علایم و درمان بیماری کبد چرب قسمت1
علایم و درمان بیماری کبد چرب را بیشتر بشناسیم (قسمت اول)
این مقاله بر سه قسمت تقسیم شده است و شما می توانید در پایین این صفحه لینک مربوط به قسمت بعدی را ملاحظه نمایید.
تا قبل از سال های 1970 میلادی با کبد چرب به صورت مواد نادر و غیر اپیدمیک برخورد می شد و همه گیری آن مورد توجه چندانی قرار نمی گرفت، با افزایش مصرف فست فود و غذاهای آماده و در بسته بندی ها و همچنین بی تحرکی این بیماری جنبه همه گیر پیدا نمود تا حدی که کشوری مانند استرالیا اعلام می کند که 35 درصد از جمعیت آن کشور از بیماری کبد چرب رنج می برند و دولت استرالیا در پی درمان کبد چرب هست. کبد مهمترین ارگان و یا عضو در بدن است که سلامت و طول عمر بدن را در صورت مواظبت از آن می توان تا حد قابل ملاحظه تضمین کرد.
فرهنگ های اصیل ایرانی، چینی، هندی، مصریان باستان و سرخپوستان آمریکای جنوبی اهمیت خاصی برای کبد قایل بودند و عملکرد آن را مورد توجه قرار داده اند، یک کبد چرب دیگر سالم محسوب نمی شود افزایش و تجمع چربی حالت خفقان و اضمحلال به آن می دهد، سلول های کبد دچار فشار شده و حفره های کبد (در جگر گوسفند و گاو قابل ملاحظه است) که جنبه فیلتر خون را دارند به وسیله چربی ها پر شده و کبد قدرت عملکرد طبیعی خود را از دست می دهد و سلامتی ما به خطر می افتد.
یک کبد سالم یک سیستم مکانیکی شیمیایی برنامه نویسی شده است که خون را فیلتر کرده و بعد از تمیز کردن و دریافت سموم، خون را به سیستم بر می گرداند، همکاری کبد و کلیه سبب برگشت خون پاکیزه به سیستم و رضایت خاطر سلول های بدن، غدد و مغز می گردد، اگر فیلترهای کبدی مورد تهاجم چربی های ناخواسته و مسموم قرار گیرند و بلوکه شوند، خون قادر به حرکت در مسیرهای طبیعی خود در کبد نخواهد شد و به سختی از حفره ها و سوراخ ها حرکت می کند که نتیجه آن میزان قابل ملاحظه از سموم و چربی ها را همراه خود به سیستم بر می گرداند و این برگشت سبب و علت بیماری ها و خسارت به سایر اعضای بدن می گردد، سیستم های دفاعی بدن ما نیز از این ناهنجاری ها متاثر می گردد و قدرت دفاع خود را از دست می دهد، کبد به طور متوسط روزانه 400 لیتر خون را تصفیه می کند، عملکرد فیلترهای کبدی عبارت است از خارج کردن، سلول های مرده و یا ناسالم، سلول های سرطانی، مواد شیمیایی و سمی شامل رنگ های شیمیایی و مواد نگاهدارنده غذایی، سموم دریافت شده توسط ریه و مواد غیر مفید و ناشناخته شده و غیر مفید برای بدن و باکتری ها، میکرو ارگانیسیم ها، ویروس های موجود در سیستم بدن اگر این مواد به علت کبد چرب از سیستم خارج نشوند فشار قابل ملاحظه به سیستم دفاعی بدن وارد می شود که این می تواند سبب انواع بیماری و حتی پیری زودرس گردد.
همچنین بخوانید: رژیم غذایی برای مبارزه با کبد چرب
مجله مدیکال ابروز در سال 2004 میلادی اعلام می کند که دنیای غرب دچار اپیدمی کبد چرب است و با تغییرات در مدل های زندگی و تغییرات در تغذیه این بیماری با شدت و حدت زیادی در حال افزایش است، کبد چرب در بیماران با استفاده از انواع اسکن ها بیشتر قابل تشخیص شده است و اخیرا متخصصین توجه خاصی به این بیماری می کنند و حتی کلنیک هایی با نام کبد چرب در حال شکل گرفتن است، این بیماری های مهم و اپیدمیک می تواند کودکان و جوانان را نیز متاثر نموده و سبب چاقی و فربه ی در این گروه سنی گردند، این بیماری کیفیت و کمیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد و چنانچه با آن مقابله نشود خسارات جبران ناپذیری به سلامت انسان وارد می نماید، که حد نهایی نارسایی کبد (سیروز کبدی) و تقاضا برای پیوند کبد است.
با افزایش چربی در کبد، سلامت کبد و عملکرد آن متاثر شده و به مرور سلول های زیادی از کبد دچار خسارت می شوند، تشابه حمله چربی به کبد با حمله سلول های سرطانی، در مراکز عملی مورد بحث و بررسی است، کبدهای چرب معمولا دچار تورم شده و از حد نرمال بزرگتر و رنگ آن در اثر انباشته شدن تری گلیسرید زرد می شود، جوامعی که مصرف بالای کربوهیدرات ساده دارند و از غذاهای آماده بیشتر استفاده می کنند درصد ابتلا به کبد چرب در آن ها بیشتر است، فست فود به معنای غذای سریع است هر چه سرعت تهیه غذا و آماده شدنش سریعتر باشد سرعت متابولیسم را کاهش می دهد و عملکرد آن کندتر می شود، به عبارت دیگر با مصرف غذای آماده عملکرد بدن ما کندتر و کندتر می شود و نتیجتا کبد ما از تهیه آنزیم ها و هورمون ها عاجز است.
عوامل بوجود آورنده کبد چرب را بشناسیم!
رژیم غذایی ناصحیح شامل: مصرف غذاهایی با چربی های ناسالم، رژیم غذایی که در آن میوه جات و سبزیجات کم و یا مصرف نمی شوند، عدم مصرف آنتی اکسیدان موجود در میوه و سبزیجات، مصرف ویتامین ث موجود در غذاهای حاوی این ویتامین و سلینوم، مصرف مداوم کربوهیدرات های ساده مانند نان سفید، برنج سفید، سیب زمینی و نوشابه ها مخصوصا دایتی و رژیمی، رژیم هایی که در آن پروتئین با کیفیت بالا کم مصرف شود، دانشمندان متفق القول معتقدند که یکی از مهم ترین عوامل ابتدا به کبد چرب مصرف بالای شیرینی ها و کربوهیدرات های ساده هستند و نه رژیم غذایی با کلسترول بالا، مصرف بالای کربوهیدرات سبب می شود که بدن انسان نسبت به هورمون انسولین مقاوم شود، هورمون انسولین متعادل کننده متابولیسم کربوهیدرات و چربی در بدن است، زمانی که میزان هورمون انسولین زیاد می شود، سطح بالای این هورمون به کبد دستور می دهد که چربی ها را در کبد و سایر قسمت های بدن انبار کند.
ادامه دارد قسمت دوم
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
ریشه کبر را با خواص درمان بیماری های سیستم عصبی (صرع، ام اس، سکته مغزی)، ضد بلغم، تسکین و درمان دردهای مفصلی و سیاتیک و نقرس، قاعده آور، تقویت کننده نیروی جنسی، درمان کبد چرب، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.