نکاتی در مورد انواع زیره ها که بد نیست با آن ها آشنا شویم
نکاتی در مورد انواع زیره ها !
زیره یکی از گنجینههای طبیعی از تیره جعفری است که با دانههای کوچک و معطرش، جادوی خاصی به غذاها میبخشد. این گیاه که به اشکال مختلفی مانند زیره سبز، زیره سیاه و زیره سفید یافت میشود، در نواحی خاصی مانند کرمان ایران رشد میکند و به زیره کرمان معروف است.
دانههای زیره نه تنها طعم و عطری بینظیر به غذاها میدهند، بلکه سرشار از خواص دارویی و ارزشهای غذایی هستند. از بهبود هضم و کاهش نفخ گرفته تا تقویت سیستم ایمنی بدن، زیرهها به عنوان یکی از ادویههای ارزشمند در هر آشپزخانهای شناخته میشوند. در ادامه، به تفصیل درباره خواص، ارزش غذایی و فوائد بیشمار این گیاه شگفتانگیز خواهیم پرداخت.
معرفی گیاه زیره: گنجینهای کوچک با طبع گرم
زیره گیاهی کوچک و علفی است که ارتفاع آن بین 15 تا 50 سانتیمتر میباشد. این گیاه دارای ریشهای دراز و باریک به رنگ سفید و ساقهای راست و منشعب به تقسیمات دوتایی است. برگهای آن متناوب، شفاف، بیکرک و منقسم به بریدگیهای بسیار نازک و ظریف ولی دراز و نخی شکل هستند. زیره دارای گلهای کوچک سفید یا صورتی رنگ است که به صورت چتر مرکب مجتمع میشوند.
میوه زیره بیضوی کشیده و باریک در دو انتها است، به طول 6 میلیمتر و قطر 1.5 میلیمتر که بسیار معطر و پوشیده از تارهای خشن میباشد. برخی واریتههای این گیاه میوههای عاری از تار دارند و رنگ میوهها میتواند بر حسب واریتههای مختلف از زرد تیره یا خرمائی متمایل به سبز و یا خاکستری متغیر باشد. زیره سیاه یکی از اعضای خانواده چتریان است و در برخی نواحی ایران به صورت خودرو یافت میشود.
معرفی انواع زیره ها :
زیره سبز
زیره سبز که به نامهای زیره کرمانی یا زیره سبزی نیز شناخته میشود، دارای دانههای کوچک و سبز رنگی است. این نوع زیره از نظر طعم ملایمتر و عطر کمتری نسبت به زیره سیاه دارد و بیشتر در غذاهای خاورمیانهای و هندی استفاده میشود. زیره سبز علاوه بر طعمدهی به غذاها، خواص گوارشی دارد و به هضم غذا کمک میکند. همچنین از آن در تهیه نانها، شیرینیها و برخی نوشیدنیها نیز استفاده میشود.