6 غذای محلی ترکمن صحرا به همراه دستور پخت آسان
6 غذای محلی ترکمن صحرا به همراه دستور پخت آسان
ترکمن صحرا خطهای با ظرفیتهای بسیار بالای طبیعی است. از کوه و جنگل تا مرتع و بیابان و حتی سواحل جلگهای، همه را در بر میگیرد. مردمان خونگرم ترکمن، فرهنگ اصیلی دارند. در سفر به ترکمن صحرا همان اندازه که از دیدنیهای تاریخی و طبیعی این جلگه حاصلخیز لذت میبرید، از آشنایی با مردم این سرزمین و آداب و رسوم، محصولات و غذاهای خوش عطر و مزه آنها نیز بهره خواهید برد.
در این مقاله ما شما را با دستور پخت برخی از غذاهای سنتی این شهر که از آداب و فرهنگ سنتی مردم ترکمن صحرا سرچشمه گرفته است آشنا می کنیم.
ترکمن ها از تنوع غذایی بسیار زیادی برخوردار هستند برخی از آنها عبارت است از:
- چکدرمه
- باسترمه
- خورشت ساک
- بوروک
- پیشمه
- بولامه
چکدرمه
چکدرمه مشهورترین غذای محلی استان گلستان است، این خوراک غذای مخصوص بندر ترکمن و آققلا به شمار میرود. چکدرمه غذایی بسیار لذیذ است که با موادی ساده در قابلمه ای مخصوص به اسم قازان پخته میشود.
مواد لازم برای تهیه چکدرمه با گوشت گوسفندی
- برنج: 700 گرم
- گوشت خرد شده :500 گرم
- رب گوجه فرنگی : 2تا 3 قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده : یک عدد متوسط
- آب : حدود یک لیتر
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی : به میزان لازم
- روغن : به میزان نیاز
بسیار عالی
جزاکم الله خیرا کثیرا فی الدارین. راضی بودم.
جزاکم الله خیرا کثیرا فی الدارین. راضی بودم.