهند. این اجزای دفاعی خطر و شدت انواع بیماری ها (مشهورترین آنها سرماخوردگی است) را کاهش می دهد و منجر به بهبودی سریع زخم ها و سایر بیماری ها می شود.
-
خواص شلیل برای پوست صورت
این محصول ممکن است آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مفیدی را برای پوست فراهم کند. میوه های هسته دار نیز این اثرات مفید را دارند. بتاکاروتن، پیش ساز ویتامین A، برای محافظت از پوست در برابر آسیب های ناشی از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش مفید است. ویتامین C به سنتز کلاژن کمک می کند، به بافت ها کمک می کند و جوانی پوست را حفظ می کند. علاوه بر این، تحقیقات از اثر محافظت نوری لوتئین (موجود در شلیل) در محافظت از پوست در برابر آسیب رادیکال های آزاد و اریتم ناشی از اشعه ماوراء بنفش حمایت کرده است.
اثرات جانبی
- آلرژی خفیف: کسانی که به شلیل حساسیت دارند ممکن است از خارش در دهان و گلو، تورم پلک ها، لب ها و صورت رنج ببرند. آلرژی خفیف همچنین می تواند منجر به درد معده، استفراغ، اسهال و آبریزش بینی شود.
- آنافیلاکسی: حساسیت شدید به شلیل می تواند باعث آنافیلاکسی شود که بی ثباتی سلامت قلب و عروق و مشکلات تنفسی است. در برخی موارد، این نیز می تواند کشنده باشد. اگر به هر نوع عدم تحمل مشکوک هستید، قبل از مصرف این میوه با پزشک خود مشورت کنید.
- مسمومیت با سیانید: هسته یا دانه شلیل حاوی مقادیر کمی سیانوژن است که در صورت مصرف ممکن است به سیانید متابولیزه شود. اگرچه نادر است، اما مصرف بیش از حد سهوی این چاله ها ممکن است منجر به مسمومیت با سیانید شود.
- خفگی در کودکان: در صورت عدم نظارت، چاله ها ممکن است باعث ایجاد مشکلات خفگی در کودکان کوچک شوند.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
شلتوک برنج را با خواص تقویت موی سر، جلوگیری از سفید شدن مو و ریزش آن، تقویت پیاز مو و رویش مجدد مو، افزایش توانایی مغز، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول خون و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.