8 خواص باورنکردنی دانه نیلوفر آبی
8 خواص باورنکردنی دانه نیلوفر آبی
دانه نیلوفر آبی که مدتها در طب سنتی و آشپزی چینی استفاده میشود، فواید بالقوه زیادی برای سلامتی دارد. آنها معمولا به صورت خشک و پوسته شده فروخته می شوند.
دانه نیلوفر آبی چیست؟
دانه نیلوفر آبی که به آن آجیل نیلوفر آبی یا پسته دریایی نیز می گویند، پس از تشکیل کامل دانه ها، یا زمانی که سر هنوز سبز است یا زمانی که شروع به رسیدن می کند، از سر گل برداشت می شود. در حالی که معمولاً در چین و ژاپن در دسترس هستند، در سایر نقاط جهان به سختی می توان آنها را خارج از بازارهای تخصصی آسیایی پیدا کرد.
ارزش غذایی دانه نیلوفر آبی
بر اساس پایگاه داده ملی مواد مغذی USDA، دانههای نیلوفر از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند، زیرا حاوی مقدار مناسبی پروتئین و فیبر و همچنین بسیاری از ریز مغذیها مانند منیزیم، پتاسیم، روی، فسفر و آهن هستند.
تهیه و استفاده از دانه نیلوفر آبی
روش های مختلفی برای تهیه دانه های نیلوفر آبی وجود دارد.
- دانه های خشک نیلوفر آبی قبل از استفاده باید به مدت 8 ساعت یا یک شب خیس شوند، در حالی که نوع تازه آن پس از جدا شدن از سر دانه و جدا شدن جوانه و غشای آن آماده مصرف یا طبخ است.
- در آشپزی چینی، دانه های نیلوفر آبی را گاهی به صورت خام می خورند، یا در سوپ های مختلف پخته می شوند و همچنین در فرنی برنج، کنجی قرار می دهند.
- خمیر دانه نیلوفر آبی یک رویه دسر محبوب در چین و ژاپن است که از آن به عنوان نوعی فراستینگ روی کیک استفاده می شود.
- ماخانا، نوع هندی، اغلب به صورت پف کرده، به عنوان میان وعده ای شبیه ذرت بو داده فروخته می شود، یا می توان آن را به خورش ها و کاری اضافه کرد.