میوه درمانی و خاصیت های درمانی چند میوه که بد نیست بدانیم

2234 بازدید
11 دی 97
سمانه
,
بروزرسانی شده در تاریخ 30 آذر 1400

میوه درمانی و خواص چند میوه که بد نیست بدانیم

میوه ها مفیدترین و طبیعی ترین منابع تغذیه برای بشر هستند، از این رو گنجاندن آنها در سبد غذایی روزانه خانواده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. طب سنتی میوه درمانی را تقریبا برای درمان هر دردی توصیه می کند. بسیاری از بیماری های گوارشی، عفونی و پوست و مو با میوه درمانی اصولی درمان پذیرند. در ادامه شما را با خواص چند میوه آشنا خواهیم کرد.

خرمالو

خرمالو قبل از اینکه بخوبی رسیده باشد قابض است و چون بخوبی برسد حالت تلبین دارد. بعلاوه یکی از میوه های بسیار مقوی و نیروبخش است این میوه یگانه میوه است که دارای 30 درصد مواد ئیدروکربنه بوده و از این لحاظ بر تمامی میوه ها برتری دارد. خرمالو دارای پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم و ویتامین ث می باشد.

میوه درمانی

میوه درمانی

کیوی

منبع اصلی و اولیه کیوی از چین است. این میوه دارای طعم بسیار مطبوعی است امروزه این میوه را در ایران نیز کشت نموده و با آب و هوای بعضی از مناطق کشور ما خو گرفته است. کیوی منبع ویتامین ث بوده و سرشار از پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم و آهن می باشد. علاوه بر آن به سبب خاصیت مدر بودن از یکطرف و مغذی و مقوی بدن از طرف دیگر می توان آنرا به مقدار کافی مصرف نمود بدون آنکه بر وزن شخص افزوده شود و نیز در مواردی که کمبود وزن وجود داشته باشد برای رفع نقصان وزن بسیار مفید و موثر واقع می گردد.

موز

موزی را که ما معمولا مصرف می کنیم میوه ای است که پس از چیدن آن را در محل مخصوصی قرار داده و بوسیله گاز شیمیایی آن را رسانیده بنابراین از شکل طبیعی خود تا حدی خارج شده است. به هر حال بهترین طریقه مصرف این میوه آن است که یک ساعت قبل از خوردن آن را پوست کنده و به قطعاتی تقسیم کنند و یا آنکه در صورت امکان بخوبی له کرده و در سالاد بریزند. در این موقع ملاحظه خواهند کرد که به مراتب شیرین تر از مواقعی است که بلافاصله پس از پوست کندن آن را می خورند.

موز خشک شده

موز خشک شده که در مزارع تولید این میوه تهیه می کنند بقدری مغذی است که بایستی به اعتدال از آن استفاده نمود. موز خشک تمامی خواص موز تازه را دارا بوده و سرشار از فسفر، منیزم، پتاسیم، آهن و بخصوص مواد ئیدرات دوکربن (نشاسته و قند) می باشد. ویتامین های آ و ب و ث موجود در این میوه اهمیت نقشی را که در تغذیه، نمو و رشد دستگاه استخوانی و تعادل عصبی ایفا می کند بخصوص توجیه می نماید. سلولوز موجود در موز بسیار کم است بدین جهت مصرف مرتب و زیاد آن ممکن است موجب یبوست گردد.

میوه درمانی

میوه درمانی

خیار

از آنجا که خیار حاوی مقدار زیادی آب است مردم به غلط چنین تصور می کنند که این میوه ها قیمتی فاقد ارزش غذایی بوده و به هیچ وجه مغذی نیست در صورتیکه این اشتباه محض است و هیچگونه اعتباری ندارد و بعلاوه آب خیار به منزله خون گیاهی است. خیار دارای مقادیر زیادی ویتامین ث بوده و به این سبب قدرت درمانی و معالجاتی دارد و بدین ترتیب که با حل کردن مواد اورات و بلورهای اسید اوریک بدن را از لوث وجود این گونه سموم پاک می سازد به همین جهت است که در درمان مبتالایان به روماتیسم و نقرس نقش مهم و موثری را ایفا می کند.

