8 درمان خانگی برای ترش کردن معده و نکات پیشگیری

1757 بازدید
28 مرداد 02
ریحون
,
بروزرسانی شده در تاریخ 28 مرداد 1402

8 درمان خانگی برای ترش کردن معده و نکات پیشگیری

ترش کردن معده یک شکایت شایع گوارشی است که معمولاً می‌توان آن را در خانه با برخی درمان‌های ساده و اقدامات مراقبتی از خود درمان کرد. ترش کردن معده زمانی که اسید معده در معده تجمع می‌یابد، اتفاق می‌افتد که می‌تواند به دلایل مختلفی مانند سوء هاضمه باشد. اسید اضافی پوشش داخلی معده را تحریک می کند و ممکن است به مری برگردد و باعث رفلاکس اسید و سوزش سر دل شود.

این وضعیت با چندین علامت ناراحت کننده دیگر مانند نفخ، حالت تهوع، استفراغ، بی حالی و آروغ همراه است.

اولین کاری که باید انجام دهید این است که وعده های غذایی کوچکتر بخورید و از کافئین، الکل، غلات کامل، گندم، غذاهای تند، غذاهای سرخ شده و سایر مواد سرشار از فیبر نامحلول خودداری کنید.

نکته دوم کاهش خطر ترش شدن معده یا مدیریت این بیماری است و یکی از راه ها استفاده از داروهای طبیعی است.

درمان سریع ترش كردن معده در طب سنتي

در اینجا چند درمان وجود دارد که می تواند به کاهش ناراحتی گوارشی مرتبط با ترش کردن معده کمک کند.

  1. مقدار زیادی آب بنوشید

افزایش مصرف آب به دفع اسید اضافی از دستگاه گوارش و تسکین گوارش کمک می کند.

علاوه بر این، ترش کردن معده ممکن است باعث استفراغ و اسهال شود که باعث از دست رفتن قابل توجه مایعات از بدن می شود. این می تواند منجر به عدم تعادل الکترولیت و کم آبی بدن شود، که بیشتر سوء هاضمه را بدتر می کند و روند بهبودی شما را مختل می کند.

در چنین مواردی، مصرف بیش از 8 لیوان آب در روز برای آبرسانی مجدد به بدن اهمیت بیشتری دارد.

اسید معده بیش از حد، ممکن است باعث احساس سوزش در معده شود. برای کاهش این ناراحتی، مقدار کافی آب بنوشید تا اسید را از سیستم گوارشی خود خارج کرده و اثر تسکین دهنده ای داشته باشد.

  1. یک کمپرس گرم اعمال کنید

قرار دادن یک بطری آب گرم یا پد گرم کننده روی ناحیه شکم می تواند تسکین فوری اما موقتی از درد و گرفتگی معده باشد. استفاده از گرمای ملایم به شل شدن عضلات زیرین و تحریک گردش خون در ناحیه کمک می کند و در نتیجه ناراحتی گوارشی را تسکین می دهد.

از آنجایی که این اثر درمانی فقط برای مدت کوتاهی دوام می‌آورد، باید کمپرس گرم را چندین بار در صورت نیاز و در صورت نیاز دوباره اعمال کنید.

استفاده از کیسه آب گرم ممکن است درد معده را تسکین دهد و گرمای معده شما را از گرفتگی یا درد دور کند.

8 درمان خانگی برای ترش کردن معده و نکات پیشگیری

8 درمان خانگی برای ترش کردن معده و نکات پیشگیری

  1. چای زنجبیل بنوشید

زنجبیل دارای فعالیت ضد التهابی قابل توجهی است که ممکن است به کاهش علائم رفلاکس اسید کمک کند، اما تنها زمانی که در مقادیر محدود مصرف شود. می تواند به تسکین سوزش مخاط معده شما که ناشی از اسیدیته زیاد است کمک کند. نوشیدن یک فنجان چای زنجبیل به کاهش ناراحتی معده کمک می کند.

  1. چای بابونه بنوشید

بابونه سرشار از آنتی اکسیدان است که به کاهش علائم ناراحتی معده مانند حالت تهوع و استفراغ کمک می کند. حاوی بیزابولول است که دارای خواص ضد التهابی است و می تواند عضلات صاف دستگاه گوارش را شل کند.

چای بابونه معمولاً برای تسکین گرفتگی شکم، نفخ، سوء هاضمه، حالت تهوع، اسهال و سایر مشکلات گوارشی استفاده می شود.

