طرز تهیه سمبوسه های گیاهی (رژیمی) در فر
طرز تهیه سمبوسه های گیاهی (رژیمی) در فر و بدون روغن
سمبوسه یا سنبوسه یکی از خوراکی های معروف مناطق جنوبی ایران می باشد که از خمیر پهن شده با محتویاتی نظیر گوشت، سیب زمینی، سبزی معطر، ادویه جات، پر شده و در روغن سرخ می شود. این غذای خوشمزه معمولا روغن زیادی به خود می گیرد و انتخاب مناسبی برای مبتلایان به چربی خون، چاقی، بیماران قلبی و گیاهخواران نمی باشد. لذا تا انتهای این مقاله ما را همراهی کرده تا با طرز تهیه سمبوسه های گیاهی (رژیمی) در فر و بدون روغن آشنا شوید.
طرز تهیه سمبوسه های گیاهی (رژیمی) در فر
سمبوسه قارچ با سس پستو
مواد لازم:
- قارچ خرد شده 4 لیوان
- پیاز یک عدد
- فلفل دلمه ای کوچک یک عدد
- نمک و فلفل به میزان لازم
- پودر سیر (یا موسیر) یک قاشق چای خوری
- پودر آویشن یک قاشق چای خوری
- روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
- پنیر لیقوان رنده شده نصف لیوان
- نان لواش برش داده شده به تعداد لازم
مواد لازم برای تهیه سس پستو
- برگ ریحان (یا نعنا) خرد شده یک لیوان
- روغن زیتون 2 تا 3 قاشق غذا خوری
- سیر یک حبه
- گردو یا مغز تخمه آفتابگردان نصف لیوان
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- آب لیمو تازه به مقدار دلخواه (در صورت تمایل)
نکته: این مقدار مواد برای 3 تا 4 نفر کافی است.
طرز تهیه سس پستو: ابتدا گردو یا مغز تخمه آفتابگردان را به همراه ریحان یا نعنا خرد شده، سیر، نمک و فلفل سیاه در دستگاه خردکن بریزید و آن ها را کاملا مخلوط کنید. در حین مخلوط کردن، روغن زیتون را به آرامی بیفزایید. در صورت تمایل می توانید آب لیمو تازه را هم به سس اضافه کنید. حال سس پستو آماده است.
طرز تهیه سمبوسه قارچ با سس پستو: ابتدا پیازها را خرد کرده و با کمی روغن آن را تفت دهید تا نرم شود. سپس، فلفل دلمه ای ها را خرد کرده و به همراه قارچ های خرد شده، نمک و فلفل به پیازها اضافه کنید. پخت را تا زمانی که آب مواد کشیده شود ادامه داده و در نهایت پودر آویشن و پودر سیر (یا موسیر) را افزوده و اجازه دهید کمی خنک شود. در این مرحله نان های لواش را به شکل مستطیل ببرید و روی هر قطعه مقداری سس پستو بمالید. سپس، از مایه سمبوسه و پنیر لیقوان رنده شده، درون آن ریخته و بپیچید. تمام سمبوسه ها را در سینی فر چیده و با فرچه دو طرفش را کمی چرب کرده و در داخل فر با حرارت ملایم به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید. پس از قهوه ای شدن سمبوسه ها فر را خاموش کرده و آن ها در ظرف مورد نظر بچینید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه پیتزا سبزیجات با خمیر نانوایی به روش خانگی
سمبوسه لوبیا
مواد لازم:
- لوبیا چیتی نصف لیوان
- لوبیا قرمز نصف لیوان
- سیب زمینی یک عدد
- هویج یک عدد
- گوجه فرنگی 2 عدد
- فلفل دلمه کوچک یک عدد
- پیاز یک عدد
- سیر2 حبه
- جعفری خرد شده نصف لیوان
- پودر آویشن یک قاشق مرباخوری
- دارچین نصف قاشق چای خوری
- زیره نصف قاشق چای خوری
- زعفران نصف قاشق چای خوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن زیتون 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- آبلیموترش تازه به میزان لازم
- نان لواش برش داده شده به تعداد لازم
نکته: این مقدار مواد برای 3 تا 4 نفر کافی است.