علاوه بر آن مخاط های سست و عفونی کننده را اصلاح نموده و بهبود می بخشد و نیز به مناسبت وجود گوگرد و مواد لعابدار این میوه را در درمان بیماری های شبه حصبه پارتیفوئید و کلی باسیلوز بیماری های ناشی از اثر کلی بر روی روده ها به کار برده از آن استفاده می کنند. اغلب مردم از خواص خیار در مورد جوان کنندگی و دفع چین و چروک پوست اطلاع دارند و بدین لحاظ از آب خیار برای این منظور استفاده می کنند برای از بین بردن چروک خیار را به صورت حلقه ای بریده و مستقیما بر روی چروک های صورت می گذارند.

انبه

انبه یکی از میوه جات بسیار معطر بوده که حاوی املاح و مواد معدنی زیادی از قبیل پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن و ویتامین های آ و ث می باشد.

پرتقال

پرتقال میوه ای است که به سبب دارا بودن ویتامین پ که مقوی عروق خونی است یکی از میوه های بسیار ارزشمند عصر حاضر به شمار می رود که از خرابی دستگاه عروقی جلوگیری نموده و از مرگ های در نتیجه پارگی، انسداد یا تصلب عروق که تعداد آن از تلفات ناشی از سرطان بیشتر است ممانعت به عمل می آورد. دیگر خواص بسیار جالب توجهی که در پرتقال به چشم می خورد وجود ویتامین های ب (متعادل کننده تغذیه ای و عصبی) و ویتامین ث متعادل کننده تبادلات و ساختمان سلولی است.

از آنجا که پرتقال باعث فعالیت کارهای پوستی و ازدیاد تحریک و نیروی حیاتی سلول ها و تقویت نیروی دستگاه عصبی و به کار انداختن اعمال و وظایف ارگانیسم می گردد، یکی از عوامل غیرقابل انکار تجدید قوای جوانی و منابع نیرو به شمار می آید. این میوه فقط در حدود پنج درصد قند دارد بدین جهت مبتلایان به دیابت می توانند بدون واهمه از آن استفاده کنند پرتقال را به سبب خاصیت ضد تشنجی که دارد در مواقع تب، اختلالات دستگاه گوارش، کبد، یا رودها می توان به کار برد. برای درمان یبوست پرتقال را در آب ریخته و بخورند این کار سبب می شود که ترشحات صفراوی ازدیاد حاصل کرده و از طرف دیگر کار مکانیکی روده ها نیز تقویت حاصل نموده و موجب دفع مواد به خارج گردد.

میوه درمانی

میوه درمانی

مواد معدنی موجود در پرتقال:

  • وجود کلسیم در پرتقال به اثبات رسیده است.
  • همچنین فسفر که موجب تقویت سلول های عصبی گردیده و منجر به تثبیت کلسیم بر روی استخوان ها می شود.
  • بعلاوه پتاسیم که در تشکیل گلبول های خون دست داشته و باعث تقویت عضلات و غدد می گردد.
  • منیزیم که به سبب تجدید حیات مواد لنفی اعصاب با همکاری فسفر و دفاع در برابر بیماری هایی مانند سرطان گردیده.
  • سدیم که در عمل گوارش نقش موثری ایفا می کند.
  • گوگرد که در ساختمان دندان ها و زردپی ها دست دارد.
  • همچنین مقدار مختصری آهن و مس برای ساختمان خون و روی برای ازدیاد فعالیت ویتامین ها و اثری و از برم و منگنز.

متاسفانه این میوه مفید و جالب را اغلب اوقات در نتیجه آنکه به طور مصنوعی (نگهداری در اطاق گاز و غیره) می رسانند خراب می کنند. بنابراین بایستی دقت نمود از مصرف چنین میوه های مصنوعی رسیده جدا خودداری نمود.

نارنگی

ترکیبات نارنگی با پرتقال شباهت زیادی دارد لیکن از لحاظ املاح معدنی مقدار آن کمتر است بالعکس از لحاظ برم که یک مسکن بسیار قوی سلسله اعصاب محسوب می شود، بسیار غنی است. بدین جهت نارنگی را می توان جز میوه جات خواب آور به شمار آورد بنابراین بهتر آن است که از این میوه به هنگام شب بخصوص به عنوان دسر بعد از شام استفاده نمود.

انار

انار میوه ای است مقوی قلب که در مناطق گرمسیری بر ضد اسهال خونی، تنگی نفس و کرم امهاء به کار برده می شود پوست انار بخصوص به سبب سرشار بودن از مازو دارای خاصیت قبض کنندگی بوده و بعلاوه دافع کرم می باشد.

