منابع غذایی مناسب برای تعادل قند خون
آخرین به روزرسانی 27 مهر 1398
منابع غذایی مناسب برای تعادل قند خون که بد نیست با آن ها آشنا شویم!
غذاهای متشکل از کربوهیدرات، پروتئین و چربی ها منابع غذایی مناسبی هستند که سطح قند را در خون متعادل نگه می دارند و بیشتر غذاها ترکیبی از هر سه را دارند، برای مثال 100 گرم ماست ساده کم چرب دارای 8 گرم کربوهیدرات، 6 گرم پروتئین و 2 گرم چربی است.
کربوهیدرات ها و تعادل قند خون
کربوهیدرات ها همان نشاسته و شکر هستند. کربوهیدرات ها منبع اصلی تامین نیرو برای کلیه فعالیت های بدن ما می باشند و وجودشان برای کمک به عمل گوارش و جذب غذا ضروری است. در دو نوع ساده و مرکب یافت می شوند. کربوهیدرات های مرکب غذاهایی هستند که اساسا از نشاسته تشکیل می شوند نظیر صیفی جات، آجیل، دانه ها و غلات در حالی که کربوهیدرات های ساده سرشار از قند هستند نظیر میوه ها، تمام نشاسته ها و قندها و در هنگام عمل گوارش تبدیل به گلوکز شده و به صورت گلوکز (قند خون) جذب جریان خون می گردند. درصد میزان کربوهیدرات هر چه کمتر باشد برای بیماران مبتلا به بیماری کمی قند خون بهتر است چون هر چه درصد کربوهیدرات کم تر باشد قند کم تری توسط بدن ساخته می شود.
سال ها محققین و دانشمندان بر این باور بودند که مصرف قند معمولی از دستگاه گوارش مستقیما وارد خون شده و افزایش گلوکز خون را باعث می شود. بر عکس تصور می شد که نشاسته ها مانند سیب زمینی، نان مدت ها در روده ها باقی مانده و به تدریج سطح قند خون را بالا می برند. به این دلیل بود که برای افراد مبتلا به دیابت شکر و قند زیان بار و نشاسته ها بی ضرر پنداشته می شدند بعد ها مشخص شد که این گفته افسانه ای بیش نیست.
تاثیر قند بر قند خون
رئیس بخش تغذیه از دانشگاه بهداشت هاروارد می گوید : از نظر بدن شما مصرف سیب زمینی سفید و نان سفید همانند مصرف شیرینی است. بی تردید کربوهیدرات ها از نظر توان خود در بالا بردن قند خون با یکدیگر متفاوتند اما موضوع پیچیده تر آن است که صرفا بگوییم قند معمولی به گونه ای سریع و نشاسته ها به گونه ای کند سطح قند خون را بالا می برند.
حقیقت تازه علمی این است که هر غذا توانایی خاص خود در افزایش سطح قند در خون را دارد و دانشمندان با آزمایش هر ماده غذایی توانستند به طور درست ویژگی های تاثیر منابع غذایی را در افزایش قند خون محاسبه کنند مثلا پس از آزمایش در کمال تعجب دریافتند که خرما سریع تر قند خون را بالا می برد اما غذای مشابه دیگر مانند زرد آلوی خشک چنین عملی را انجام نمی دهد.