طرز تهیه: لوبیاها را از شب قبل خیس کنید. سپس، آن ها را درون قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا بپزد. همزمان سیب زمینی، هویج، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، سیر و پیاز را ریز خرد کرده، درون قابلمه ریخته و نصف لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته و آب آن کشیده شود. حال لوبیاهایی که از قبل پخته شده اند را با مخلوط کن کاملا له کنید و همراه با نمک، فلفل، دارچین و زیره به سبزیجات پخته شده اضافه کنید. سپس اجازه دهید تمامی مواد با هم پخته و غلیظ شوند. در انتهای پخت روغن زیتون، جعفری تازه، پودر آویشن، زعفران و آبلیمو تازه را اضافه کنید. در این مرحله نان های لواش را به شکل مستطیل ببرید و از مایه سمبوسه که خنک شده است، درون آن ریخته و بپیچید. تمام سمبوسه ها را در سینی فر چیده و با فرچه دو طرفش را کمی چرب کرده و در داخل فر با حرارت ملایم قرار دهید. پس از قهوه ای شدن سمبوسه ها فر را خاموش کرده و آن ها در ظرف مورد نظر بچینید.
سمبوسه اسفناج
مواد لازم:
- اسفناج 500 گرم
- پنیر لیقوان رنده شده نصف لیوان
- گردوی چرخ شده نصف لیوان
- سیر یک حبه
- سماق 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- نان لواش برش داده شده به تعداد لازم
نکته: این مقدار مواد برای 3 تا 4 نفر کافی است.
طرز تهیه: اسفناج ها را شسته، خرد کرده و درون قابلمه بریزید. سپس، سیر را رنده کرده و به آن اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد. پس از کشیده شدن آب اسفناج، نمک، فلفل، سماق و روغن و را به آن افزوده و با گوشت کوب خوب آن را له کنید. پس از خنک شدن مواد، پنیر را رنده کرده و به همراه گردوی چرخ شده به اسفناج ها اضافه کنید. در این مرحله نان های لواش را به شکل مستطیل ببرید و از مایه سمبوسه که خنک شده به همراه کمی پنیر رنده شده درون آن ریخته و بپیچید. تمام سمبوسه ها را در سینی فر چیده و با فرچه دو طرفش را کمی چرب کرده و در داخل فر با حرارت ملایم به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید. پس از قهوه ای شدن سمبوسه ها فر را خاموش کرده و آن ها در ظرف مورد نظر بچینید.
سمبوسه سبزیجات
مواد لازم:
- سیب زمینی یک عدد
- گوجه فرنگی 3 عدد
- هویج یک عدد
- کلم برگ ریز خرد شده نصف لیوان
- پیاز یک عدد
- سیر یک حبه
- قارچ خرد شده 3 لیوان
- فلفل دلمه نصف عدد
- روغن زیتون 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده به مقدار دلخواه
- نمک و فلفل به میزان لازم
- پودر آویشن یک قاشق مرباخوری
- زیره نصف قاشق چای خوری
- دارچین نصف قاشق چای خوری
- زعفران نصف قاشق چای خوری
- آبلیموترش تازه به میزان دلخواه
- نان لواش برش داده شده به تعداد لازم
نکته: این مقدار مواد برای 3 تا 4 نفر کافی است.
طرز تهیه: در ابتدا تمام سبزیجات شامل سیب زمینی، گوجه فرنگی، هویج، کلم برگ، پیاز، سیر، قارچ، فلفل دلمه و جعفری را به صورت ریز خرد کرده، درون قابلمه بریزید. سپس، نمک، فلفل، ادویه جات، آبلیمو ترش و روغن و نصف لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته و آب آن کشیده شود. در این مرحله نان های لواش را به شکل مستطیل ببرید و از مایه سمبوسه که خنک شده است، درون آن ریخته و بپیچید. تمام سمبوسه ها را در سینی فر چیده و با فرچه دو طرفش را کمی چرب کرده و در داخل فر با حرارت ملایم به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید. پس از قهوه ای شدن سمبوسه ها فر را خاموش کرده و آن ها در ظرف مورد نظر بچینید.
از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.
زیره سیاه را با خواص کمک به کاهش وزن، افزایش انرژی، درمان تب، افزایش میل جنسی، جلوگیری از ریزش مو، افزایش سلامت دستگاه گوارش، افزایش سلامت قلب، کنترل دیابت، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.