سبد خرید 0

سبد خرید شما خالی است.

گیاه توله چیست؟

24723 بازدید
22 اردیبهشت 98
بهاره
,,
بروزرسانی شده در تاریخ 6 اسفند 1401

با گیاه توله (پنیرک گل ریز) و خواص درمانی آن آشنا شوید

گیاه توله یا پنیرک گل ریز (Malva parviflora) نام گیاهی علفی از خانواده پنیرکیان (Malvaceae) و سرده پنیرک (Malva sylvestris ) است. این گیاه در مناطق جنوبی ایران از جمله خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، کرمانشاه، فارس، شوشتر و اندیمشک به صورت علفی خودرو در مزارع پنبه، چغندر قند و سبزی و صیفی می روید و به عنوان سبزی در غذاها مصرف می شود. اگرچه گیاه توله با پنیرک های معمولی به لحاظ ظاهری متفاوت هستند، اما از لحاظ دارویی، خواص یکسانی دارند. در ادامه با گیاه توله و خواص درمانی آن آشنا شوید.

 

گیاه توله چیست؟

گیاه توله چیست؟

 

مشخصات ظاهری گیاه توله (پنیرک گل ریز)

گیاه توله، گیاهی زمستانی، علفی، یک یا دو ساله است که به صورت خودرو در در زمین های زراعی، بایر و حتی آبروها می روید. برگ های این گیاه بزرگ دمبرگ دار، ساده تا قلبی شکل و دارای حاشیه دندانه ای است و به طور متناوب بر روی ساقه های استوانه ای قرار گرفته اند. گل های آن کوچک تر از نوع پنیرک معمولی است. و رنگ آن معمولا سفید تا صورتی و در نمونه خشک شده آن کمی متمایل به بنفش است.

اندام مصرفی و موارد استفاده از گیاه توله (پنیرک گل ریز)

اندام مصرفی گیاه توله شامل گل، برگ، ساقه و ریشه آن می باشد. بهترین زمان جمع آوری برگ های آن بهار و گل های آن اوایل تابستان است. این گیاه در مناطق جنوبی و جنوب غربی ایران به صورت خام و یا پخته مصرف می شود. اگرچه در ایران گل پنیرک به عنوان یک داروی گیاهی شناخته شده است، اما گل و برگ این گیاه خواص مشابهی دارند، با این تفاوت که اثرات گل آن بیشتر و کامل تر است. از نظر طب سنتی، گیاه توله معتدل و طبع آن تا حدودی سرد و تر است. این گیاه به صورت خام (سبزی) یا پخته (بورانی توله) استفاده می کنند.

نمایش بیشتر »

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

10
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

  1. بهداروند
    3 آذر 1403

    ما خوزستانیا از توله به عنوان یک وعده غذایی استفاده میکنیم…البته بعداز پختن و سرخ کردن داخل پیاز و اضافه کردن سیر ونارنج ..

    • عطارک
      3 آذر 1403

      عرض ادب و احترام،

      از ثبت نظر محترم شما سپاسگزاریم.

      شاد و تندرست باشید.

  2. حسین
    9 اردیبهشت 1402

    عالی برای اگزمای پوست

  3. ناشناس
    28 بهمن 1401

    سلام
    آیا جوشانده برگ سبزتوله خوبه یاباید بصورت دمنوش استفاده بشه؟؟

  4. مرتضی
    23 بهمن 1401

    معده ام اسیدیه ورفلاکس دارم ورودهام هم تبل شدن توله روپیشنهاد کردن با تمرهند استفاده کردم واقعا خوب شدم
    طرز درست کردن سوپ توله رو بگم
    اول توله هارو خرد می کنید وداخل قابلمه با آب می پزید بعد یک لیوان برنج شکسته روش میریزید وبعد یک استکان آب تمر هند ویک لیمو عمانی ورب گوجه وپیاز پخته شده رو هم اضافه می کنید نزدیک به یک ساعت روی شعله کم بزارید تاخوب بپزه بخورید نوشجانتون واقعا معرکست

    • عطارک
      24 بهمن 1401

      درود بر شما
      از ثبت تجربه و نظرتان سپاسگزاریم

      شاد و پیروز باشید

      • آرش
        22 فروردین 1404

        ما طرفای مرودشت رامجرد،نوسنجان تمام بدنمون عفونت گرفته بود با دم کرده توله که داخل زمین های کشاورزی محلمون سبز میشه رفع شده و حتی شنیدیم سرطان هم خوب کرده!!!!!!

  5. حمیده
    26 دی 1401

    بسیار مفید و عالی

    • لعیا
      19 خرداد 1404

      سالم و عرض ادب
      متشکرم بابت به اشتراک گذاری این مقاله ی بسیار عالی و مفید البته من هیچگونه شناختی در مورد این گیاه نداشتم و برای اولین باره که میشنوم
      چه گیاه پر فایده و نابی
      سپاس از پروردگار مهربان و توانایی که این همه نعمت به ما ارزانی داشتند
      امیدوارم منم بتونم این گیاه رو فراهم کنم و از فوایدش بهرهمند بشم
      باز هم تشکر میکنم از شما عزیزان
      موفق و پایدار باشید

  6. بختیاری
    19 دی 1401

    ما خوزستانیا توله رو خرد میکنیم با قارا و سیر و… سرخ میکنیم .خیلی هم خوش مزه است ????
    دمنوش چنه????

سلامتیت رو بساز

امروزه استفاده از داروهای گیاهی بخش قابل توجهی از بازار درمان را در همه جهان بخودش اختصاص داده است. و این روند به سرعت در حال پیشرفت است.

 ساعت کاری: روزهای غیر تعطیل، شنبه تا پنجشنبه 7 تا 17

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به عطارک بوده و کپی برداری از آن به هر نحو غیرمجاز است و پیگرد قانونی دارد.
طراحی سایت : Rizax