گیاه کلهو چیست و چه خواصی دارد؟
کلهو را بشناسیم !
در مناطق مختلف ایران خردمندی گفته می شود و در شمال ایران در نواحی مختلف جنگل ها با نام های محلی متفاوتی شناخته می شود از جمله در آستارا و طوالش آمبرو، در گیلان آربا و اربه، در رامسر خرما، در مازندران و میان در خرمندی و خروندی، در رامیان انجیر خرما، در گرگان اندی خرما، اینده خرما و آندو خرما، در نواحی نور و کجور و آمل درختان نر آن را کلهو و کهلو و درخت های ماده آن را خرمنی – خرمنی می نامند. در این مطلب شما را با گیاه کلهو آشنا می کنم و خواص و مضرات و موارد استفاده آن را می شناسیم، پس برای آشنا شدن با این گیاه ادامه مطلب را از دست ندهید.
مشخصات کلهو را بدانیم !
گیاه کلهو چیست و چه خواصی دارد؟
درختی است از نظر ارتفاع متوسط، برگ های آن بیضی کشیده نوک تیز در ابعاد 7 – 3 در 5 – 18 سانتیمتر، روی برگ سبز تیره و پشت آن سبز روشن است. گل های آن کوچک و میوه آن به درشتی فندق، گوشتی و نرم و در پاییز پس از رسیدن به رنگ قهوه ای گرد آلود در می آید که در آن 2-3 دانه صاف و درشت وجود دارد. چوب این درخت خیلی سخت و برای تهیه ماسوره نساجی به کار می رود از میوه آن در محل دوشاب درست می کنند. کلهو بومی جنگل های آسیای معتدله و چین است. در جنگل های شمال ایران از قسمت جلگه ساحلی تا 1000 متر ارتفاع از سطح دریا از آستارا تا گرگان انتشار دارد. تکثیر آن از طریق کشت بذر آن میباشد.
ترکیبات شیمیایی کلهو چه هستند ؟!
از نظر ترکیبات شیمیایی در میوه خرمندی تانیک اسید و قند انورت و مالیک اسید یافت می شود. به علاوه در خرمندی در حدود 0/15 درصد موارد فلانوئید و میریسیترین وجود دارد. (قند انورت مخلوطی از قند های گلوکز و فروکتوز است که به طور طبیعی در بعضی گیاهان تولید و تشکیل می شود.) طبق بررسی دیگری نشان داده شده که در خرمندی و در عصاره میوه آن مواد تانن، اسید های آلی و ماده فعالی برای تقویت نیروی جنسی وجود دارد و همچنین قند انورتین و ماده امولسین در آن وجود دارد.
همچنین بخوانید: شمشاد رسمی و خواصش را بشناسیم