 

همچنین بخوانید: 10 درمان خانگی برای سوء هاضمه

 

  1. محلول جوش شیرین مصرف کنید

بی کربنات سدیم که معمولاً به عنوان جوش شیرین شناخته می شود، به طور گسترده ای به عنوان یک آنتی اسید استفاده می شود. می تواند اسید اضافی معده را خنثی کند و سوزش سر دل، رفلاکس اسید، سوء هاضمه و سایر علائم مرتبط با ترش کردن معده را کاهش دهد.

یک گزارش موردی نشان داد که جوش شیرین می‌تواند اسیدیته معده را برطرف کند، اما اگر به طور منظم در دوزهای بالاتر مصرف شود، می‌تواند برای سلامت قلب مشکل‌ساز باشد.

  1. آب آلوئه ورا بنوشید

ترش کردن معده با اسید معده بیش از حد مشخص می شود که باعث سوختگی و آسیب به پوشش داخلی دستگاه گوارش می شود.

آلوئه ورا سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که می تواند به تسکین و التیام بافت تحریک شده کمک کند. علاوه بر این، حتی ممکن است تولید اسید معده را کاهش دهد تا علائم شما را کاهش دهد.

  1. از یک رژیم غذایی ملایم استفاده کنید

یک رژیم غذایی ملایم شامل غذاهای غیر تند، کم فیبر، کم چرب و کم پخته است که به راحتی هضم می شوند. هدف از این رژیم استراحت دادن به دستگاه گوارش و کاهش اسیدیته است.

غذاهایی که باید مصرف کنید:

  • لبنیات کم چرب
  • سوپ
  • چای
  • برنج

غذاهایی که باید اجتناب کرد:

  • محصولات سرخ شده یا چرب مانند غذاهای ناسالم
  • غذاهای ادویه دار
  • دانه ها و آجیل
  • گوشت بدون چربی مانند گوشت گاو، ماهی سرخ شده و مرغ با پوست
  • سبزیجات تولید کننده گاز مانند کلم، گل کلم، پیاز و فلفل
  • قهوه
  • نوشیدنی های انرژی زا
  • لبنیات چرب مانند شیر کامل، بستنی و خامه فرم گرفته
  • میوه های اسیدی مانند انگور، پرتقال، توت و لیموترش
  • محصولات سبوس دار
  • ترشی، سس
8 درمان خانگی برای ترش کردن معده و نکات پیشگیری

8 درمان خانگی برای ترش کردن معده و نکات پیشگیری

  1. موز مصرف کنید

موز می تواند تولید مخاط را از مخاط معده تحریک کند. این مخاط به عنوان یک مانع در برابر اسید معده بیش از حد جمع شده در معده شما عمل می کند و در نتیجه به کاهش ناراحتی گوارشی شما کمک می کند. اسید معده را خنثی می کند و در نتیجه یک اثر تسکین دهنده ایجاد می کند.

کلام آخر

مشکل ترش کردن معده به دلیل وابستگی فزاینده به غذاهای ناسالم و فرآوری شده و کمبود فعالیت بدنی بسیار شایع شده است.

خبر خوب این است که می توان به راحتی با اتخاذ چند تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی مطلوب از آن جلوگیری کرد. به طور منظم ورزش کنید، مصرف مایعات مناسب را حفظ کنید و یک رژیم غذایی سالم و متعادل مصرف کنید.

همچنین، برای افراد عادی است که گاهی اوقات از سوء هاضمه و اسیدیته رنج می برند که می توان با درمان های خانگی ساده آن را برطرف کرد. با این حال، اگر این عارضه به یک اتفاق مکرر تبدیل شد و با وجود درمان خانگی توصیه شده ادامه پیدا کرد، برای معاینه مناسب با پزشک مشورت کنید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

بابونه گاوی را با خواص درمان میگرن، درمان آرتریت روماتوئید، درمان سرطان، مسکن طبیعی، رفع اضطراب و افسردگی، درمان آکنه و جوش صورت، پیشگیری از آسم و …، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

2
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

  1. داریوش. قربانی
    6 شهریور 1403

    درود سلام ممنون هیچ کدام از درمان خانگی شما جواب نداد. ممنون شیراز قربانی

    • عطارک
      7 شهریور 1403

      عرض ادب و احترام

      سپاس فراوان برای به اشتراک گذاشتن تجربه تون ،‌ احتمالا مشکل پیچیده تری داشته باشید! به پزشک یا درمانگر طب سنتی مراجعه کردید؟

0