میوه رامبوتان (مژکی) و فواید بی نظیر آن
با فواید بی نظیر میوه رامبوتان (مژکی) آشنا شوید
رامبوتان (مژکی، سرخالوی مژکی، تاژین، میوه پر مو یا مودار) میوه گیاهی با نام علمی Nephelium lappaceum از خانواده سرخالو است. این میوه توپی شکل، قرمز رنگ و پوشیده از مژک است. گوشته داخلی آن سفید و گاهی مایل به صورتی است و طعم ترش و شیرین دارد. این میوه در جنوب شرقی آسیا و در مناطق گرمسیری و استوایی مانند مالزی و اندونزی می روید. از آنجایی که این میوه پر از خارهای (مژک) نرم و کوتاه است در زبان مالزیایی، نام رامبوتان به معنی پر مو، بر آن گذاشتند. این میوه غنی از آنتی اکسیدان ها، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های فراوان است که برای سلامتی بدن بسیار مفید می باشند. این میوه بدن را در برابر بسیاری از بیماری ها مصون نگاه می دارد. در ادامه با فواید بی نظیر میوه رامبوتان (مژکی) آشنا شوید.
میوه رامبوتان (مژکی) و فواید بی نظیر آن
ازرش غذایی میوه رامبوتان (مژکی)
این میوه سرشار از مواد مغذی مانند آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر غذایی است. در یک فنجان (معادل 150 گرم) از میوه رامبوتان 117.06 گرم آب، 123 کالری، 0.97 گرم پروتئین، 0.32 گرم چربی، 31.30 گرم کربوهیدرات و 1.4 گرم فیبر وجود دارد. علاوه بر این، مژکی حاوی مواد معدنی و ویتامین هایی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین ث، ویتامین آ، ویتامین ب 2 و اسید فولیک (ویتامین ب 9) است.
به دلیل وجود این ترکیبات مغذی در این میوه، مصرف آن نه تنها به حفظ سلامت بدن کمک می کند، بلکه خواص دارویی بسیاری نیز دارد. علاوه بر این، پوست مژکی در برخی از مصارف پزشکی و بهداشتی استفاده می شود، زیرا غنی از تانن ها و ساپونین (Saponins) است. همچنین، پوست این میوه برای درمان تب در مالزی استفاده می شود.
درخت رامبوتان چند هست ایا در ایران وجود دارد
درود بر شما
خیر درخت رامبوتان در ایران نیست؛