فواید و خواص خرما برای سلامتی
با فواید و خواص خرما برای سلامتی آشنا شویم
قدمت کاشت درخت خرما به 8000 سال پیش در آفریقای شمالی می رسد. در ایران نخل و خرما از دوران باستان و پیش از هخامنشی کشت میشده. در ادبیات ساسانی از جمله در کتاب بندهشن از نخل یاد شدهاست. منابع چینی از ایران به عنوان سرزمین نخل خرما که در نزدشان به نام عناب پارسی و عناب هزارساله مشهور بوده، یاد کردهاند. در پایان سده نهم میلادی، نخل خرما را از ایران به چین برده و در آنجا کشت کردهاند. در میان کشورهای اروپایی اسپانیا پیشینه بیشتری در کشت خرما دارد.
خرما یکی از درخت های پر ثمر است که در هر خوشه آن حدود 200 عدد خرما یافت می شود. به میوه نرسیده خرما، خارک یا خرک یا کنگ و در زبان عربی، حبابوک گفته میشود.
خرمای تازه :
نرم و پر شیره و پر انرژی و 80 درصد آن مواد قندی است، خرما شیرین ترین میوه در بین تمام میوه هاست و نصف یک فنجان یا 12 عدد آن دارای 275 کالری و مقدار زیادی پتاسیم است، میزان پتاسیم خرما چندین برابر موز و دیگر میوه ها است و خرما دارای مقدار کافی ویتامین ب 6 و فیبر گیاهی است. ولی فاقد ویتامین ث می باشد، برای خانواده های کم در آمد منبع عالی انرژی و برای درمان کم خونی بسیار مفید و ضدسرطان است.
فواید و خواص خرما برای سلامتی
خرما نظیر میوه های خشک دیگر یک غذای عالی و پر انرژی است و در بین بومیان نقاط گرمسیر خاورمیانه و کشور های آفریقا خرما یک غذای کامل و فراوان و واقعی است، اگر چه خرما فاقد ویتامین ث است، اما سرشار از آهن به ویژه پتاسیم و مقدار کم از همه نوع عناصر معدنی می باشد.
خرما دارای نوع های مختلفی است که همه نوع سلیقه را از لحاظ طعم و مزه راضی می کند، از قند خرما برای ساختن محصولات غذایی آماده و الکل استفاده می شود.