طرز تهیه نان مخصوص صبحانه و عصرانه
طرز تهیه نان مخصوص صبحانه و عصرانه به روش ساده
نان ها از جمله مواد غذایی هستند که به صورت روزانه مصرف می شوند و نیاز بدن برای دریافت انرژی را تامین می کنند. به گفته پزشکان استفاده انواع نان ها به ویژه سبوس دار و نان های خانگی باعث حفظ انرژی، مانع جذب سریع قند، چربی و همین طور پیشگیری از بیماری های قلبی و گوارشی می شود. امروزه مصرف نان های خانگی بسیار متداول شده است، لذا تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید تا با طرز تهیه نان مخصوص صبحانه و عصرانه آشنا شوید.
طرز تهیه نان مخصوص صبحانه و عصرانه
نان صبحانه
مواد لازم:
- آرد گندم ۵۰۰ گرم
- شیر ولرم یک لیوان
- کره ۵۰ گرم
- تخم مرغ یک عدد
- نمک یک قاشق مربا خوری
- شکر یک قاشق مربا خوری
- مایه خمیر ترش ۲ قاشق غذاخوری
- کنجد برای تزیین
طرز تهیه: در ابتدا آرد را چند بار الک کرده و نمک را به همراه مایه خمیر ترش به آرد اضافه کنید. حال شکر را در شیر ولرم حل کرده و همراه تخم مرغ، کره نرم شده به آرد افزوده و به آرامی با هم مخلوط کنید تا خمیر نرم و لطیفی که به دست نمی چسبد و زیادی هم سفت نیست، ایجاد شود. حال خمیر را درون یک کیسه فریز قرار داده، روی آن را پوشانده و در محل گرمی قرار دهید، یک ساعت بعد حجم خمیر باید ۲ برابر شود. حال خمیر را ۱۰ دقیقه ورز داده و به ۲۵ تکه تقسیم کرده و در سینی فر با فاصله زیاد قرار دهید. حال یک قاشق مرباخوری شکر را در یک قاشق غذاخوری شیر ولرم حل کرده و با برس مخصوص روی نان ها بمالید و در انتها مقداری کنجد یا سیاهدانه روی خمیر بپاشید. فر را از قبل روشن کرده و سینی فر را در طبقه وسط فر با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. همچنین، برای جلوگیری از خشک شدن نان ها یک کاسه آب در طبقه اول زیر سینی نان ها قرار دهید. پس از گذشت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه نان ها از فر بیرون آورده و نوش جان کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه نان ساده و نان جو خانگی
نان عصرانه
مواد لازم:
- آرد ۴ پیمانه
- شکر ۳ قاشق غذاخوری
- آب یک پیمانه
- مایه خمیر ترش ۳ قاشق مرباخوری
- نمک یک قاشق چای خوری
- زرده تخم مرغ یک عدد
- کنجد برای تزیین
طرز تهیه: ابتدا شکر و مایه خمیر ترش در آب ولرم حل کرده و خوب هم بزنید، سپس اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه به همان حالت باقی بماند تا کف کند. سپس، آرد الک شده را با نمک مخلوط کرده و به آرامی به ترکیب بالا اضافه کرده و هم بزنید. به حدی آرد اضافه کنید که نان به دست نچسبد و یا زیادی سفت نباشد، حال شروع به ورز دادن خمیر کنید. اکنون خمیر را در یک کیسه نایلونی یا ظرف چرب شده قرار داده و روی آن را بپوشانید تا حجم آن دو برابر شود. حال خمیرها را پس از استراحت به صورت نوارهای باریک و بلند برش زده و سه نوار را به صورت گیس باف بهم متصل کنید و زرده تخم مرغ و کمی شکر یا نمک را با هم مخلوط کرده و روی خمیر بمالید و در نهایت مقداری کنجد روی آن بپاشید. نان ها را در طبقه بالا فر با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دهید تا نان ها طلایی شوند.
نان شیرمال
مواد لازم:
- آرد گندم 100 گرم
- آرد نخودچی یک قاشق غذاخوری
- آرد برنج 100 گرم
- پودر شکر 80 گرم
- روغن 150 گرم
- تخم مرغ یک عدد
- آب 30 گرم
- وانیل نصف قاشق چای خوری
- کنجد به مقدار لازم
- زرده تخم مرغ یک عدد
طرز تهیه: آردها و وانیل را الک کرده و با روغن خوب هم بزنید تا به صورت یک خمیر نرم درآید. پودر شکر، تخم مرغ و آب را مخلوط کرده و به خمیر اضافه نمایید و خوب ورز دهید تا کاملا مخلوط گردد، خمیر به دست آمده را حدود 15 دقیقه در یخچال قرار دهید، سپس با وردنه در یک سطح صاف خمیر را باز کرده و قالب های بیضی شکل درآورده و به وسیله چنگال خطوطی از بالا به پایین بکشید، زرده تخم مرغ را زده و با قلم مو روی نان ها مالیده و کنجد روی آنها بپاشید و در سینی فر گذاشته در طبقه وسط با حرارت 185 به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا آماده شود.
نان چایی (نان قندی)
مواد لازم:
- آرد ۴ پیمانه
- تخم مرغ ۳ عدد
- روغن یک پیمانه
- پودر قند یک پیمانه
- ماست یک پیمانه
- بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- پودر هل یک قاشق چای خوری
- کنجد برای تزیین
طرز تهیه: برای شروع پودر قند را با روغن مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا سفید رنگ شود. سپس، یک سفیده تخم مرغ را در ظرفی جداگانه آنقدر بزنید که سفت شده و از حالت مایع بودن خارج شود. حال سه زرده تخم مرغ و مخلوط پودر قند و روغن را به سفیده زده شده، اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. در ظرفی دیگر ماست و بکینگ پودر را با هم مخلوط و هم بزنید تا کمی ماست بالا بیاد، سپس آن را به بقیه مواد افزوده و هم بزنید. در آخر آرد الک شده و پودر هل را به آرامی به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید تا یک خمیر یکدست و لطیف ایجاد شود. حدود ۲۰ دقیقه نان را ورز داده و سپس آن را باز کرده و قالب بزنید. تمامی نان ها را در سینی فر چیده و روی آن ها را به زرده تخم مرغ آغشته و مقداری کنجد روی آن بپاشید. حال سینی فر را در طبقه وسط با درجه حرارت 200 درجه سانتی گراد قرار داده و بعد از حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه نان قندی شما آماده است.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
هل سبز را با خواص قاعده آور، دافع بلغم، رفع خستگی، ضد نفخ و سو هاضمه، معطر، عطسه آور، رفع سنگ کیسه صفرا، تقویت حافظه، شادی آور، رفع صرع، برطرف کننده بوی دهان، از بین برنده کک و مک، بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.