 

همچنین بخوانید:  خواص میوه در بارداری

 

به

متاسفانه کمتر معمول است که به را به همان صورت موجود بخورند و یا آنرا مصرف کنند و این خود جای نگرانی است زیرا یک میوه بسیار جالب و قابل توجهی است. در مواقعی که نمی توان به را به صورت خام خورد لازم است از آن کمپوت درست کنند و برای این کار این میوه را هم وزن با شکر می ریزند و می پزند. کمپوت و مربای به دارای عناصر مفید و گوناگونی می باشد از آن جمله مازو که ماده قابضی است همچنین اسید مالیک که پس از حصول تغییر شکل حالت اسیدی خون را خنثی می نماید بعلاوه پپتین که موجب جلوگیری از خونریزی شده و قابلیت انعقاد خون را فزونی می بخشد.

 به هر حال این مربا برای مسلولین و کلیه مبتلایان به بیماریهای ریوی بسیار مفید است همچنین در بیماران مبتلا به ورم روده اسهال، اسهال خونی و افراد ضعیف و مستعدین به خونریزی و اثر غیر قابل انکاری دارد.

سایر خواص به

به که دارای مقادیر زیادی از ویتامین آ است یکی از عوامل جوانسازی محسوب می شود همچنین دارای ویتامین ب می باشد که تعادل عصبی را بر عهده گرفته و بعلاوه حاوی مواد ازته و قند می باشد که یک ماده غذایی مقوی و مغذی به شمار می رود. از به می توان جوشانده ای تهیه نمود که برای تقویت معده و روده به کار می رود برای این منظور به را به قطعات ریز تقسیم کرده در یک لیتر آب به مدت نیم ساعت به حرارت ملایم می جوشانند از لحاظ استعمال خارجی از این میوه ها برای درمان سقوط رحم استفاده می شود و نیز تنقیه آن را برای رفع سقوط مقعد، بخصوص به علت اسهال های طولانی و شدید به کار می برند.

میوه درمانی

میوه درمانی

به دانه

لعاب هسته به یا به دانه را نیز نبایستی از خاطر دور داشت برای استفاده از لعاب به دانه چند عدد هسته به را در نصف استکان آب نیم گرم ریخته مدتی می گذارند بماند از آن برای تسکین دردهای تورمی، مانند دردهای سرمازدگی، بعضی انواع بواسیر، ترک پستان و هر نوع تحریکات پوستی استفاده می کنند.

عناب

عناب تازه بسیار مغذی است و خشک آن دارای خواص معین و مسلمی است بدین صورت که مسکن عمومی، نرم کننده، مدر، مسکن سرفه کردن و راحت کننده تنفس است. همچنین از این میوه مفید و موثر در سرماخوردگی برونشیت تحریکات روده ای و مثانه ای استفاده می شود. در موارد گلودرد، التهابات ریوی و روده ای 30 تا 60 گرم عناب را در یک لیتر آب به مدت یک ساعت جوشانده و هر طور میل دارند به تدریج آنرا مصرف کنند این جوشانده را می توان در موارد اختلالات مجاری ادرار نیر به کار برد.

فلوس

یکی از میوه های گرمسیری است دانه های فلوس که مانند دانه های باقلا و لوبیا در غلافی قرار گرفته اند بصورت صحفه هایی مشابه به دانه های شیرین بیان می باشند که چون آنها را بمکند بسیار خوشمزه بوده و دارای خواص نرم کنندگی مزاج است. به عبارت دیگر ماده ای است که دارای خاصیت ملین می باشد برای استفاده از اثر مفید ملین آن می توان در حدود 40 تا 60 گرم آنرا در نیم لیتر به مدت ده دقیقه جوشانده شب ها یک فنجان در موقع خواب بنوشند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

گوجی بری را با خواص پیشگیری از دیابت، کنترل سطح کلسترول خون، از بین برنده رادیکال های آزاد، خواص ضد سرطانی، پیشگیری از آسیب های کبدی، مراقبت از پوست، بهبود کیفیت خواب، افزایش کمیت و کیفیت اسپرم، بهبود قدرت بینایی، حفاظت از سلامت قلبی و عروقی، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0