9 خاصیت شگفت انگیز آلو خشک
9 خاصیت شگفت انگیز آلو خشک
آلو خشک اغلب به عنوان یک میوه نادیده گرفته می شود، اما آنها فواید شگفت انگیزی دارند و می توانند به روش های مختلفی به رژیم غذایی شما اضافه شوند.
آلو خشک چیست؟
آلوخشک ظاهری کمی چروکیده دارد، زیرا مقدار زیادی آب از آلو اصلی با تکنیک های مختلف حذف شده است. آلو در بیش از 1000 گونه وجود دارد، اما اندازه آنها معمولاً بین یک لیمو و یک هلو قرار دارد.
آلوها طعم شیرینی دارند و به شدت فیبری هستند و جویدن آنها را کمی سخت می کند، اما همین طبیعت فیبری است که به این میوه های خشک چنین مشخصات سالمی می دهد. آلو از برخی جهات برای سلامت کلی شما مفید هستند، اما مانند بسیاری از میوه های خشک، آلو نیز فواید کمی متفاوت دارد و نسبت به فرم های تازه خود مزایایی دارد. یعنی، میوههای خشک میتوانند مدت بیشتری نسبت به انواع تازه باقی بمانند و حمل و نقل آنها را آسانتر کرده و از هدر رفتن غذا اطمینان حاصل میکنند. برخی از کارشناسان می گویند که آلو بیش از 10000 سال است که مصرف می شود و آن را به یکی از قدیمی ترین – و خوشمزه ترین – سنت های بشر تبدیل کرده است.
وقتی صحبت از تغذیه به میان می آید، این میوه های خشک مملو از ویتامین های مفید، مواد معدنی، فیبر، کربوهیدرات ها و چربی هستند. فقط یک چهارم فنجان آلو بیش از 12 درصد نیاز روزانه شما به فیبر و همچنین 6 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین K را تامین می کند. این علاوه بر مقادیر خوبی از منگنز، پتاسیم، مس، روی و کلسیم، همراه با بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین، آنتی اکسیدان های مهمی است که می توانند سلامت را از طرق مختلف بهبود بخشند.
فواید آلو خشک
-
بهبود هضم
یکی از دلایل اصلی که مردم آلو می خورند، بهبود حرکات روده است. این میوه های خشک منبع خوبی از فیبر رژیمی هستند و به داشتن خواص ملین معروف هستند. آب آلو یک نوشیدنی بسیار محبوب است، به ویژه در میان نسل های قدیمی که می خواهند عملکرد گوارشی خود را بهبود بخشند، یبوست را از بین ببرند و التهاب روده را کاهش دهند.
-
کاهش فشار خون
بر اساس مطالعه ای در سال 2010 در مجله کالج پزشکی انجام شده است، کاهش قابل توجهی فشار خون با یک دوز آلو وجود داشت. روش دیگر، کاهش قابل توجهی تنها در فشار خون سیستولیک وجود دارد.
-
کم خونی
اگر دائماً احساس تنبلی یا خستگی می کنید، ممکن است وضعیتی به نام کم خونی را تجربه کنید. این زمانی اتفاق می افتد که بدن شما گلبول های قرمز کافی نداشته باشد. ممکن است گلبول های قرمز خون شما بسیار کم باشد یا ممکن است فاقد پروتئین غنی از آهن به نام هموگلوبین باشند.
انواع رایج کم خونی را می توان با خوردن غذاهای غنی از آهن، پیشگیری و درمان کرد. آلو یکی از آنهاست. گنجاندن آلو در رژیم غذایی می تواند به پیشگیری از کم خونی کمک کند تا انرژی بیشتری داشته باشید و احساس سلامتی داشته باشید.
-
ارتقاء سلامت چشم
ترکیبات موجود در آلو، یعنی لوتئین و زآگزانتین، آنتی اکسیدان های قوی هستند که می توانند از تاثیر منفی رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری کنند. در مورد این دو آنتی اکسیدان، آنها می توانند به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا و کاهش خطر استرس اکسیداتیو در چشم کمک کنند و دید شما را با بالا رفتن سن واضح و شفاف نگه می دارند.
-
پتانسیل ضد سرطان
مطالعه ای که در مجله Nutrition and Cancer منتشر شده است نشان می دهد که آلو به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک می کند. این مزیت را به وجود فیبر غذایی و پلی فنولیک ها در آنها نسبت می دهد
همچنین بخوانید: روش های مصرف آلوئه ورا برای درمان بیماری ها
-
بهبود استحکام استخوان
این میوه های خشک با طیف متنوعی از مواد معدنی و سایر مواد مغذی کلیدی که بدن برای استحکام و رشد استخوان ها به آن نیاز دارد، برای جلوگیری از پوکی استخوان و سایر مشکلات مربوط به استخوان ایده آل هستند. اگر خون شما به اندازه کافی کلسیم یا سایر مواد معدنی نداشته باشد، بدن آن را از استخوان های شما خارج می کند و در نتیجه آنها را ضعیف می کند. به همین دلیل، مصرف غذاهای غنی از مواد معدنی مانند آلو یک انتخاب عالی است.
-
تنظیم کلسترول
فیبر موجود در آلو خشک، نه تنها برای هضم غذا مفید است، بلکه برای دفع کلسترول اضافی از بدن نیز مفید است. این متعادل کردن کلسترول شانس ابتلا به تصلب شرایین و سایر مشکلات قلبی عروقی مانند حملات قلبی و سکته را کاهش می دهد.
-
سم زدایی از بدن
اگرچه آلو خشک میوهای است، اما هنوز تقریباً 30 درصد از آب تشکیل شده است و دارای خواص ادرارآوری خاصی است که میتواند به پاکسازی بدن از سموم ناخواسته قبل از تجمع و آسیب رساندن به سیستمهای مختلف کمک کند.
-
کاهش وزن
اگرچه یک چهارم فنجان آلو حاوی تقریباً 100 کالری است، یعنی حدود 5 درصد از مصرف روزانه شما، این میوه های خشک فوق العاده غنی از مواد مغذی هستند و می توانند احساس سیری را در شما حفظ کنند، به این معنی که شما بی جهت میان وعده های غذایی یا پرخوری نخواهید داشت.
اضافه کردن آلو به رژیم غذایی
این میوه های خشک به طور کلی به عنوان یک میان وعده سریع و شیرین مصرف می شوند، اما همانطور که گفته شد، بسیاری از مردم از ترکیب میوه به یک آب غلیظ نیز لذت می برند. آلو را می توان با دسرها و محصولات پخته مخلوط کرد، اما معمولاً آلو تازه برای این منظور ترجیح داده می شود.
هشدار: خوردن مقدار زیاد آلو خشک می تواند عوارض جانبی منفی از جمله اسهال و ناراحتی های دستگاه گوارش داشته باشد. آلرژی به آلو بسیار نادر است، اما اگر قبلا آلو یا آلو نخوردهاید، پس از افزودن آنها به رژیم غذایی خود، به واکنش بدن خود توجه زیادی داشته باشید.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
دانه خردل زرد را با خواص ضدسرطان، ضد میکروب، مسکن، تهوع آور، دفع کننده حشرات (تساعد بوی ناخوش برای حشرات از پوست)، ملین، تعریق زا، پیشگیری و کمک به درمان سرطان، کمک به کاهش چربی خون، کمک به درمان بیماری های مفصلی از جمله روماتیسم، پیشگیری از تصلب شرایین و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.