فواید چلغوز (دانه صنوبر) و ارزش غذایی آن
با ارزش غذایی و فواید چلغوز یا دانه صنوبر آشنا شوید
دانه صنوبر یا چلغوز، میوه درختی از خانواده کاج به نام کاج چلغوزه (Pinus gerardiana) است. در فارسی چلغوزه از ترکیب چهل غوزه به معنای چهل دانه مخروط کاج ساخته شده است. این کاج در شرق افغانستان، شمال پاکستان، شمال غربی هند و همچنین مناطق شرقی و جنوب شرقی ایران میروید. این دانه که در ردیف آجیل ها قرار گرفته می شود، دارای فواید بسیاری از جمله: ارتقا سلامت قلب، انرژی زا، افزایش میل جنسی، سلامت بینایی و پوست می باشد. حال در ادامه این مقاله با فواید چلغوز (دانه صنوبر) و ارزش غذایی آن، آشنا شوید.
فواید چلغوز (دانه صنوبر) و ارزش غذایی آن
ارزش غذایی دانه چلغوز
چلغوز سرشار از مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب غیر اشباع، اسید آمینه های ضروری و مواد معدنی فراوانی است. تنها در 100 گرم دانه خشک چلغوز،673 کالری، 2.28 گرم آب، 13.69 گرم پروتئین، 68.3 گرم چربی،13.08 گرم کربوهیدرات، 3.70 گرم فیبر و3.59 گرم قند وجود دارد. همچنین منبع غنی از ویتامین ها از جمله ویتامین آ، ویتامین کا، ویتامین ای، ویتامین ث، ویتامین های گروه ب به ویژه ویتامین ب 3 (نیاسین) است. علاوه بر این، منبع غنی از مواد معدنی نظیر منیزیم، منگنز، فسفر، مس، روی، آهن و پتاسیم می باشد.
فواید چلغوز (دانه صنوبر)
با وجود اندازه کوچک دانه این گیاه، فواید بسیاری برای حفظ سلامت بدن در آن نفته است و همچنین، دارای بسیاری از ویژگی های درمانی و پیشگیرانه نیز می باشد. از جمله فواید دانه صنوبر یا چلغوز عبارتند از:
بسیار عالی و آموزنده بود در صورت امکان منابع اطلاعاتی را نیز درج فرمائید . در مورد کشت و تکثیر در ایران خراسان رضوی میخواهم اقدام کنم ولی نیاز های گیاه به بافت و اجزاء و فرمول آب ، هوا ، خاک و سایر مولفه ها اطلاعات ندارم سپاسگزار میشوم اگر منبع اطلاعاتی دارید معرفی نمائید . موفق و پیروز باشید.
درود بر شما
در این مورد اطلاعی ندارم؛
بهتر است با مهندسین کشاورزی منطقه، مشورت کنید
موفق باشید
عالی بود
از همه خواصش که بگذریم
فقط اینکه باعث لاغری میشه عاااااااااالیه
با این همه خواصی که چلغوز داره ولی خیلی شناخته نشده کاش روزی بیاد که به جای قرص و داروهای شیمیایی از این دانه های پرخاصیت استفاده بشه
جالب بود. من نمیدونستم که چلغوز اینقدر خاصیت داره 🙁