علل و علائم کمبود اسید فولیک (ویتامین ب 9)

3942 بازدید
06 فروردین 98
بهاره
,
بروزرسانی شده در تاریخ 3 دی 1400

علل و علائم کمبود اسید فولیک (ویتامین ب 9) در بدن انسان

اسید فولیک (فولات) یک نوع از ویتامین ب محلول در آب است که به نام ویتامین ب 9 نیز شناخته می شود. لازم به ذکر است که اسید فولیک، در بدن تولید نمی شود و برخی از انواع غذاها و مکمل ها در بدن به شکل فعال به ویتامین ب 9 تبدیل می شوند. اسید فولیک برای تولید اسید نوکلئیک و مواد ژنتیکی در بدن بسیار مهم است و به تجزیه و تولید سلول ها کمک می کند. همچنین، باعث بهبود سلامت مغز می شود و برای زنان به ویژه زنان باردار بسیار مهم است زیرا جنین را از نقایص مادرزادی در مغز و نخاع محافظت می کند. بنابراین، زنانی که قصد بارداری دارند توصیه می شود که یک سال قبل از بارداری مکمل فولیک اسید مصرف کنند.حال در این مقاله با علل و علائم کمبود اسید فولیک در بدن آشنا شوید.

 

علل و علائم کمبود اسید فولیک (ویتامین ب 9)

علل و علائم کمبود اسید فولیک (ویتامین ب 9)

  نکته: برخی از افراد ممکن است نسبت به جهش ژنتیکی در آنزیم هایی که به این ویتامین تبدیل می شوند دچار مشکل شوند و منجر به انباشت اسید فولیک در بدن آن ها شود. بنابراین، توصیه می شود که افراد نسبت به مصرف مکمل های اسید فولیک در مقادیر فراوان اجتناب کنند.

علائم کمبود اسید فولیک

علائم بسیاری وجود دارد که ممکن است به علت نارسایی ناشی از کمبود اسید فولیک وجود داشته باشد، مهمترین آنها عبارتند از:

  • استرس یا خستگی
  • سفید شدن مو
  • درد و کوفتگی بدن
  • التهاب دهان و تورم زبان
  • مشکلات رشد
  • بروز کم خونی ناشی از کمبود اسید فولیک که علائمی را ایجاد می کند و مهمترین نشانه های آن عبارتند از: خستگی مداوم، آسیب پذیری، بثورات، خارش و اگزما پوستی، آپنه و تحریک پذیری.

علل کمبود فولیک اسید

همانطور که در بالا اشاره شد، کمبود فولیک اسید ممکن است باعث ایجاد کم خونی شود که ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد که عبارتند از:

  • عدم مصرف غذاهای غنی از اسید فولیک و مواد غذایی مانند سبزیجات برگ سبز و دانه های کامل می تواند منجر به کمبود اسید فولیک در بدن شود.
  • نوشیدن مقادیر زیاد الکل برای مدت زمان طولانی می تواند برای جذب اسید فولیک به روده دشوار باشد
  • برخی از بیماری های خاص نیز می تواند دچار مشکل کند از جمله افرادی که مبتلا به سرطان ، بیماران مبتلا به آلرژی گندم (سلیاک) و بیماری کرون، و همچنین افرادی که مشکلات کلیوی دارند و دیالیز می شوند، به دلیل داشتن مشکل جذب فولات به کمیود اسید فولیک دچار می شوند.
  • برخی از افراد بدنشان به دلیل مشکلات ژنتیکی و مادر زادی از تبدیل فولات طبیعی یا مصنوعی به شکل فعال آن جلوگیری می کند، بنابراین بدن آنها دچار کمبود اسید فولیک می شوند.
  • برخی از داروها از جمله فنیتوین، سولفالاسین، تریموتریم سولفامتوکسازول، متوترکسات که می توانند سبب کمبود فولات در بدن شوند.

 

همچنین بخوانید:  انواع کم خونی تغذیه ای و مواد مغذی ضروری برای تولید گلبول های قرمز

 

مقدار توصیه شده اسید فولیک

مقدار مجاز و توصیه شده مصرف روزانه اسید فولیک در هر گروه سنی متفاوت است که عبارتند از:

  • شیرخواران زیر ۶ ماه: ۲۵ میکروگرم
  • نوزادان 6 تا ۱۲ ماه: ۳۵ میکروگرم
  • کودکان ۱ تا ۳ سال: ۵۰ میکروگرم
  • کودکان ۴ تا ۶ سال: ۷۵ میکروگرم
  • کودکان ۱۱ تا ۱۴ سال: ۱۵۰ میکروگرم
  • مردان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میکروگرم
  • زنان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میکروگرم
  • زنان باردار: ۶۰۰ میکروگرم
  • زنان شیرده: ۵۰۰ میکروگرم

منابع غذایی اسید فولیک

 فولات به طور طبیعی در برخی از انواع غذا در دسترس است و اسید فولیک که نوع صعنتی آن است به بعضی از غذاها برای تقویت اضافه می شود. منابع غذایی اسید فولیک عبارتند از:

لوبیا: یک فنجان لوبیای پخته شده حاوی حدود 131 میکروگرم فولات است و یک فنجان عدس پخته شده حاوی 358 میکروگرم فولات است.

مارچوبه: نیم فنجان مارچوبه پخته شده 134 میکروگرم فولات را فراهم می کند.

تخم مرغ: یک تخم مرغ بزرگ شامل 23.5 میکروگرم فولات است

سبزیجات برگ سبز: یک فنجان اسفناج خام 58.2 میکروگرم فولات را در بدن تامین می کند.

چغندر قند: یک فنجان چغندر خام حدود 148 میکروگرم فولات را فراهم می کند. همچنین برگ چغندر نیز حاوی مقادیر بالایی اسید فولیک است.

مرکبات: یک عدد پرتقال بزرگ شامل 55 میکروگرم فولات است. لیمو و گریپ فروت نیز حاوی فولات هستند.

کلم بروکلی: یک فنجان کلم بروکلی خام حدود 57 میکروگرم فولات را در بدن تامین می کند.

غلات: غلظت اسید فولیک در این غذاها بسته به نوع آن ها متفاوت است. یک فنجان ماکارونی حاوی حدود 102 میکروگرم اسید فولیک است.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

لوبیا قرمز را با خواص درمان کننده بیماری های دستگاه ادراری، برطرف کردن درد نقرس، دفع کننده سنگ کلیه، درمان یبوست، کاهش قندخون، تقویت استخوان، پیشگیری از دیابت، تقویت کننده حافظه، ضد پیری، جلوگیری از سردردهای میگرنی، جلوگیری از پوکی استخوان، بدون هيچ اسانس و افزودني شيميايي، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

2
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0