راه های افزایش قد در سنین مختلف و عوامل موثر بر رشد قد

159 بازدید
06 مرداد 03
سمانه
بروزرسانی شده در تاریخ 6 مرداد 1403

راه های افزایش قد در سنین مختلف و عوامل موثر بر رشد قد

قد بلند بودن آرزوی خیلی ها است و البته باید بگویم این آرزو شدنی است ولی شرط دارد. عوامل مختلفی بر رشد قد انسان تأثیر می گذارند، از تغذیه و شرایط اقلیمی گرفته تا ژنتیک که برخی از این عوامل قابل کنترل نبوده اما برخی از این شرایط را می توان فراهم کرد. حتماً شما در بزرگسالی رشدتان کامل شده و دیگر نمی توانید برای آن کاری بکنید؛ اما قد بلند شدن فرزندانتان تا حد زیادی به شما و ایجاد بستر لازم توسط خودتان بستگی دارد.

تا چه سنی افزایش قد داریم؟

رشد قدی از دوران جنینی داخل رحم آغاز می شود و بعد از آن هم ادامه پیدا می کند، طوری که بعد از تولد در دو سال اول بیشترین رشد را داریم. در زمان تولد، کودکان به طور متوسط حدود 50 سانتی متر قد دارند و در سال اول 25 سانت و در سال دوم 12 تا 13 سانت دیگر به آن اضافه می شود.

بعد از آن، سرعت رشد کم می شود و تا زمان بلوغ حدوداً سالی 6 سانتی متر به طول قد اضافه می شود. در زمان بلوغ نیز جهش رشد قد را داریم که در دخترها حدود 20 تا 25 سانتی متر و در پسرها حدود 25 تا 30 سانتی متر به طول قدشان اضافه می شود.

در کل دخترها تا 17.5 و پسرها تا 21.5 سالگی قد می کشند و بهترین رشد قدی برای پسرها 13 و برای دخترها 11 سالگی است، بنابراین در این زمان باید به قد آنها بسیار توجه کرد.

 

راه های افزایش قد

راه های افزایش قد

 

بلوغ چه تأثیری روی رشد قد دخترها دارد؟

معمولاً دخترها یک الی دو سال قبل از شروع قاعدگی، با جهش رشدی رو به رو می شوند.

سن بلوغ در اکثر دخترها بین ۸ تا ۱۳ سالگی است و جهش رشدی از ۱۰ تا ۱۴ سالگی رخ می دهد. بعد از اولین قاعدگی، در طی سال فقط ۲.۵ تا ۵ سانتیمتر به قدشان اضافه می شود و به قد دوران بزرگسالی می رسند.

اکثر دخترها در ۱۴ یا ۱۵ سالگی به قد بزرگسالی می رسند. البته سن توقف رشد به این بستگی دارد که دختر در چه سنی اولین قاعدگی خود را تجربه کند.

پسران با سرعتی متفاوت از دختران رشد می کنند؟

پسران و دختران رشد متفاوتی دارند. پسران معمولا با سرعت بیشتری در دوران کودکی رشد می کنند. به طور میانگین، پسران بیشتر از دختران قد می کشند. به همین دلیل پزشکان از نمودارهای رشد جداگانه ای برای پسران و دختران استفاده می کنند تا نرخ رشد را در طول زمان اندازه گیری کنند. صدک رشدی که کودک شما در آن قرار می گیرد، به اندازه ثبات مهم نیست. به عنوان مثال، اگر نمودار رشد فرزند شما از صدک چهل به صدک بیستم کاهش یابد، پزشک ممکن است آزمایشاتی را برای تعیین علت اصلی توصیه کند.

چه عواملی باعث تاخیر در رشد قد پسران می شوند؟

دلایل احتمالی بسیاری برای تأخیر در رشد وجود دارند، از جمله:

  • شرایط پزشکی موثر بر تیروئید
  • هورمون های رشد
  • سطح انسولین
  • هورمون های جنسی
  • سندرم داون و سایر اختلالات ژنتیکی
  • پسرانی که اضافه وزن دارند و یا چاق هستند، نرخ رشد کمتری دارند.
  • سوء تغذیه در دوران کودکی نیز می تواند رشد را به تاخیر بیاندازد.

