طرز تهیه پیتزا سبزیجات با خمیر نانوایی به روش خانگی

9406 بازدید
13 شهریور 98
بهاره
,
بروزرسانی شده در تاریخ 3 دی 1400

طرز تهیه پیتزا سبزیجات با خمیر نانوایی (خمیر سنگک یا تافتون یا بربری)

پیتزا یکی از پرطرفدارترین غذاها در جهان محسوب می شود که معروفترین آن ها از گذشته تا به امروز در ایتالیا تهیه و طبخ شده است. پس از گسترش این غذای خوشمزه به سایر نقاط دنیا تفاوت هایی در مواد تشکیل دهنده این غذای خوشمزه به وجود آمد. کیفیت، ضخامت و مزه خمیر مصرف شده در پیتزاهای ایتالیا دقیقا همانند نان های تافتون در ایران می باشند. در ایتالیا خمیرهای پیتزا بسیار نازک تر از برخی کشورها مانند آمریکا تهیه می شوند. حال در این مقاله با طرز تهیه پیتزا سبزیجات با خمیر نانوایی آشنا شوید.

 

طرز تهیه پیتزا سبزیجات با خمیر نانوایی به روش خانگی

طرز تهیه پیتزا سبزیجات با خمیر نانوایی به روش خانگی

 

طرز تهیه پیتزا سبزیجات با خمیر نانوایی به روش خانگی

مواد لازم:

  • گوجه فرنگی متوسط ۴ عدد
  • فلفل دلمه ای متوسط یک عدد
  • بادمجان متوسط ۳ عدد
  • هویج 2 عدد
  • کدو 2 عدد
  • کلم بروکلی خرد شده یک لیوان
  • لوبیا سبز خرد شده یک لیوان
  • قارچ خرد شده ۲ لیوان
  • ذرت پخته شده نصف لیوان
  • آبلیمو تازه ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون یا روغن کنجد ۸ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه نصف قاشق چای خوری
  • دارچین نصف قاشق چای خوری
  • پودر آویشن یک قاشق غذاخوری
  • پنیر لیقوان رنده شده ۱۰۰ گرم
  • زیتون بدون هسته جهت تزیین
  • خمیر نانوایی (خمیر سنگک یا تافتون یا بربری) یک عدد

نکته: این پیتزای سنتی برای 2 تا 3 نفر کافی است.

 

همچنین بخوانید:  طرز تهیه لازانیا سبزیجات با روشی آسان و طعمی جدید و لذیذ

 

طرز تهیه:

در ابتدا سبزیجاتی نظیر هویج، کلم بروکلی، لوبیا سبز و کدو را خرد کرده و جداگانه بخارپز کنید. سپس، بادمجان ها را روی اجاق کباب کرده و پوست کنده و ساطوری کنید. البته می توانید بادمجان ها را سرخ کرده، روغن آن را کامل گرفته و نگینی یا به صورت حلقه حلقه خرد کنید، اما بادمجان کبابی طعم بهتری به غذا می دهد.

تهیه سس گوجه فرنگی پیتزا

در این مرحله برای تهیه سس پیتزا، گوجه فرنگی را درون قابلمه ای روی حرارت گذاشته تا کاملا بپزند. در حین پخت گوجه فرنگی ها، نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و یک قاشق مرباخوری از پودر آویشن را به مخلوط اضافه کنید. در اواخر پخت نیز ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن کنجد به همراه ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به آن بیفزایید و اجازه دهید سس تا جایی که غلیظ شود، به پخت خود ادامه دهد.

پس از آماده سازی سس گوجه فرنگی، 2 قاشق غذا‌خوری از آن را به همراه بادمجان های کبابی که از قبل آماده شده و همچنین، نصف لیوان آب و 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کرده و اجازه دهید به مدت حدود 15 دقیقه بپزید تا کاملا له شوند. حال فلفل دلمه‌ای خرد کرده را با کمی نمک، فلفل، یک قاشق چای خوری پودر آویشن در کمی روغن زیتون تفت داده و در انتهای پخت ذرت های پخته شده را به آن اضافه کنید.

آماده سازی پیتزا سبزیجات

در این مرحله با چرب کردن یا خیس کردن دست خود، خمیر نانوایی (سنگک یا تافتون یا بربری) را روی یک سینی چرب شده پهن کنید. دقت کنید که قطر خمیر خیلی کم و یا زیاد نباشد، سپس از سس گوجه فرنگی که قبلا آماده کرده بودید به مقدار لازم روی خمیر بریزید و آن را به طور یکنواخت روی خمیر پخش کنید. سپس مخلوط بادمجان هم به طور یکنواخت روی خمیر پخش کنید. پس از آن سبزیجات پخته شده از جمله کدو، لوبیا سبز، هویج، کلم بروکلی و همچنین، مخلوط فلفل دلمه و ذرت را روی خمیر بریزید. در مرحله آخر قارچ های خرد شده را روی سایر مواد چیده و کمی پودر آویشن روی آن بپاشید. حال پیتزا را در فری که از قبل روشن کرده‌اید، بگذارید تا به مدت 15 دقیقه با دمای متوسط بپزد. سپس سینی را از فر بیرون آورده و پنیر لیقوان رنده شده را روی پیتزا پخش کرده و زیتون های خرد شده را جهت تزیین روی آن بچینید. مجدد برای 5 دقیقه دیگر آن را درون فر قرار دهید تا پیتزا آماده شود. پس از پخت کامل سینی را از فر خارج کرده و بگذارید کمی سرد شود. سپس، پیتزا را برش داده و نوش جان کنید.

نکته: شما می توانید بسته به سلیقه خود برخی سبزیجات را حذف کرده و یا از سبزیجات دیگری نظیر نخود فرنگی، کرفس، سیب زمینی، مارچوبه، گل کلم، برگ کلم و … را به پیتزای خود اضافه کنید. همچنین، می توانید، پنیرهای پارمزان یا پنیر پیتزا را جایگزین پنیر لیقوان کنید.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

گیاه آویشن را با خواص خوشبو کننده، ضد سم و ضد نفخ شکم، برطرف کننده حالت ترشی معده، خلط آور، ضد تشنج و درد، رفع سرماخوردگی و سوزش گلو، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0