دستور پخت آش ترخینه ؛ غذای محلی لرستان
دستور پخت آش ترخینه؛ غذای محلی لرستان
ترخینه غذایی رقیق و آبکی است که از دوغ یا شیر تخمیر شده بدست میآید. از این نوع آش در شهرهایی چون لرستان، کردستان، ایلام، کرمانشاه و همدان بسیار استفاده میکنند. اصل این غذا به استان لرستان بر میگردد. ترخینه از خیس کردن بلغور گندم یا جو داخل دوغ ترش به مدت ده روز بدست می آید. روش دیگر تهیه ترخینه به این صورت است که بلغور را چند ساعتی داخل دوغ روی حرارت میپزند. بعد از مدتی از پخت به حالت خمیری در خواهد آمد. خمیر را پس از سرد شدن بصورت گلوله کرده و زیر نور آفتاب خشک می کنند.
دستور پخت آش ترخینه؛ غذای محلی لرستان
ترخینه را میتوان جزء یکی از غذاهای نیمه آماده معرفی کرد. بیشتر در استان لرستان و مناطق دیگر جزء غذاهای پر مصرف بشمار میآید. از آنتی بیوتیک طبیعی بالایی برخوردار است و برای رفع سرماخوردگی بسیار مشهور است. این غذا جز خوراک های محلی استان لرستان است. این نوع آش از محبوبیت خاصی برخوردار است و جزء غذاهای محلی ای است که اکثر گردشگران دوست دارند آن را امتحان کنند. این آش در زمستان بیشتر مورد مصرف است و همچنین دارای ویتامین و خاصیت بالایی ست.
مواد لازم برای تهیه آش ترخینه
- لوبیا چیتی 200 گرم
- نخود 200 گرم
- عدس 200 گرم
- ترخینه دوغ 3 عدد
- سبزی آش 500 گرم
- نمک، فلفل و زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
- نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ به مقدار دلخواه
همچنین بخوانید: دستور پخت آسان شیرینی های استان سیستان و بلوچستان
استان مرکزی را هم لطفا اضافه کنید