تأخیر رشد ممکن است در دوران نوزادی مشهود باشد، به همین دلیل بسیار مهم است ویزیت های منظم برای ارزیابی وضعیت رشد کودک انجام گیرد. در هر ویزیت، پزشک متخصص اطفال رشد کودک شما را پیگیری می کند. این روند به پزشک اجازه می دهد که مشکلات را به سرعت تشخیص دهد.

به طور معمول حداکثر، رشد قد پسران در حدود سن 16 سالگی متوقف می شود. بسیاری از عوامل می توانند بر رشد و در نهایت قد تأثیر بگذارند که شامل عوامل محیطی و همچنین تغذیه و سطح فعالیت بدنی می باشد.

تبلیغاتی که اساس علمی ندارد:

بعد از بسته شدن صفحه رشد، دیگر افزایش رشد قد نداریم و هر گونه تبلیغی مبنی بر افزایش قد بعد از بلوغ بیشتر شبیه به کلاهبرداری است. در کل تبلیغاتی که در مورد داروها، صندل های افزایش قد و… می شود، پایه و اساس علمی ندارند.

شرکت های تولید کننده، تبلیغاتی، فروشندگان، بازاریاب ها و برخی متخصصان که در زمینه تجارت فعال تر از شاخه طب هستند، نباید از دانش ناقص مردم سوء استفاده کنند و با چند جمله به ظاهر صحیح و منطقی، خانواده ها را مجبور به پیروی از اهداف تجاری خود کنند.

عوارض استفاده از مکمل ها برای افزایش قد

انواع مکمل های غذایی که برای کودکان جذاب هم هستند، در بازار وجود دارند که برخی والدین حاضرند بودجه قابل توجهی را به آنها اختصاص دهند. برای تهیه این مکمل ها به نسخه پزشک نیازی نیست اما بهتر است خانواده ها بدانند تهیه این مواد برای تمام کودکان لازم نیست.

یعنی در بسیاری از موارد کودک می تواند ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیازش را از طریق خوراکی های سالم و طبیعی دریافت کند، بدون اینکه کوچک ترین نیازی به مکمل شیمیایی داشته باشد.

مکمل ها حاوی مقادیر مشخصی از مواد معدنی و ویتامین ها هستند که بدن در هر دوره سنی مشخص به مقدار معینی از این مواد نیاز دارد و اگر همین مواد مورد نیاز را بیش از حد نیاز خود دریافت کند، ممکن است به جای اثر مورد انتظار، اثرات معکوس و خطرناکی را متحمل شود. بنابراین وسواس افزایش قد فرزندتان را کنار بگذارید و به طور بی رویه دارو و مکمل های مختلف را به او نخورانید.

 

همچنین بخوانید: چگونه قد بلند شویم

 

مصرف ویتامین برای افزایش قد

گاهی کودک میزان رشدی مطابق استانداردهای محدوده سنی خود ندارد، در این زمان متخصص غدد تشخیص می دهد برخی مواد مغذی به صورت مکمل به مقدار مشخص و در دوره معین به رژیم غذایی کودک افزوده شوند.

در بسیاری از موارد کودک می تواند ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیازش را از طریق خوراکی های سالم و طبیعی دریافت کند، بدون اینکه کوچک ترین نیازی به مکمل شیمیایی داشته باشد.

در ضمن برخی از کارشناسان بر این باور هستند که نوجوانانی که در سن رشد قرار دارند و رشد قدی آنها خوب نیست، می توانند با مصرف مکمل، ویتامین ها و املاح و آهن، رشد قدی شان را بهبود بخشند، اما مکمل ها نمی توانند به جای مواد غذایی تازه و پرخاصیت مصرف شوند.

