topNotif

نکاتی در مورد انواع زیره ها که بد نیست با آن ها آشنا شویم

2729 بازدید
24 شهریور 96
عطارک
,
بروزرسانی شده در تاریخ 23 آذر 1400

نکاتی در مورد انواع زیره ها !

زیره گیاهی است از تیره جعفری که اغلب به عنوان چاشنی غذاها استفاده می شود ، که دارای انواع مختلفی همچون سبز، سیاه و… است، که در کرمان فراوان است و بنام زیره کرمان موسوم است اندام مورد استفاده بیشتر دانه گیاه است. در ادامه مقاله ای من باب خواص، ارزش غذایی و فوائد زیره ها ارائه شده است.

گیاهی کوچک با طبع گرم، علفی به ارتفاع 15 تا 50 سانتی متر و دارای ریشه دراز باریک به رنگ سفید و ساقه ای راست و منشعب به تقسیمات دوتایی است. برگ های آن متناوب ، شفاف ، بی کرک ، منقسم به بریدگی های بسیار نازک و ظریف ولی دراز و نخی شکل است. گل هایی کوچک ، سفید یا صورتی رنگ و مجتمع به صورت چتر مرکب دارد. میوه آن بیضوی کشیده ، باریک در دو انتها ، بسیار معطر ، به طول 6 میلی متر ، به قطر 5/1 میلی متر و پوشیده از تارهای خشن است. بعضی از واریته های این گیاه میوه های عاری از تار دارند . رنگ میوه بر حسب واریته های مختلف گیاه ممکن است زرد تیره یا خرمائی میل به سبز و یا خاکستری باشد. زیره سیاه یکی از اعضای خانواده چتریان می باشد و در برخی نواحی ایران به صورت خودرو وجود دارد.

قسمت مورد استفاده زیره :

تخم (میوه خشک شده) به عنوان چاشنی، برگ و ریشه آن  نیز مصرف طبی دارد.

مواد اصلی و موثر در زیره :

مواد معطر، چربی (خصوصا پالمتیک و پتروزلیک اسید)، مواد پروتئیک.

اجزا و ارزش غذایی در زیره :

زیره سبز سرشار از آهن و منگنز است. زیره سیاه نیز سرشار از کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین آ است.

مقدار (در 100 گرم)

مواد ومحتویات

376 کیلو کالری

انرژی (کالری )

27/22گرم

چربی تام

8/17گرم

پروتئین

24/44گرم

کربوهیدرات

5/10 گرم

فیبر غذایی

25/2گرم

قند

168 میلی گرم

سدیم

1788میلی گرم

پتاسیم

931 میلی گرم

کلسیم

3/66 میلی گرم

آهن

867/0میلی گرم

مس

8/4 میلی گرم

روی

366میلی گرم

منیزیم

33/3 میلی گرم

منگنز

3/3 میلی گرم

ویتامین E

1270 واحد

ویتامین A

اثرات و خواص طبی زیره:

ضدمیکروب، ضد اسپاسم ، ضد نفخ ، محرک جنسی ، شیر افزا ، خواص استروژنی ، خلط آور ، مدر ، درمان اسهال مزمن ، سقط ، سنگ کلیه و مثانه ، سرماخوردگی ، بی خوابی ، تب و درمان نیش عقرب.

فوائد و موارد مصرف زیره :

کمک به درمان نفخ شکم، سوهاضمه خفیف و اسهال، تحریک اشتها و میل جنسی، تسکین سرفه های خشک، باز کردن قاعدگی.

 

همچنین بخوانید:  فواید زیره سیاه و خواص درمانی آن

 

فراموش نکنیم :

  • مصرف زیره در دوران حاملگی بیش از مقدار مصرف به عنوان ادویه و چاشنی توصیه نمی شود.
  • بدلیل طعم بهتر ، امروز بیشتر از زیره سیاه به جای زیره سبز استفاده می شود.
  • بر طرف کننده نفخ دستگاه گوارش بوده و اخلاط چسبیده به دیوار معده را کنده و دفع می کند.
  • در معالجه بچه هاییکه تمایل به خوردن گچ و خاک و مهر دارند می توان مقدار دو مثقال زیره را پودر کرده و با حدود پنج مثقال عسل مخلوط و بصورت معجون در آورند و روزی دو بار صبح و شب هر بار بقدر یک فندق کوچک به بچه دو تا سه ساله و به بچه هفت ساله بقدر یک فندق داده شود تا تمام شود تمایل بخوردن خاک برطرف می گردد ضمنا از بچه هاییکه میل بخوردن خاک دارند باید آزمایش انگل یابی بعمل آید و برنامه غذایی بهتری برای آنان در نظر گرفته شود.
  • زیره یکی از موثرترین گیاهان درمانی برای نفخ بوده و برای درمان قولنج شیرخواران نیز مناسب گزارش شده است.
  • زیاده روی در مصرف زیره (خصوصا مصرف طولانی مدت و زیاد اسانس آن) می تواند موجب اختلال گوارشی (از جمله اسهال) و اختلالات کلیوی شود.
  • زیره درمانی برای رفع سو هاضمه است. مصرف آن به کسانی که سو هاضمه دارند، استفاده در بیشتر غذاها را تأکید می‌کنند.
  • جویدن مقداری زیره برای از بین بردن بوی بد دهان، بوی سیر و بوی پیاز بسیار مفید است.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

زیره سیاه را با خواص کمک به کاهش وزن، افزایش انرژی، درمان تب، افزایش میل جنسی، جلوگیری از ریزش مو، افزایش سلامت دستگاه گوارش، افزایش سلامت قلب، کنترل دیابت، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0