تاثیر تغذیه بر روی افزایش قد

به هرحال مهم ترین عامل محیطی تاثیرگذار روی قد، نوع و میزان تغذیه است. پیروی از یک رژیم متنوع و متعادل شرط لازم برای دستیابی به حداکثر استعداد ژنتیک برای افزایش طول استخوان ها است و از جمله راهکارها بدین منظور شامل موارد زیر است:

کلسیم

استفاده از مواد غذایی حاوی کلسیم در این زمینه بسیار حائز اهمیت است، چون مصرف این غذاهای حاوی کلسیم در رشد طولی استخوان هایی در بدن همچون استخوان ساق و ران تأثیر داشته و باید مد نظر قرار گیرد.

لبنیات، کلم، کلم بروکلی، اسفناج، گل کلم و کرفس حاوی کلسیم است.

روی

عنصر روی در رشد و بلوغ، سلامت و شادابی پوست، مو و ناخن تأثیر قابل توجهی دارد و به همین دلیل کمبود آن می تواند مشکل ساز شود.

متخصصان تغذیه معتقدند مشکلات کوتاه قدی ناشی از کمبود روی در کودکان عصر حاضر یکی از نگرانی های مسئولان بهداشتی جوامع محسوب می شود و به گفته پزشکان، استفاده از تخم مرغ در رژیم غذایی افراد بهترین ماده غذایی برای پیشگیری و درمان عارضه کمبود روی است و تا حدودی می تواند مشکل کوتاهی قد کودکان را با این ماده مرتفع کرد.

طبق سفارش سازمان بهداشت جهانی، باید تخم مرغ که غنی از ماده معدنی روی است، در برنامه غذایی مهد کودک ها و مدارس گنجانده شود. بهتر است بدانید تمام ذخیره روی موجود در تخم مرغ، در زرده آن وجود دارد و این ماده حیاتی موجود در زرده تخم مرغ با پختن از بین نمی رود و ساختمان آن حفظ می شود.

پروتئین

 مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین در افزایش قد تأثیر دارد، تخم مرغ ماده پروتئینی بوده که ارزش بیولوژیکی آن 100، لبنیات 92، گوشت 85 و حبوبات 40 تا 65 است.

پروتئین به خصوص نوع حیوانی آن از اجزای اصلی مورد نیاز برای رشد است، تخم مرغ و گوشت منبع اصلی تأمین پروتئین حیوانی هستند.

منیزیوم، آهن و فلوئور

ترشح هورمون های مؤثر در رشد و ساخت بستر استخوانی و عضلات مستلزم تأمین ویتامین ها و عناصر دیگری مانند منیزیوم و آهن و فلوئور است.

در کل دانش تغذیه مصرف روزانه 150 گرم گوشت، نصف تا یک لیوان حبوبات پخته، 2 تا 3 لیوان شیر و لبنیات به همراه سبزیجات را توصیه می‏کند.

ورزش های کششی

در کنار تغذیه، ورزش های کششی مناسب در افزایش قد بسیار مؤثر است. ورزش هایی همچون والیبال، بسکتبال، شنا، دراز و نشست و پرش ارتفاع در این زمینه توصیه می شود.

انجام حرکات ورزشی و کششی مانند یوگا و بارفیکس و امثال آنها نیز می تواند تا حدودی به این امر کمک نمایند.

 

از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید، همچنین اگر ایده یا نظری در رابطه با این مطلب دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

 

پودر آشواگاندا را با خواص افزایش دهنده حجم عضلات در بدنسازی، مقوی میل جنسی، نیرو دهنده جسمی و فکری، آرام کننده ذهن، کمک به خواب راحت و عمیق و کاهش استرس، کاهش کلسترول و … بدون هيچ اسانس و افزودنی شيميايی، از فروشگاه عطارک تهيه نماييد.

توجه

وب سایت عطارک در قبال نسخه های پیشنهادی و داروهای گیاهی ذکر شده، مسئولیتی نداشته و بهتر است قبل از استفاده، با پزشک و یا مشاور طب سنتی در تماس باشید.

پستهای مرتبط

هیچ
نظر ارسال شده است. لطفا شما هم نظری ارسال کنید.

0